Tältä sivulta löydät tietoa Suomessa tapahtuvasta maalipallon tuomaritoiminnasta niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Lisäksi tällä sivulla on oma osionsa maalipalloturnaustapahtumissa elintärkeässä roolissa oleville vapaaehtoisille toimitsijoille!

Tuomarit

Suomessa on jo vuosikymmenten ajan pidettyä yllä laadukasta tuomaritoimintaa, joka on kansainvälisestikin tunnustettua. Uusia tuomareita on saatu innostettua mukaan toimintaan tasaiseen tahtiin ja aktiivisten maalipallotuomareiden määrä on pysynyt reilussa kymmenessä jo pidemmän aikaa.

Suomalaistuomarit ovat kehittäneet itseään aktiivisesti ja suuntautuneet myös kansainvälisille kentille. Suomalaistuomarit nauttivat suurta arvostusta maalipallomaailmassa ja ovat vakiokasvoja arvokisojen ratkaisupeleissä. Suomessa tuetaan vahvasti tuomareiden etenemistä kansainvälisille kentille, mistä osoituksena on, että Suomessa on enemmän kuin missään muussa maassa korkeimman kansainvälisen III-tason tuomareita.

Tämä laaja kansainvälisen tason tuomareiden määrä Suomessa heijastuu myös kansallisiin maalipallosarjoihin laadukkaana tuomarityöskentelynä.

Kuinka sitten päästä mukaan maalipallotuomariksi ja miten kehittyminen kansallisen tason ja myöhemmin kansainvälisen tason tuomariksi tapahtuu? Tietoa maalipallotuomarin polusta löydät täältä.

Mikäli haluat päästä maalipallotuomarikurssille tai olet muutoin utelias maalipallotuomariasioista, ota yhteyttä Suomen Paralympiakomitean alaisen maalipallon lajivaliokunnan tuomarivastaavaan Esamatti Käkelään

puh: 0400815202

sähköposti: ekakela@gmail.com

Toimitsijat

Kansallisiin maalipalloturnauksiin etsitään jatkuvasti uusia vapaaehtoisia toimitsijoita, joita ilman turnaustapahtumat eivät olisi mahdollisia. Toimitsijaksi pääset ottamalla yhteyttä turnausjärjestäjiin. Lähes aina turnausjärjestäjä julkaisee myös nimenomaisen toimitsijahakuilmoituksen, josta löytyvät turnausjärjestäjän yhteystiedot.

Turnausjärjestäjän vastuulla on pitää huoli siitä, että uusille vapaaehtoisille toimitsijoille on aina tarjolla perehdytys toimitsijatehtäviin sitä pyydettäessä.

Muutaman vuoden toimitsijakokemuksella on mahdollista hakeutua myös kansainvälisiin maajoukkue- tai seurajoukkueturnauksiin toimitsijaksi ja myös maalipallon arvokisoissa on aina paikka kokemusta omaaville vapaaehtoisille toimitsijoille.

Millaisia toimitsijatehtäviä sitten maalipallossa on mahdollista tehdä? Tehtäväkenttä on laaja, joten jokaiselle vapaaehtoiselle löytyy varmasti tehtäviä maalipalloturnauksessa. .

Olemme laatineet maalipallon toimitsijatehtävien tarkan kuvauksen, jotta jokaisen olisi helppo perehtyä siihen, mitä mikäkin toimitsijatehtävä pitää sisällään. Toimitsijatehtävien kuvauksene pääset tutustumaan täältä.