Kansallisten maalipallosarjojen kauden 2004 – 2005 huipentanut finaaliturnaus pelattiin Loma- ja kurssikeskus Onnelassa, Tuusulassa 14. – 15. toukokuuta 2005. Turnausisäntänä toimi Näkövammaisten Keskusliiton Liikuntatoimi.

Lauantaipäivän aikana SM-Sarjan puolella pelattiin puolivälierät. Runkosarjan kolmonen Näpäjä ei jättänyt Gebardseille mitään mahdollisuuksia, vaan hoiteli molemmat osaottelut tyylikkäästi selvällä erolla. Runkosarjan vitonen HUN-Team yllätti ensimmäisessä osaottelussa Kullankaivajat, ja kun hurjan taistelun jälkeen toinen osaottelu päättyi tasuriin, niin HUN-Team jatkoi välieriin. Kullankaivajat nappasivat vitossijan kukistamalla reilulla erolla Gebardsit.

Runkosarjavoittaja Näpäjä Fiuwau ei antanut HUN-Teamin yllättää itseään, vaan kaksi tyylikästä voittoa Fiuwau-miehistölle siivitti joukkueen finaaliin. Runkosarjan kakkonen Old Power Husaarit sen sijaan joutuivatkin todellisiin vaikeuksiin, kun oivan pelivireen päälle saanut Näpäjä peittosi Old Powerin avausosassa 6-5. Toista osaottelua Old Power Husaarit johtivat puoliajalla 1-0, mutta lopulta Näpäjä onnistui nousemaan rinnalle ja pitämään itsensä myös rinnalla ottelun loppuun asti ja näin Näpäjä nipisti itsensä finaaliin.

Finaaliottelussa Näpäjän upea tiivis joukkuepuolustus tylsytti Näpäjä Fiuwaun ja erityisesti huipputykin Veli-Matti Aittolan terän; puoliajalla peli oli 3-1 Näpäjälle, eikä Fiuwau pystynyt toisellakaan puoliajalla horjuttamaan Näpäjän päättäväistä puolustusta, vaan mestaruus Näpäjälle 5-2-voittolukemin. Pronssiset mitalit Old Power Husaarille, joka kukisti HUN-Teamin 7-2; kaikki ottelun maalit nähtiin ensimmäisen puoliskon aikana.

Noususarjan puolella lauantaipäivänä runkosarjan sijoille 2 – 4 päätyneet joukkueet pelasivat kaksinkertaisen kaikki kaikkia vastaan välisarjan, jonka aikana nähtiin upeita tasaisia taisteluja ja ajoittain hyvinkin maalirikkaita otteluita. Välisarjan kaksi parasta Mini-Panthers ja Dragons kohtasivat toisensa sunnuntaisissa välierissä ja välisarjan kolmonen Team-S14 jatkoi välieriin runkosarjavoittaja Arla Teamia vastaan.

Arla Teamin ja Team-S14:n välisessä välieräsarjassa nähtiin kentällä paljon nuoria lupauksia ja todella värikkäitä otteluita. Ensimmäinen osaottelu oli puoliajalla vielä 3-2 Arlalle, mutta toisella jaksolla Team-S14:n pakka hajosi ihan totaalisesti ja peli päättyi ennen aikojaan Arlan kymmenen maalin voittoon. Toisessa osaottelussa näytti jo siltä, että Arla murjoo jälleen Team-S14:n maanrakoon, kunnes lopulta vastapuoli heräsi toden teolla otteluun, mutta liian myöhään, jotta Arlan finaalipaikka olisi todella ollut uhattuna. Toisessa välieräsarjassa Mini-Panthers oli kerrassaan vakuuttava kukistamalla kahteen otteeseen Dragons-lauman 8-3-lukemin.

Noususarjan finaali näytti ratkeavan jo ensimmäisen puoliajan jälkeen Arla Teamin nuorille herroille, sillä joukkueen puoliaikajohto oli peräti 4-0. Erittäin kokenut Mini-Panthers ei myynyt nahkaansa todellakaan näin helpolla ja lopulta joukkue hivuttautui aivan Arla Teamin rinnalle, mutta nuorten miesten tahdonvoima ratkaisi lopulta sen, että Arla Team juhli Noususarjan mestaruutta 6-5-lukemin. Pronssiottelussa Dragons roikkui Team-S14 mukana ensimmäisen puoliskon, mutta sen jälkeen S14-poppoo polkaisi jalan kaasulle ja nappasi selvällä erolla pronssiset mitalit.

Otteluohjelma ja tulokset

Lauantai 14.5.2005
Kello / Sarja / Kotijoukkue / Vierasjoukkue / Tulos (puoliaika)

10.00 NS / Välisarja: Mini-Panthers – Team-S14 11-11 (6-7)

10.50 SM / Puolivälierä 1: Näpäjä – Gebards 11-3 (3-1)

11.40 NS / Välisarja: Team-S14 – Dragons 10-9 (6-7)

12.30 SM / Puolivälierä 1: Kullankaivajat – HUN-Team 3-5 (2-3)

13.30 NS / Välisarja: Dragons – Mini-Panthers 4-8 (3-7)

14.20 SM / Puolivälierä 2: Näpäjä – Gebards 8-2 (4-0)

15.10 NS / Välisarja: Mini-Panthers – Team-S14 9-7 (7-2)

16.00 SM / Puolivälerä 2: Kullankaivajat – HUN-Team 8-8 (4-6)

16.50 NS / Välisarja: Team-S14 – Dragons 6-7 (3-4)

17.40 SM / Sijat 5 – 6: Kullankaivajat – Gebards 9-3 (4-1)

18.30 NS / Välisarja: Dragons – MIni-Panthers 8-7 (3-4)

Välisarjan sarjataulukko
Sijoitus / Joukkue / Voitot / Tasapelit / Tappiot / Tehdyt-Päästetyt/ Maaliero / Pisteet

1. Mini-Panthers 2 1 1 35-30 +5 7
  2. Dragons 2 0 2 28-31 -3 6
  3. Team-S14 1 1 2 34-36 -2 4

Sunnuntai 15.5.2005

08.30 NS / Välierä 1: Arla Team – Team-S14 12-2 (3-2), ottelu päättyi ajassa 17.30

09.20 SM / Välierä 1: Näpäjä Fiuwau – HUN-Team 9-2 (4-1)

10.10 NS / Välierä 1: Mini-Panthers – Dragons 8-3 (8-1)

11.00 SM / Välierä 1: Old Power Husaarit – Näpäjä 5-6 (2-3)

11.50 NS / Välierä 2: Arla-Team – Team-S14 11-9 (6-2)

12.40 SM / Välierä 2: Näpäjä Fiuwau – HUN-Team 8-5 (4-1)

13.30 NS / Välierä 2: Mini-Panthers – Dragons 8-3 (6-2)

14.20 SM / Välierä 2: Old Power Husaarit – Näpäjä 3-3 (1-0)

15.10 NS / Pronssiottelu: Team-S14 – Dragons 10-4 (2-1)

16.00 SM / Pronssiottelu: Old Power Husaarit – HUN-Team 7-2 (7-2)

16.50 NS / Finaali: Arla Team – Mini-Panthers 6-5 (4-0)