Kansallisten maalipallosarjojen kausi 2003 – 2004 huipentui molempien sarjojen osalta finaaliturnaukseen, joka pelattiin Joensuussa Rantakylän Urheiluhallilla 24. – 25. huhtikuuta 2004. Turnausta isännöi Näkövammaisten Keskusliiton Liikuntatoimi.

SM-Sarjan puolella lauantaipäivässä nähtiin runkosarjan sijoille 3 – 5 sijoittuneiden joukkueiden armoton taistelu välieräpaikoista kaksinkertaisessa kaikki kaikkia vastaan karsintasarjassa. Ottelut olivat pitkälti todella tasaisia vääntöjä ja lopulta HUN-Team sekä Gebards jatkoivat välieriin ja kolmen edelliskauden mestarin Old Power Husaareiden kausi päättyi viidenteen sijaan.

Runkosarjavoittaja, uuden maalipallosukupolven kirkkaimmat tähdet kohtasivat 1990-luvun mestarit, kun Näpäjä ja Gebards iskivät yhteen. Taistelu olikin armotonta; ensimmäinen osaottelu päättyi 6-6-tasuriin ja toista osaottelua Näpäjä johti vielä puoliajalla 2-1, vaan Gebardsien rutiini kovissa paikoissa oli rautaa ja lopulta Gebards finaaliin kaatamalla Näpäjän toisessa osaottelussa 8-5.

Toisessa välierätaistossa HUN-Team haastoi todella vahvasti ennakkosuosikki Näpäjä Fiuwauta ensimmäisessä osaottelussa; puoliajalle edettiin 3-3-tasalukemista, mutta Näpäjä Fiuwaun toisen puoliajan esitys oli sen verta väkevä, että Fiuwau sai napattua voiton 6-4-lukemin. Toinen osaottelu oli Fiuwaun näytöstä, sillä joukkue johti puoliajalla jo 6-1 ja lopulta finaalipaikka irtosi selvillä 10-5-voittolukemilla.

Finaalista odotettiin todella tuimaa taistelua suomenmestaruudesta; ensimmäinen puoliaika lupailikin hyvää, sillä peli oli erittäin tasainen ja yllättävänkin maalirikas, Fiuwau johti puoliajalla 6-5. Toisella puoliskolla erityisesti Fiuwau tarkkasi puolustustaan ja onnistui raapimaan kasaan tarvittavat maalit Gebards-lauman kukistamiseen; 9-6-voittolukemin Näpäjä Fiuwau juhli suomenmestaruutta. Pronssiottelussa katkeran välierätappion kokenut Näpäjä ei pystynyt enää kasaamaan joukkojaan, vaan HUN-Team pöllytti lopulta näpäjäläisiä peräti 8-3-lukemin napaten pronssiset mitalit mukaansa finaaliturnauksesta.

Noususarjan puolella pelattiin myös lauantaina kaksinkertainen kaikki kaikkia vastaan karsintasarja runkosarjassa sijoille 3 – 5 sijoittuneiden joukkueiden välillä. Suurempia yllätyksiä ei nähty, sillä Kullankaivajat voitti kaikki ottelunsa ja Hun peittosi puolestaan kahdesti koko kauden pisteittä pelanneen Team-S14-joukkueen selvästi, joten välieräjoukkueista ei ollut epäselvyyttä.

Välierissäkin vältyttiin isommilta sensaatioilta; runkosarjan ykkönen Mini-Panthers kukisti ensimmäisessä osaottelussa HUN:in selvästi 7-3. Toinen osaottelu oli jo hieman tiukempi vääntö, mutta senkin Mini-Panthers vei nimiinsä 3-1. Runkosarjan kakkonen Dragons oli sekin varsin vakuuttavassa vireessä finaaliturnauksen välierissä; Kullankaivajille ei jätetty pienintäkään mahdollisuutta, vaan selkeillä voitoilla Dragonsit odotettuun finaaliin.

Mini-Panthers aloitti finaalin Dragonseja terävämmin johtaen puoliajalla 2-0. Dragonsit rynnivät toisella puoliajalla kuitenkin väkisin rinnalle ja lopulta 3-3-lukemista siirryttiin jatkoajalle. Kultaisen maalin turvin Dragons nappasi historiansa ensimmäisen mestaruuden Divarissa. Pronssiset mitalit matkasivat HUN-joukkueen matkaan ja näin edelliskauden mestari Kullankaivajat jätettiin kokonaan ilman mitaleja.

Tulokset / SM-Sarja

Lauantai 24.4.2004 / Karsintasarja

HUN-Team – Gebards 8-6 (6-0)

Gebards – Old Power Husaarit 11-10 (7-5)

Old Power Husaarit – HUN-Team 5-6 (2-2)

Gebards – HUN-Team 6-3 (3-1)

Old Power Husaarit – Gebards 10-0 (3-0)

HUN-Team – Old Power Husaarit 5-2 (1-1)

Karsintasarjan loppujärjestys

Sijoitus / Joukkue / Voitot / Tasapelit / Tappiot / Tehdyt-Päästetyt / Maaliero / Pisteet

1. HUN 3 0 1 22-19 +3 9
  2. Gebards 2 0 2 23-31 -8 6
  3. Old Power Husaarit 1 0 3 27-22 +5 3