Suomen naisten maalipallomaajoukkue osallistuu 20 kuukauden tauon jälkeen arvokisoihin, kun Suomessa, Lahden Nastolassa sijaitsevassa Liikuntakeskus Pajulahdessa pelataan B-sarjan EM-kilpailut 3. – 6. kesäkuuta 2021.

Nämä kisat oli määrä alun perin pitää Israelin Afulassa lokakuussa 2020, mutta Israel luopui kisojen järjestämisestä koronaviruspandemian vuoksi. Liikuntakeskus Pajulahti pyrki aluksi järjestämään kisat jo tammikuun lopussa 2021, mutta viimein kesäkuun alussa 2021 kisojen järjestäminen tuli mahdolliseksi erityisen tarkoin poikkeusjärjestelyin.

Kisojen ajan niin joukkueet, tuomarit kuin toimitsijatkin elävät koronakuplassa, mikä tarkoittaa valitettavasti myös sitä, ettei yleisöä voida ottaa paikan päälle Pajulahteen, mutta onneksi nykypäivänä livestream-lähetyksen kautta kisat välittyvät jokaisen maalipallofanin kotisohvalle.

B-sarjan EM-kilpailuissa Pajulahdessa pelataan niin naisten kuin miestenkin turnaus; molemmissa sarjoissa kolme parasta maata nousevat EM-kilpailuiden korkeimmalle tasolle A-sarjaan. Lisäksi miesten puolella kolme heikointa maata putoavat C-sarjaan.

Tältä sivulta löytyvät naisten turnauksen tulokset ja tilastot, sekä Suomen naisten otteluraportit, tilastot ja maalintekijät.

Miesten turnauksen tulokset ja tilastot löytyvät täältä.

OSALLISTUJAMAAT JA PELISYSTEEMI

Pajulahden vuoden 2021 B-sarjan EM-kilpailuiden naisten turnaukseen osallistuu kuusi maata: Suomi, Espanja, Puola, Ranska, Tanska ja Unkari.

Joukkueet pelaavat yksinkertaisen kaikki kaikkia vastaan alkusarjan, minkä jälkeen kaksi heikointa joukkuetta putoavat jatkosta ja pelaavat sijoitusottelun sijoista 5 – 6.

Alkusarjan ykkönen kohtaa alkusarjan nelosen ja alkusarjan kakkonen alkusarjan kolmosen turnauksen välieräotteluissa. Välieräotteluiden voittajat kohtaavat turnauksen finaaliottelussa ja välieräotteluiden häviäjät pronssiottelussa. Kolme parasta maata nousevat EM-kilpailuiden A-sarjaan.

Mikäli välierä- tai mitaliottelu päättyy tasan varsinaisen peliajan jälkeen seuraa 2 * 3 minuutin jatkoaika ”kultaisen maalin”-säännöllä, eli ensiksi maalin tehnyt joukkue voittaa. Mikäli ”kultaista maalia” ei synny jatkoajalla suoritetaan vapaaheittokilpailu.

LIVESTREAM, NETTISIVU JA SOME

Kaikista naisten turnauksen otteluista on tarjolla livestream-lähetys englanninkielisellä selostuksella maalipallon kansainvälisen kattojärjestön IBSA:n maalipallon YouTube-kanavalla, joka löytyy täältä.

Kisojen viralliset nettisivut löytyvät puolestaan täältä.

Sosiaalinen media on vahvasti mukana Pajulahden B-sarjan EM-kilpailuissa; Suomen naisten otteluiden tulokset uunituoreina, pelaajahaastattelut ja joukkueen kuulumiset löydät niin Goalball Finland kuin Paralympiaurheilu -Facebook-sivuilta. Lisäksi kansainvälisellä IBSA Goalball – Facebook-sivulla julkaistaan tuloksia, pelaajahaastatteluja ja kisojen oma englanninkielinen makasiiniohjelma, jonka asiantuntijana toimii Suomen miesten maalipallomaajoukkueen tähtipelaaja ja maalipallovaikuttaja Erkki Miinala.

SUOMEN NAISTEN JOUKKUE

Alla on Suomen naisten joukkue Pajulahden kisoissa. Klikkaamalla pelaajan nimeä pääset tutustumaan kyseisen naisen pelaajaprofiiliin.

Pelinumero / nimi / ikä / kotikaupunki

1 Susanna Halme / 24 / Espoo

2 Krista Leppänen / 36 / Tampere

4 Azra Tayyebi / 34 / Espoo

5 Iida Kauppila / 28 / Espoo

6 Jasmin Mikkola / 18 / Kotka

7 Miina Grönroos / 20 / Riihimäki

Päävalmentaja: Arttu Mäkinen

Fysioterapeutti: Tiina Hupli-Rooke

Joukkueenjohtaja: Petri Räbinä

OTTELUOHJELMA JA TULOKSET

Torstai 3.6.2021

Kello / Kotijoukkue – Vierasjoukkue / Tulos (puoliaika)

10.00 Suomi – Unkari 7-0 (5-0)

11.30 Tanska – Puola 12-2 (6-2)

13.00 Espanja – Ranska 2-9 (2-5)

16.00 Puola – Suomi 1-4 (1-2)

17.30 Unkari – Espanja 1-5 (0-0)

19.00 Ranska – Tanska

Perjantai 4.6.2021

10.00 Espanja – Puola 2-2 >(1-0)

11.30 Ranska – Unkari 3-1 (2-1)

13.00 Suomi – Tanska 4-2 (4-1)

16.00 Unkari – Puola 3-3 (1-1)

17.30 Ranska – Suomi 3-3 (1-1)

19.00 Tanska – Espanja 11-1 (6-1)

Lauantai 5.6.2021

10.00 Puola – Ranska 5-7 (3-5)

11.30 Tanska – Unkari 10-0 (8-0)

13.00 Suomi – Espanja 4-0 (3-0)

18.00 Välierä 1: Suomi – Espanja 3-0 (1-0)

19.30 Välierä 2: Tanska – Ranska 5-3 (3-1)

Sunnuntai 6.6.2021

9.00 Sijat 5 – 6: Puola – Unkari Ja. 5-6, 5-5 (3-4)

11.00 Pronssiottelu: Ranska – Espanja 10-0 (9-0)

13.00 Finaali: Suomi – Tanska 10-0 (Tanska joutui luovuttamaan ottelun, kun yksi joukkueenjäsen oli saanut positiivisen koronavirustestituloksen)

OTTELURAPORTIT

Alta löytyvät otteluraportit kaikista Suomen naisten kamppailuista Pajulahden B-sarjan EM-kilpailuista.

Suomi – Unkari

Suomen naisten maalipallomaajoukkue käynnisti Pajulahden B-sarjan EM-kilpailut ottelulla Unkaria vastaan kokoonpanossa #1 Halme ykkösessä (oikea laita), #5 Kauppila sentterinä ja #7 Grönroos seiskassa (vasen laita). Suomalaisten alku turnaukselle ei olisi voinut olla riemukkaampi, kun heti avausheitosta Susanna Halmeen pomppu nousi unkarilaissentteriltä vitosvälistä verkon perukoille ja Suomi johtoon. Tämän jälkeen tunnusteltiin hetki vastustajaa ja aivan pientä hermostuneisuutta oli havaittavissa suomalaispäädyssäkin.

Halme lähetti neljän minuutin pelin jälkeen upean sisäkierteisen heiton, joka painui vastustamattomasti Unkarin verkkoon vitosvälistä. Taas edettiin nelisen minuuttia peliä eteenpäin, kun jälleen Halme asialla ja unkarilaissentterin vaikeudet vitosvälin puolustuksessa jatkuivat.

Pari minuuttia avauspuoliskoa pelamatta, kun Kauppila ja Grönroos vaihtoivat paikkoja ja hetken päästä tästä Kauppila avasi maalitilinsä turnauksessa murtamalla unkarilaispuolustuksen kolmosesta. Avauspuoliskon todellinen woman of the match Susanna Halme iski vielä kertaalleen johdattaen suomalaiset tauolle 5-0-johtoasetelmissa.

Puoliajalla Suomi vaihtoi Grönroosin vaihtopenkille ja kentälle #2 Leppänen. Kauppila palasi takaisin sentterin tontille. Toisen puoliskon alussa unkarilaiset saivat hyvän flow’n päälle puolustuspeliinsä, eivätkä suomalaisten heitotkaan olleet suunniltaan riittävän tarkkoja yllättääkseen unkarilaisia. Vasta toisen puoliskon puolivälin tienoolla Kauppilan kierteinen pomppu nousi unkarilaisten sentterin kautta nuottaan kolmospuolelta ja Suomi 6-0-johtoon.

Leppäsellä oli avausottelussa vielä hieman sihti hukassa, mutta onneksi myös Suomen naisten joukkueen yksi tärkeimmistä hyökkäyspään pelaajista sai onnistumisen tililleen kolmisen minuuttia ennen ottelun päätöstä.

Ottelua oli jäljellä reipas minuutti, kun Halme siirtyi vaihtopenkille ja #6 Jasmin Mikkola saapui kentälle ottamaan tulikasteensa maalipallon arvokisoissa. 40 sekuntia jäljellä, kun myös #4 Azra Tayyebi pääsi tekemään arvokisojen ensiesiintymisensä. Enempää maaleja ottelussa ei nähty, joten lopulta suomalaisille selkeä 7-0-voitto Unkarista erittäin kypsän ja kurinalaisen pelaamisen jälkeen. Nyt pahimmat jännitykset on varmasti karisteltu harteilta, joten iltapäiväpelistä Puolaa vastaan on lupa odottaa entistä terävämpää tekemistä naisiltamme.

Suomi – Puola

Suomen naisten toinen ottelu Pajulahden B-sarjan EM-kilpailuissa oli kamppailu Puolaa vastaan, johon joukkue lähti kokoonpanolla #1 Halme ykkösessä (oikea laita), #7 Grönroos sentterinä ja #2 Krista Leppänen seiskassa (vasen laita). Heti ottelun alusta oli selvää, että Puola ei ollut tullut kumartelemaan Suomea, vaikka sillä painoikin niskassaan ruma selkäsauna avausottelustaan Tanskalta. Kokematon Puolan joukkue pelasi erittäin paineettomasti ja rennosti, kun taas suomalaisilla oli hieman tukkoista hyökkäyspelin suhteen.

Kuten turnauksen avauspelissä, myös Puola-ottelussa ensimmäisen maalin iski Halme, joka pomputteli pallon hienosti sisään kolmosesta ja näin Suomi kuskin paikalle. Valitettavasti pieni yliyrittäminen suomalaisten hyökkäyksissä johti kahteen peräkkäiseen hyökkäysvirheeseen; ensiksi Leppänen onnistui torjumaan puolalaisten yrityksen, mutta seuraavasta rankkarimahdollisuudesta Puola onnistui ohittamaan Halmeen ja peli tasan.

Leppänen tarjoili huojentavan johtomaalin hieman avauspuoliskon puolenvälin jälkeen, kun naisen kierteinen vasemman käden pomppu jymäytti pahemman kerran puolalaissentteriä, ja kun seiskalaituri ei ehtinyt hätiin, tuloksena Suomen 2-1-johto. Suomen päässä puolustus oli varmaakin varmempaa, mutta hyökkäyspeli oli todella tahmeaa halki avauspuoliskon ja suunnat olivat pahasti hukassa. Puoliajalle Suomen 2-1-johtolukemista.

Puoliajalla Grönroos otettiin avausottelun tapaan vaihtoon, sentterin tontille joukkueen kapteeni #5 Kauppila. Suomalaisten painostus oli todella hurjaa läpi toisen puoliskon, mutta puolalaisten periksiantamattomuus ja ajoittain myös tuuri pitivät numerot kutkuttavan tasaisina.

Kauppila pudotti varmasti pienimuotoisen apinan suomalaisten selästä juuri toisen puoliskon puolivälin krouvissa, kun naisen pomppu kiipeili puolalaisten ykköslaiturin ylitse maaliin. Tämän jälkeen Suomi pisti liinat kiinni ja puolusteli varmasti lopun aikaa ottelusta, ja Puola roikkui siitä huolimatta köysissä, vaan ei luovuttanut.

Toisen puoliajan hahmo Iida Kauppila kaunisteli ottelun viimeisellä minuutilla loppulukemiksi 4-1. Tärkeä voitto Suomen naisille ja lopulta joukkueella pää pysyi kylmänä ja turhautuminen ravisteltiin mielestä, joten joukkue jatkaa voittojen tiellä. Perjantaina vastustajien taso nousee huomattavasti, joten Suomen naistenkin täytyy vielä petrata esityksiään, mutta turnaus on vasta alussa.

Suomi – Tanska

Suomen naiset avasivat Pajulahden B-sarjan EM-kilpailuiden toisen päivän huippuottelulla toista kisojen suurta ennakkosuosikkia Tanskaa vastaan kokoonpanossa #1 Halme ykkösessä (oikea laita), #5 Kauppila sentterinä ja #2 Leppänen seiskassa (vasen laita). Ottelun alku oli suomalaisittain todella vakuuttavaa; heittopeliin oli tullut aimo annos vaarallisuutta avauspäivästä ja puolustuspäässä koko kolmikko paiski hommia yhtenäisesti ja uhrautuvasti.

Suomen naisten varmasti yksi tärkeimmistä tavoitteista tähän otteluun oli vaimentaa avauspäivänä kahteen otteluun 18 maalia iskenyt Anja Christensen, ja tämä onnistuikin avauspuoliskon puoleenväliin asti, kunnes tanskalaistykin korkea pomppu leijaili vastustamattomasti Halmeen ylitse ja Tanska 1-0-johtoon.

Tämä ei hätkäyttänyt hyvässä iskussa olevaa Halmetta tippaakaan, vaan naisen sisäkierteinen heitto ristesi kentän halki päätyen nautinnollisesti sisään Tanskan ykköskulmasta. Seuraava Halmeen heitto aiheutti jälleen pientä kaaosta tanskalaispäädyssä ja tuo kaaos eskaloitui lopulta omaksi maaliksi, joten Suomi oli hetkessä siirtynyt johtoon.

Tämä suututti Christenseniä, mutta nainen kanavoi aggressionsa heittämällä pomppuheittorangaistuksen; valitettavasti tanskalaisnainen venyi kuitenkin hienosti Kauppilan rankkarin tielle. Jokainen Suomen pelaaja nosti tasoaan eilisestä ja erityisesti Krista Leppäsen heitoissa alkoi olla totuttua tehoa. Leppäsen tymäkkä tykitys reilu kaksi minuuttia ennen puoliaikaa nousi tanskalaissentterin kautta makeasti verkkoon ja peli jo 3-1 Suomelle.

Suomalaiset osoittivat todellista joukkuepelin mallia, kun jokainen avauskokoonpanon nainen hoiti puolustustonttinsa hienosti ja onnistui vielä upottamaan pallon vastustajan rysään, sillä vain hetki Leppäsen osumasta myös Kauppila kuritti tanskalaisia kolmosvälistä. Puoliajalle suomalaisten komennossa 4-1.

Toinen puoliaika oli edelleen suomalaisittain todella vahva; hyökkäämisessä säilyi monipuolisuus ja ajoittain vain hyvä onni pelasti tanskalaiset. Suomen päässä puolestaan nähtiin todellista taisteluasennetta; jokainen nainen löi kroppaa likoon ja oli osana vaimentamassa selvästi tuskastuneen Christensenin pommeja.

Christensen vaihteli pelipaikkaa ja yritti näin epätoivoisesti etsiä reikää suomalaismuurista; sellainen löytyikin lopulta 40 sekuntia ennen ottelun päätöstä vitosesta, mutta tällöin oli jo liian myöhäistä tanskalaisten haaveilla voitosta, vaan Suomen naisille riemastuttava voitto äärimmäisen kypsän, kurinalaisen ja määrätietoisen esityksen jälkeen.

Suomi – Ranska

Suomen naiset aloittivat Pariisin vuoden 2024 paralympialaisten kotijoukkue Ranskaa vastaan kokoonpanossa #1 Halme ykkösessä (oikea laita), #5 Kauppila sentterinä ja #2 Leppänen seiskassa (vasen laita). Ranska on esittänyt turnauksessa todella pirteitä otteita lukuun ottamatta ottelua Tanskaa vastaan, joten edessä ei todellakaan ollut mikään läpihuutojuttu. Ottelun ensimmäiset minuutit todistivat, että Ranska kykenee todella tiiviiseen joukkuepuolustukseen.

Ranskalaisilta avauspuoliskon alkuminuuteilla pitkä heitto, mistä seuranneessa rankkarissa Leppänen harhautti ranskalaistorjujan kebabkioskille ja pallo sisään vitospuolelta. Kauaa ei suomalaiset ehtineet juhlia johtoasemaansa, kun omassa päädyssä sattui pieni työtapaturma; Kauppilan jaloista kääntynyt pallo pyöri viheliäisesti sisään ykköskulmasta, kun Kauppilan takana varmistamassa ollut Halme ei enää ehtinyt hätiin.

Suomalaiset olivat avauspuoliskolla selvästi ranskalaisia vaarallisempia hyökkäyksissään, mutta todelliset maalipaikat loistivat poissaolollaan molemmissa päädyissä. Puoliajalle täten tiukoista 1-1-lukemista.

Toista puoliaikaa tahkottiin reipas viisi minuuttia, kunnes alkoi tapahtumaan; Ranskalle tuomittiin kymmenen sekunnin pelinviivytysrangaistus, mutta samaisella hetkellä tuomari puhalsi pilliinsä ja ilmoitti Ranskalle aikalisän. Suomen päävalmentaja Mäkinen kiirehti kentälle antamaan suojateilleen neuvoja aikalisän omaisesti; no lopulta tilanteesta ensiksi Ranskalle pelinviivytysrangaistus, mistä seuranneesta rankkarista Leppänen tinttasi Suomen johtoon. Tämän jälkeen Suomelle puolestaan rangaistus pelinviivyttämisestä, mutta torjumaan valitun Halmeen ei tarvinnut kuin ihailla pallon kulkua reilusti ohi seiskakulmasta.

Kolme ja puoli minuuttia oli pelaamatta, kun Kauppilan jaloista pallo ilmojen teille ja vastustamattomasti Suomen verkkoon ja peli jälleen tasan. Kauppila ja Halme vaihtoivat paikkoja; hetken päästä oli todellinen läheltä piti tilanne jälleen Suomen päädyssä, joten Mäkinen rauhoitti tilannetta aikalisällä.

Aikalisän jälkeen Leppänen siirtyi sentteriksi, Kauppila seiskalaitaan ja Halme takaisin ykköseen. Kauppilan iltapäiväpeli ranskalaisia vastaan ei sujunut onnellisten tähtien alla; vajaa minuutti jäljellä, kun ranskalaisheitto kiipeili naisen ylitse verkkoon ja Ranska oli järjestämässä jättiyllätystä.

Leppänen oli kuitenkin eri mieltä ja naisen raju repäisy painui väellä ja voimalla läpi Ranskan ykköslaiturin ja peli oli jälleen tasan. Loppuhetkillä Suomi haki aikalisillä ja vaihdoilla optimaalista hyökkäystilannetta ja vastapuoli teki samoin, mutta kumpikaan ei onnistunut lisämaalien teossa, vaan pisteet tasattiin lopulta sangen oikeutetusti 3-3-lukemin. Suomen naisilla on jäljellä alkusarjassa vielä Espanja-ottelu, jonka voittamalla Suomen naiset voittavat alkusarjan.

Suomi – Espanja

Suomen naiset avasivat Pajulahden B-sarjan EM-kilpailuiden kolmannen kisapäivän alkusarjan päätösottelullaan, jossa vastassa oli Espanja. Suomi lähti otteluun kokoonpanolla #1 Halme ykkösessä (oikea laita), #7 Grönroos sentterinä ja #5 Kauppila seiskassa (vasen laita). Suomalaisten ykköslaituri Halmeen pelinalut ovat olleet todella räväköitä halki turnauksen ja tälläkin kertaa nainen iski avausminuutilla, kun kova kierteinen veto nousi espanjalaisten sentterin avustamana nuottaan ja Suomi heti johtoon.

Tämän jälkeen edettiin lähes kuusi minuuttia melko tasaisesti ja ilman suurempia sydämen tykytyksiä kummassakaan päädyssä, kunnes Halme iski toistamiseen; tällä kertaa sileä kierteinen heitto halkoi espanjalaispuolustuksen kolmosesta ja Suomi siirtyi 2-0-johtoon.

Tästä ei mennyt kauaakaan, kun Kauppila pääsi merkkaamaan nimensä maalintekijätilastoihin sijoittamalla vuorenvarmasti rankkarin sisään kakkosesta espanjalaisten pitkän heiton jälkeen. Avauspuolisko sujui täysin suomalaisten hallinnassa, joten puoliajalle Suomen 3-0-johtolukemista.

Puoliajalla Kauppila otettiin vaihtopenkille säästelemään energiaa ja Leppänen saapui kentälle seiskalaituriksi. Reilun kolmen minuutin pelin jälkeen Leppänen sai mahdollisuutensa maalintekoon rankkarista, eikä nainen erehtynyt, vaan pallo jälleen sisään kakkosesta ja Suomi 4-0-lukemin karkumatkalla.

Tämän jälkeen suomalaiset syyllistyivät kahteen hyökkäysvirheeseen; ensiksi Leppänen teki espanjalaisten maalintekoaikeet tyhjiksi helpohkolla torjunnalla keskisektorilta ja puolestaan Grönroosin ei tarvinnut edes laittaa kroppaansa likoon, sillä espanjalaisten seuraava rankkari painui ulos ykköskulmasta. Muutoin kyllä Grönroos laittoi kroppaa likoon ja pelasi varsin vakuuttavasti sentterin tontilla. Ottelun loppuhetkillä myös #4 Tayyebi ja #6 Mikkola pääsivät jälleen haistelemaan arvokisaottelun tunnelmaa. Suomelta vuorenvarma voitto ja sitä myötä alkusarjan ykkössija plakkariin. Neljän tunnin tauon jälkeen Suomi ja Espanja kohtaavat uudestaan, mutta tällä kertaa panokset ovat aivan eri luokkaa; välieräottelun voittajalle finaalipaikan lisäksi varmistuu paikka A-sarjan EM-kilpailuihin.

Välierä: Suomi – Espanja

Suomen naiset avasivat Pajulahden B-sarjan EM-kilpailuiden välieräottelunsa Espanjaa vastaan kokoonpanossa #1 Halme ykkösessä (oikea laita), #7 Grönroos sentterinä ja #2 Leppänen seiskassa (vasen laita). Ottelun panoksena ei ollut enempää eikä vähempää kuin finaalipaikka ja nousu EM-kilpailuiden A-sarjaan. Ottelun merkitys näkyikin pienenä varman päälle pelaamisella ottelun alkuminuuteilla.

Reilut neljä minuuttia oli väännetty, kunnes Leppäsen lähettämä vinha tykki löysi tiensä sukkana sisään vastapuolen kolmosvälistä ja peli Suomelle 1-0. Tämän jälkeen Suomi jatkoi aktiivista hyökkäyspeliään ja Espanja lähinnä vain roikkui mukana, sillä Suomen päässä vaaratilanteita ei avauspuoliajalla ollut ensimmäistäkään. Suomen heitot suuntautuivat kuitenkin turhankin usein päin espanjalaissentteriä, jolla oli kyllä tiedossa hikinen iltapuhde. Espanjalaiset pyrkivät puolestaan painostamaan aamupäiväpelin tapaan Suomen ykköslaituri Halmetta, joka ei kuitenkaan osoittanut minkäänlaisia väsymisen merkkejä. Puoliajalle kutkuttavista Suomen 1-0-johtolukemista.

Toista puoliaikaa oli taisteltu vajaat neljä minuuttia, kun Suomen päässä nähtiin ensimmäinen herpaantuminen; Grönroosin jaloista noussut pallo näytti leijailevan kohti Suomen verkkoa, mutta sentteriään varmistamaan tullut Halme oli sijoittunut juuri oikein napatakseen pallon klassisella rintakuoletuksella. Hetken päästä espanjalaispäässä turhauduttiin ja tuloksena pitkä heitto, eikä Leppänen erehtynyt rankkarista, vaan pallo varmasti nuottaan. Suomen vaihtopenkillä tunnelma alkoi olla jo selvästi helpottunut, ja lopullisesti riemu repesi, kun Leppänen iski hattutempun täyteen jälleen kovalla pommilla kolmosesta sisään.

Ottelun loppupuolella ei espanjalaisten kiristä ollut tietoakaan, vaan Suomi oli lähempänä lisämaaleja. Lopulta Suomen naisille päivän toinen puhdas nollapeli espanjalaisista ja sitä myötä finaalipaikan lisukkeena myös makea matkalippu A-sarjaan.

Finaali: Suomi – Tanska

Tanskan joukkueessa todettiin positiivinen koronavirustesti juuri finaalipäivän aamuna, joten Tanskan joukkue jouduttiin eristämään muista joukkueista ja näin joukkue ei pystynyt pelaamaan finaaliottelua. Ottelu tuomittiin Suomen voitoksi 10-0 ja näin Suomen naiset voittivat B-sarjan EM-kultaa kotikisoistaan ja matkaavat takaisin A-sarjaan.

TILASTOT

Alta löytyvät Suomen naisten tilastot Pajulahden B-sarjan EM-kilpailuista.

Ottelut / Voitot / Tasapelit / Tappiot / Tehdyt-Päästetyt / Maaliero

6 / 5 / 1 / 0 / 25-6 / +19

MAALINTEKIJÄT

Koko turnauksen maalintekijätilaston löydät täältä.

Suomen naisten maalintekijät:

Nimi / Maalit Yhteensä

Krista Leppänen / 10

Susanna Halme / 8

Iida Kauppila / 6

Vastustajan oma maali / 1