Maalipallon kansainvälinen seurajoukkuetoiminta on hyvin aktiivista ympäri maailmaa. Julkaisemme artikkeleja etusivulla seurajoukkuetapahtumista, joihin suomalaisjoukkueet osallistuvat.

Tulevat seurajoukkuetapahtumat löydät Kalenteri-sivultamme.  

Euroopassa merkittävin kansainvälinen seurajoukkuekilpailu on hurjaa vauhtia kasvava EGCA – Mestareiden Liiga, joka on perustettu jo vuonna 2012 Super European Goalball League-nimellä (SEGL). Liigaa yllä pitää Euroopan Maalipalloseurojen Liitto (EGCA). Liigalla on Euroopanmestaruusarvo. Toistaiseksi liigan ainoa suomalaisvoittaja on ollu espoolainen Old Power kaudella 2016 – 2017.

EGCA on järjestänyt vuodesta 2019 lähtien naisten oman Mestareiden Liigan. Old Powerin naiset ovat olleet mitaleilla jokaisena kautena kirkkaimpana saavutuksenaan EM-kulta vuonna 2023.

EGCA järjestää lisäksi vuosittain Nuorten (U23) Euroopanmestaruuskilpailut seurajoukkueille sekä matalamman kynnnyksen kansainvälisiä kilpailutapahtumia European Grand Prix-nimen alla.

Kautta aikojen ensimmäiset seurajoukkueiden MM-kilpailut järjestettiin Portugalin Odivelaksessa marraskuussa 2021, mutta koronaviruspandemian vuoksi osallistujamäärä jäi alhaiseksi. Seuraavat seurajoukkueiden MM-kilpailut järjestetään Espoossa vuoden 2025 alkupuolella.

Niin Euroopassa kuin muuallakin maailmassa järjestetään seurajoukkueturnauksia. Suomalaisille tutuin on varmasti aina helmikuun toisena viikonloppuna järjestettävä Malmo Open-turnaus Ruotsin Malmössä.

 

EGCA:n kilpailutapahtumiin kuten myös moniin muihin kansainvälisiin seurajoukkuekilpailuihin voi osallistua myös näkevät pelaajat.

EGCA-TAPAHTUMAT

EGCA – MESTAREIDEN LIIGA

EGCA- NAISTEN MESTAREIDEN LIIGA

NUORTEN EUROOPANMESTARUUSKILPAILUT

EUROPEAN GRAND PRIX