Tältä sivulta pääset tutustumaan Suomen nuorten maalipallojoukkueen matkaan päiväkirjamerkinnöin ja ikuistetuin kuvin EPYG 2022-kisoissa Liikuntakeskus Pajulahdessa 27.6. – 4.7. välisenä aikana.

Valtaisa kiitos Päivi Tolppaselle päiväkirjamerkinnöistä ja jokaiselle kuvia napanneille! 🙂

Kuvassa vasemmalta ylhäällä seisovat Paavo, Eemi ja Aino. Heidän edessään polvillaan Jassu ja Panu.

MAANANTAI 27.6.2022

Be aware, Suomen nuorten maalipallojoukkue on saapunut! Eli kisakylä on virallisesti avattu. Suomen nuorten maalipallojoukkueeseen kuuluvat Eemi Utriainen, Aino Jaakkola, Panu Räty, Paavo Tulisalo sekä kapteeni Jasmin Mikkola. Valmentajana toimii Jarkko Pokkinen ja joukkueen huollosta vastaavat Päivi Tolppanen ja Pia Palosvirta.

Joukkue saapui helteiseen Pajulahteen maanantaina puoliltapäivin ja totesi, että nestettä tulee kulumaan reippaasti seuraavina päivinä. Onneksi helpotusta löytyy järven vilvoittavista vesistä. Maanantain ohjelmaan kuului edustusvaatetuksen jako, joukkuekuvaukset sekä runsaasti herkullista ruokaa.

Iltapäivään mahtui myös Suomen joukkueiden yhteistapaaminen sekä SUEKin Antidoping -luento. Kaikki tieto on tarpeen nuorten matkalla urheilijan polulla. Nuorten fiiliksiä päivästä: Sekasortoinen. Vähän tylsä. Peruskauraa.

Kuvassa Jassu, Panu ja Aino.
Jassulla ja Ainolla käsissään Kilpailen reilusti ja puhtaasti-kyltit.
Kuvassa Aino, Jasu ja Panu SUEKin pisteellä.

TIISTAI 28.6.2022

Tiistaina Suomeen saatiin neljä uutta nuorta kansainvälisen luokittelun saanutta maalipalloilijaa. Miesten ja naisten maajoukkueet täältä tullaan!

Iltapäivällä päästiin vetämään ensimmäiset treenit. Varsinainen työ kisoja varten on jo tehty, nyt vaan hifisteltiin ja fiilisteltiin hermostollisten harjoitteiden muodossa. Joukkue treenasi hyvällä sykkeellä ja asenteella. Pienenä porkkanana joukkuetta odotti treenien jälkeen ruokailu ja uinti.

Nuorten fiiliksiä päivästä: Päivä on ollut vauhdikas ja pitkä. Lisää treenejä myös toivottiin.

Kuvassa maalipalloilijat makaavat lattialla tähtimuodostelmassa. Urheilijoista näkyvät kasvot ja rintakehä.
Maalipalloilijat kentällä makaamassa
tähtimuodostelmassa.

KESKIVIIKKO 29.6.2022

Pajulahti calling! Keskiviikkona saatiin pelaajien riemuksi nukkua peräti kahdeksaan. Aamupalan jälkeen suunnattiin kohti treenihallia. Treeneissä viilattiin torjunta-asennot ja linjat kuntoon, heitettiin rankkareita ja pohdittiin torjunnan oikeaa ajoitusta.

Treenien jälkeen yleinen fiilis oli, että tätä on saatava lisää. Urheilijoiden suusta: ”Treenit oli päivän kohokohta!” (Hakkasi jopa ruokailun toim. huom.)

Lounaan jälkeen osallistuimme kahteen Educational Programiin, jotka olivat osa Proud Paralympian -ohjelmaa. Ensimmäisellä luennolla urheilijat hyppäsivät rohkeasti ulos mukavuusalueeltaan harjoittelemalla englanninkielisissä haastatteluissa, jotka myös videoitiin. Luennosta ja haastatteluista vastasivat Laajasalon opiston urheilutoimittajaopiskelijat.

Osallistuimme myös englanninkieliseen SUEK:in Antidoping -luentoon, jotta aiheeseen liittyvä sanasto tulisi tutuksi. Luennolla arvottiin urheilija, jonka kanssa käytiin prosessi läpi ”kädestä pitäen”. Arpaonni osui maalipalloilijaan, joka avustajan kanssa simuloi testin kulkua.

Illan joukkuepalaverissa käytiin läpi aamupäivän harjoitusta sekä jaettiin pelipaidat. Uimaankin ehdittiin jopa kahteen kertaan ja syömään sitäkin useammin.

Kuvassa takarivissä seisovat Päivi ja Jarkko. Päivi näyttää peukkua. Heidän edessään polvillaan Eemi, Paavo ja Panu. Jassu ja Aino heidän edessään torjunta-asennossa.
Kuvassa maalipallojoukkue.
Kuvassa Jassu venyttelee valkoinen suomi-paita päällä.
Kuvassa Jassun taiteellinen venyttely.
Kuvassa Aino venyttelee musta paita päällään ja pelilasit otsallaan.
Kuvassa Ainon taiteellinen venyttely.
Kuvassa vasemmalla haastattelijaopiskelija langallinen mikrofoni kädessään. Keskellä Eemi shortsit jalassa ja valkoinen T-paita päällään haastattelussa. Oikealla opiskelija videokameran takana.
Kuvassa Eemi Utriainen haastatteluharjoituksessa.
Joukkue istumassa penkeillä luennolla. Vasemmalla kuvassa Jarkko, Päivi, Paavo, Panu, Eemi, Jassu ja Aino.
Kuvassa maalipallojoukkue SUEKin luennolla.
Kasvokuva Jarkosta. Jarkolla on silmälasit, lyhyet hiukset, viikset ja parta. Jarkolla on päällään valkoinen Suomi-paita.
Kuvassa kasvokuva Jarkko Pokkisesta.
Kasvokuva Panusta. Panulla on lyhyet ruskeat hiuksét otsatukalla. Panu hymyilee kuvassa. Päällään hänellä on huppari.
Kasvokuva Panusta.
Kasvokuva Ainosta. Ainoalla on pitkät mustat hiukset. Ainon hiukset ovat poninhännällä. Otsatukka on avoin ja otsalla.
Kasvokuva Ainosta.
Kasvokuva Jassusta. Jassulla on pitkät vaaleat hiukset jotka ovat korkealla poninhännällä ja korvakorut.. Jassu hymyilee kuvassa. Jassulla on päällään valkoinen Suomi-paita jossa numero 6.
Kasvokuva Jassusta.
Kasvokuva Eemistä. Eemillä on pitkät vaaleat hiukset jotka ovat kuvassa vapaana. Eemillä on sininen paita päällään.
Kasvokuva Eemistä.

TORSTAI 30.6.2022

Torstaina pidettiin viimeistelyharjoitukset pelihallissa. Joukkue on valmis turnaukseen ja nälkä on kova. Vastus tulee olemaan niin ikään kova, koska Suomen nuori joukkue on ns. sekajoukkue ja pelaa siksi poikien sarjassa. Vastaan asettuu mm. useita miesten maajoukkuepelaajia eri maista.

Uintisessioiden jälkeen oli vuorossa kisojen avajaistapahtuma Pajulahti-hallissa. Suomen maalipallojoukkueen Eemi Utriainen sai kunnian kantaa Suomen lippua yhdessä Suomen pyörätuolikoripalloilija Sini Paukkerin kanssa. Suomen maalipalloilijat olivat hyvin tapahtumassa esillä, sillä Jasmin Mikkola oli valittu ottamaan lavalla vastaan puhtaan urheilun edistämistä symboloivan kultaisen viestikapulan.

Avajaistapahtuman jälkeen pidettiin vielä joukkuepalaveri, jossa valmentaja Jarkko Pokkinen puhui urheilijoillemme mm. keskittymisestä ja palautumisesta. Palaverissa keskusteltiin myös mahdollisista epäonnistumisista pelin aikana ja siitä, miten niistä päästään yli ja pystytään jatkamaan laadukasta peliä. Huomenna tositoimiin isolla innolla ja suurella sydämellä.

Kuvassa Eemi Suomenlippu olkapäätään vasten. Eemillä on osa hiuksista takana letillä ja osa olkapäillä vapaana. Eemillä on päässään aurinkolasit. Päällään T-paita, shortist ja sandaalit jalassa. Eemi pitää edellä menevästä pyörätuolista kädellä kiinni.
Kuvassa avajaiskulkueeseen järjestäytymistä Eemi Suomen lipun kanssa.
Suomen joukkueella hiuksissaan kaksi lettiä jotka yhdistyvät takana. Lettiin letitetty valkoinen nauha joka rusetilla. Muut hiukst ovat vapaana selällä/olkapäillä. Vasemmalla Aino jolla tummat hiukset, keskellä Jassu jolla vaalean punertavat ja oikealla Eemi jolla vaaleat hiukset.
Kuvassa avajaisiin tehdyt Suomi-letit. Kuvassa Aino, Jassu ja Eemi. Kuvaaja Sini Paukkeri.

PERJANTAI 1.7.2022

Perjantaiaamu pärähti käyntiin ulkona tehdyllä aamujumpalla, jonka jälkeen suunnattiin yhteiselle aamupalalle. Ensimmäinen pelipäivä ja kaksi ottelua. Vastassa ensimmäisenä Israelin ihmepojat ja toisena Tanskan tykittäjät. Vaikka kumpikin peli hävittiin, häviö tuli hyvällä pelillä ja vastustajan nolla meni rikki molemmissa matseissa.

Ensimmäisen pelin taso oli hyvä, toisen pelin taso vielä parempi. Rehellisyyden nimissä hävittiin paremmille joukkueille. Peleistä saatiin paljon oppia, jota soveltaa tulevissa matseissa.

Joukkueen pelaajista Aino, Eemi, Paavo ja Panu pelasivat ensimmäistä kertaa maajoukkuepaita päällä kansainvälisellä tasolla. Jassulle pelit tarjosivat rutkasti peliminuutteja. Otteluraportit luettavissa erillisinä artikkeleinaan.

Turnaus on vielä nuori ja mitä tahansa voi tapahtua. Maalipallo on pyöreä ja huomenna on tarjolla vähintään 4 x 12 minuuttia tehokasta peliaikaa.

Kuvassa pelikentällä maalin edessä Eemi torjunta-asennossa. Aino heittää palloa Eemin jalkoihin ja Jassu seisoo takana katsomassa. Pelaajilla siniset pelipaidat yllään.
Torjuntaharjoittelua alkulämpässä. Kuvassa Aino, Eemi ja Jassu
Vasemmalla Eemi ja hänen oikealla puolellaan Aino. Eemillä sininen numero 7 pelipaita ja Ainolla Sininen numero 5. Molemmat seisovat ja heillä on oikea jalko edessä ylhäällä vasemman reiden päällä pakaravenytyksessä.
Eemi ja Aino tekemässä alkulämmittelyä.
Kuvassa Panu sininen pelipaita yllään jossa numero 2. Panu tekemässä sivuaskelia. Oikeassa reunassa näkyy Eemi vaaleat hiukset hulmuten aurinkolasit päässään numero 7 pelipaita yllään.
Panu alkulämmittelemässä.
Kuvan vasemmassa reunassa näkyy Aino pelilasit päässään ja ainon takana maalituomari.  Keskellä vasemmalla tuomari katsomassa Eemiä, kun Eemi asettelee pelilaseja.
Silmäsuojien tarkistus. Kuvassa tuomari Judith ja Eemi.
Kasvokuva Paavosta. Paavolla on pelilasit otsalla ja kiharat ruskeat hiukset korvien päällä. Paavolla on sininen pelipaita päällään.
Kasvokuva Paavo Tulisalosta.

LAUANTAI 2.7.2022

Lauantai lähti liikkeelle herättelevällä aamujumpalla. Tällä kertaa jumppa tehtiin sisätiloissa, koska Pajulahden ilmavoimat tykittivät säälimättömästi viattomia ulkonaliikkujia.

Päivän ohjelma oli raastava, koska samana päivänä pelattiin kolme täysiaikaista ottelua varsin lyhyin lepotauoin. Otteluraportit löytyvät erillisestä artikkelista. Vaikka joukkueen turnaus päättyi tähän päivään, pelikentällä nähtiin paljon henkilökohtaisia onnistumisia. Ainon ja Jassun pallot ylittivät vastustajan maalilinjan, joten Eemi sai kotimaista seuraa maalintekijätilastoon. Myös Panu pääsi pidemmäksi aikaa peliin mukaan vaihtopenkiltä ja onnistuikin mallikkaasti.

Päivään ei juurikaan muuta mahtunut kuin pelejä, tankkausta, pelipaitojen kuivattelua, lyhyet lepotauot ja siirtymisiä. Aikuisten turnauskäytännöistä poiketen turnausjärjestäjä tarjosi hikisen urakkansa päättäneelle joukkueelle jäätelöt. Myöhäisen illallisen jälkeen ehdimme kuitenkin vielä pulahtamaan järveen, jota koko turnauksen ajan herkeämättömästi on vartioinut varsin kiukkuinen tiira. Uinnin jälkeen nuoret urheilijat pääsivät vielä kokeilemaan GameReady-kylmäkompressiolaitetta.

Kuvassa joukkue seisoo pöytien keskellä ruokalassa. Vasemmalla Eemi, Keskellä Pokkinen ja oikealla takana Jassu, Panu ja Aino jumppakepit käsissään.
Aamujumppa mäkäräisiä paossa. Kuvassa Eemi, Jarkko, Jassu, Panu ja Aino.
Kuvassa vasemmalla maali. Aino seisoo ja nojaa maalin tolppaan. Jassu kävelee keskellä kenttää ja heittelee maalipalloa ilmaan. Oikealla kentällä Eemi torjunta-asennossa.
Peliin valmistautumista. Kuvassa pelikentällä Aino, Jassu ja Eemi.
Vasemmalla Eemi makaa lattialla. Hänellä on GameReady vasemmassa jalassa ja käissään puhelin. Eemin vieressä oikealla Jassu on mahallaan lattialla. Jassulla on oikeassa kämmenessä GameReady ja vasemmassa kädessä omena.
GameReady testissä. Kuvassa Eemi ja Jassu.

SUNNUNTAI 3.7.2022

Seitsemäs EPYG-päivä, viimeistä viedään. Aamulla nukuttiin ruhtinaallisesti kahdeksaan. Vaikka meillä ei pelejä tänään ollutkaan, päivä vietettiin silti maalipallotunnelmissa.

Yhteisen aamiaisen jälkeen ohjelmaan sisältyi vapaata tutustumista muihin lajeihin, maalipallon finaaliotteluiden seuraamista ja analysointia sekä urheilijan työkalupakin täyttämistä palauttavan harjoittelun muodossa.

Henkilökohtaisten palautteiden ja turnauspurun jälkeen joukkue suunnisti uimaan Pajulahti biitsille, jossa tunnelma oli katossa. Laittauduttiin päättäjäisiin ja huomattiin, että joukkueen huoltajat eivät olleet huomioineet tarvittavaa varustusta. Glitterit puuttuivat. Mistä niitä saa hankittua?

Päättäjäisten jälkeen piti vielä pakata tavarat huomista lähtöä varten. Toimenpide muistutti lähinnä arkeologista kaivausta. Huomenna aamupalan jälkeen suunnataan kotiin ja jäädään odottamaan kahden vuoden päästä tulevaa seuraavaa EPYG-tapahtumaa!

Suuret kiitokset kurinalaisesti ja urheilullisesti toimineelle joukkueelle! Upea viikko, jonka aikana jokainen oppi paljon uusia asioita.

Kuvassa tatamilla seisovat Eemi, Pokkinen, Jassu, Aino ja Panu. He ovat ympyrässä ja urheilijoilla on käsissään jumppakepit.
Jarkko Pokkisen palauttava harjoitus Nikulahallin tatamilla.
Kuvassa järvessä vasemmalla Eemi, keskellä Panu ja oikealla Aino Jassun reppuselässä.
Uimassa Eemi, Panu, Aino ja Jassu.