Maalipallossa on kaksi kansallista sarjaa; Miesten SM-Sarja sekä Avoin – SM-sarja . Molempia sarjoja pelataan turnausmuotoisesti. Sarjat alkavat syksyllä ja päättyvät keväällä.

Maalipallon kansallisiin sarjoihin voi osallistua niin näkövammaiset kuin näkevätkin pelaajat, eli erillistä näkövammaluokitusta ei tarvitse olla.

Jokainen sarjaan ilmoittautunut joukkue on velvollinen järjestämään kotiturnauksen joko itse tai yhteistyössä toisen joukkueen kanssa. Kauden huipentavan finaaliturnauksen järjestää Suomen Paralympiakomitea ry. Turnauksia kauden aikana on keskimäärin viidestä kuuteen.

Sarjaturnauksiin voi osallistua myös yksittäisiä suomalaisia tai ulkomaalaisia pelaajia / joukkueita lukuun ottamatta kauden finaaliturnausta.

Kansallista sarjatoimintaa koordinoi Suomen Paralympiakomitea ry:n alainen maalipallon lajijaosto, joka organisoi yhdessä seurojen kanssa kansallista kilpailutoimintaa, laatii sarjasäännöt ja valvoo niiden toteutumista.

Lisäksi maalipallojaosto valvoo turnausten laadukasta järjestämistä ja ratkaisee erinäisiä riitatilanteita ja epäselvyyksiä mm. pelaajan sarjatason määrittelyn suhteen.

Avoin SM-Sarja

Miesten SM-Sarja

Maalipallojaosto

TUOMARIT & TOIMITSIJAT

Tulevat sarjaturnaukset

[tribe_events_list category=”kansalliset”]