Suomen maalipallomaajoukkueet toimivat maalipallon lajiliittona toimivan Suomen Paralympiakomitean alaisuudessa.

Suomen Paralympiakomitea ohjaa Opetus- Ja Kulttuuriministeriön myöntämää rahoitusta maajoukkuetoimintaan ja lisäksi maajoukkueet saavat rahoitusta Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tehostamistuesta.

Suomen Paralympiakomitea on vastuussa myös maajoukkueiden urheilija- ja valmennussopimuksista.

Niin naisten kuin miesten maajoukkueella on aktiivista leiritoimintaa (maajoukkueet kokoontuvat Liikuntakeskus Pajulahteen noin kerran kuukaudessa). Maajoukkueilla on myös vakituisia viikkoharjoituksia pääkaupunkiseudulla ja sen läheisyydessä.

Maajoukkueet osallistuvat niin ikään ahkerasti budjettinsa sallimissa puitteissa kansainvälisiin harjoitusturnauksiin ja lähes joka vuosi myös arvokisoihin.

Suomen Paralympiakomitean Kilpailu- ja sääntövaliokunta tekee päätöksen kisoihin lähtevistä urheilijoista valmennuksen esityksen pohjalta.

Suomi on yksi menestyksekkäimmistä maista maalipallon historiassa; yhteensä Suomella on naisten ja miesten mitalit yhteenlaskettuna:

  • Viisi paralympiamitalia (kolme kultaa ja kaksi hopeaa);
  • Viisi MM-mitalia (kolme kultaa, yksi hopea ja yksi pronssi);
  • 12 EM-mitalia (kuusi kultaa, kolme hopeaa ja kolme pronssia);
  • Neljä IBSA:n Maailmankisojen mitalia (kaksi kultaa ja kaksi hopeaa).

Maajoukkueiden omilta sivuilta löytyy lisää historiikkia ja tulosarkistoa vuosien varrelta. Tutustu tarkemmin maajoukkueisiimme täältä:

Naisten Maajoukkuetoiminta

Miesten Maajoukkuetoiminta