Suomen Paralympiakomitea vastaa maalipallon nuorten toiminnasta Suomessa. Se järjestää kolme – neljä viikonloppuleiriä vuodessa noin 13 – 20-vuotiaille liikunnasta ja erityisesti maalipallosta kiinnostuneille nuorille.

Leirit ovat yleensä kaksipäiväisiä ja niiden aikana nuoret oppivat osaavassa ja innostavassa valmennuksessa maalipallon tekniikoita, tekevät oheisharjoituksia ja totta kai leireillä pelataan myös itse maalipalloa.

Leirien lisäksi Paralympiakomitea järjestää alle 18-vuotiaiden Junior Games-kevätkilpailuissa Kuortaneella nuorten oman maalipalloturnauksen.

Mikäli innokkaita nuoria löytyy riittävästi, niin mahdollisuus on osallistua myös kansainvälisiin nuorten turnauksiin.

Myös vantaalainen maalipalloseura Aisti Sport on satsannut kovasti nuoriin; Aistin järjestämän sarjaturnauksen yhteydessä on pelattu nuorten otteluita ja seuran on tarkoitus järjestää keväällä 2021 oma lasten / nuorten maalipalloturnaus.

Myös Suomen Maalipalloyhdistyksen perinteikkäässä loppukesän turnauksessa SMY Cupissa oli viime vuonna ensimmäistä kertaa yhdistetty sarja naisille ja nuorille, mikä avaa nuorille uusia mahdollisuuksia osallistua turnaustoimintaan.

Tulevia Tapahtumia

Toistaiseksi myös maalipallon nuorten toiminta on tauolla koronavirusepidemian vuoksi. Ilmoitamme heti, kun tiedossamme on seuraava nuorten maalipalloleiri tai turnaus.

Nuorten toiminnasta vastaavien yhteystietoja

Nuorten toiminnan vastuuhenkilönä toimii Päivi Tolppanen
puh: 0505690297
email: paivitolppanen77@gmail.com

Aisti Sport ry:n puheenjohtaja Miika Honkanen (jolla on vastuualueenaan nuorten toiminta myös maalipallojaostossa)
puh: 0505815389
email: honkanen.miika@gmail.com

Suomen Paralympiakomitean maalipallon lajikoordinaattori Timo Pelkonen
puh: 0505960515
email: timo.pelkonen@paralympia.fi

Suomen Maalipalloyhdistyksen puheenjohtaja Erkki Miinala
puh: 0442912126
email: eki.miinala@gmail.com