Kansallisten maalipallosarjojen kauden 2013 – 2014 finaaliturnaus pelattiin tulevan kesän Espoon MM-Kilpailuiden päänäyttämöllä Tapiolan Liikuntahallissa 18. toukokuuta 2014. Turnausjärjestelyistä vastasi Suomen Vammaisurheilu Ja- Liikunta VAU ry.

SM-Sarjan puolella finaaliturnauksen ehdoton ennakkosuosikki oli kaikki runkosarjaottelunsa voittanut Old Power; joukkue raivasi matkalla finaaliin tieltään Näpäjä Icewindin kahden tiukan välieräkamppailun jälkeen. Dragons oli onnistunut kunnon ajoituksessaan oivallisesti ja tämän sai tuta välieräsarjassa Näpäjä Angry Balls, joka hävisi 11-5 ja 11-1-lukemin Dragonseille. Pronssiottelussakin Angry Ballsit joutuivat nöyrtymään veljesseura Näpäjä Icewindille.

Finaalista odotettiin huikeaa spektaakkelia ja sellainen saatiinkin; joukkueet etenivät puoliajalle tasaisista 3-3-lukemista Old Powerin Erkki Miinalan ja Dragonsien Jarno Mattilan toimiessa pääosan esittäjinä maalintekijöinä. Toisella puoliskolla Old Power oli pitkään niskan päällä ja aivan viimeisellä minuutilla sille siunautui mahtava tilaisuus sinetöidä mestaruutensa, kun Dragons-leiristä syyllistyttiin pitkään heittoon. Old Powerin rankkariheitto oli puolestaan pitkä, mistä seuranneesta rankkarista Dragons tuli tasoihin ja ottelu venyi jatkoajalle. Ja kuten niin usein, ratkaisija tulee yllättävältä taholta ja tällä kertaa sankarin viitan harteilleen nappasi Dragons-joukkueen vasta 19-vuotias Eetu Eronen iskemällä kultaisella maalilla Dragonsit suomenmestaruuteen. Koko kauden SM-Sarjaa ylivoimaisesti hallinnut Old Power kompastui vasta aivan kalkkiviivoilla.

1-Divisioonan puolella saatiin heti finaaliturnauspäivän aamusta shokkihoitoa, kun runkosarjavoittaja O.P. Juniors hävisi koko runkosarjan ilman pisteitä pelanneelle nuorisojoukkue Tigerseille. Toisessa osaottelussa Juniorsit saapuivat kentälle sisuuntuneina ja murjoivat vastustajansa 12-6-lukemin, joten kahden osaottelun jälkeen oli edessä jatkoaika; lopulta Juniorsit pystyivät raivaamaan tiensä finaaliin kultaisen maalin turvin. Toisessa välieräparissa Dragons Green Power nappasi ensimmäisestä osaottelusta Näpäjä Icewindiä vastaan selkeän 7-2-voiton. Toinen osaottelu oli paljon tasaväkisempi ja Näpäjä Icewind jopa johti sitä puoliajalla, mutta lopulta Dragons Green Power rynnisti toisella puoliskolla ohitse ja finaaliin.

Finaalista kehkeytyi myös divarin puolella äärimmäisen tasaväkinen kamppailu, mutta lopulta Dragons Green Powerin tuima puolustuspeli onnistui tylsyttämään Juniorsien kovan hyökkäyksen ja kultaiset mitalit Dragons Green Powerille 3-2-voittolukemin. Kauden aikana otteitaan hurjasti parantanut nuorisojoukkue Tigers osoitti lujaa sisua kasaamalla itsensä pronssiotteluun ja kukistamalla kokeneen Näpäjä Icewindin peräti 10-5-lukemin.