Kansallisten maalipallosarjojen kauden 2006 – 2007 finaaliturnaus pelattiin Loma- ja kurssikeskus Onnelassa, Tuusulassa 5. – 6. toukokuuta 2007 ja turnausjärjestelyistä vastasi Näkövammaisten Keskusliiton Liikuntatoimi.

SM-Sarjan runkosarjan nimiinsä vienyt Näpäjä kohtasi kaksiosaisessa välieräsarjassaan runkosarjan nelosen HUN-Teamin. HUN-Team kesti näpäjäläisten kyydissä ainoastaan ensimmäisen osaottelun avauspuoliskon, minkä jälkeen Näpäjä jyräsi HUN-Teamin tieltään matkalla finaaliin. Runkosarjan kakkosen Kullankaivajien ja runkosarjan kolmosen Old Power Husaareiden välinen välieräsarja oli hieman tasaisempi; ensimmäisessä osaottelussa Old Power osoitti jo vahvasti kaapin paikan kukistamalla Kullankaivajat peräti 10-3. Toiseen otteluun Kullankaivajat tulivat vielä päättäväisesti haastamaan kokenutta Old Power-miehistöä, mutta tasapeliin päättynyt ottelu siivitti Old Power Husaarit finaaliin.

Old Power Husaarit tulivat todella latautuneina ja määrätietoisina sunnuntaiseen finaaliotteluun ja suomenmestaruus oli käytännössä ratkaistu jo ottelun avauspuoliskolla, jonka old powerilaiset veivät nimiinsä peräti 8-3-lukemin. Toinen puolisko pelattiin sopuisammin, mutta lopulta senkin Old Power Husaarit vei nimiinsä 3-2, joten toinen peräkkäinen suomenmestaruus Old Power-leiriin 11-5-lopputuloksella. Pronssiottelu oli vieläkin selvempi välienselvittely, kun Kullankaivajat lunasti pronssiset mitalit 13-5-voittolukemin HUN-Teamista.

Noususarjan välieräsarjoista muodostui ennätystasaisia ja jännittäviä. Runkosarjan voittanut Dragons oli ensimmäisessä osaottelussaan selvästi niskan päällä Näpäjä Icewindiä, mutta toiseen osaotteluun Icewind tuli erittäin ärsytettynä ja lopulta Icewind onnistui viemään välieräsarjan jatkoajalle 6-5-voittolukemin. Dragons sai kuitenkin puristettua tarvittavan jatkoaikamaalin ja näin edettyä kauden finaaliotteluun.

Runkosarjan kakkonen Mini-Panthers ja kolmonen Joki Ei Jäädy koskaan olivat esittäneet huipputasaisia otteluita läpi kauden. Ensimmäisessä välieräottelussa edettiin puoliajalle 3-3-lukemissa, mutta toisella puoliskolla Mini-Panthers onnistui iskemään tarvittavat maalit voittoon. Toinen osaottelu oli huikaisevan jännittävä ja lopulta Joki Ei Jäädy Koskaan pinnisti väellä ja voimalla 3-2-voittoon ja ottelupari eteni jatkoajalle. Kaksi kertaa kolmen minuutin jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, joten ottelupari eteni aina dramaattiseen vapaaheittokilpailuun. Tällä kertaa onnetar hymyili Mini-Pantherseille, joka nappasi finaalipaikan 3-0-voitolla vapaaheittokilpailusta.

Sunnuntaisen finaaliottelun avauspuolisko oli todella vakuuttavaa Mini-Panthers-näytöstä ja lopulta tauolle joukkueen 3-0-johtolukemista. Toisella jaksolla Dragons viritteli kiriä, mutta lopulta pari onnistumista Mini-Pantherseille tylsytti Dragons-kiriä ja näin Mini-Panthers toisena kautena peräkkäin Noususarjan voittoon. Pronssiottelu oli huikea taistelu, jossa molemmat puoliskot päättyivät 1-1-lukemiin ja edessä oli jo kolmannen kerran finaaliviikonlopun aikana jatkoaika. Tällä kertaa onnetar oli suosiollinen Joki Ei Jäädy Koskaan-joukkueelle, joka onnistui iskemään ”kultaisen maalin” jatkoajalla ja pokkaamaan täten pronssiset mitalit kaudesta.

Otteluohjelma ja tulokset

Lauantai 5.5.2007
Kello / Ottelunumero / Sarja / Kotijoukkue / Vierasjoukkue / Tulos (puoliaika)

10.00 51 NS / Välierä 1: Mini-Panthers – Joki Ei Jäädy Koskaan 6-3 (3-3)

10.50 37 SM / Välierä 1: Kullankaivajat – Old Power Husaarit 3-10 (3-3)

11.40 52 NS / Välierä 1: Dragons – Näpäjä Icewind 6-3 (5-1)

12.30 38 SM / Välierä 1: Näpäjä – HUN-Team 9-4 (3-3)

13.20 53 NS / Välierä 2: Joki Ei Jäädy Koskaan – Mini-Panthers Vapaaheitot 3-0, 3-2 (0-0)

14.10 39 SM / Välierä 2: Old Power Husaarit – Kullankaivajat 5-5 (2-1)

15.00 54 NS / Välierä 2: Näpäjä Icewind – Dragons Ja. 0-1, 6-5 (4-2)

15.50 40 SM / Välierä 2: HUN-Team – Näpäjä 0-10 (0-5), ottelu päättyi ajassa 17.44

Sunnuntai 6.5.2007

10.00 55 NS / Pronssiottelu: Joki Ei Jäädy Koskaan – Näpäjä Icewind Ja. 1-0, 2-2 (1-1)

11.00 41 SM / Pronssiottelu: Kullankaivajat – HUN-Team 13-5 (6-3)

12.00 56 NS / Finaali: Dragons – Mini-Panthers 3-5 (0-3)

13.00 42 SM / Finaali: Näpäjä – Old Power Husaarit 5-11 (3-8)