Kansallisten maalipallosarjojen kauden 2018 – 2019 finaaliturnaus pelattiin Kisakallion Urheiluopistolla 6. huhtikuuta 2019 ja turnausta isännöi Suomen Vammaisurheilu Ja Liikunta- VAU ry.

SM-Sarjan puolella kolmanteen peräkkäiseen mestaruuteensa kipusi Old Power vaikeuksien kautta; joukkue hävisi yllättäen ensimmäisen välieräottelunsa Aisti Sportille, mutta venytti välieräsarjan jatkoajalle hoitamalla toisen ottelun nimiinsä. Old Powerin sankari oli Erkki Miinala, joka iski ”kultaisen maalin” ensimmäisen jatkoerän lopulla ja näin Old Power finaaliin.

Finaalissa joukkue kohtasi näytöstyyliin oman välieräsarjansa O.P. Hurricanesia vastaan hoidelleen Pro Näpäjän. Old Power oli saanut hurmoksen päälle ja lopulta mestaruus irtosi maalirikkaan finaalin jälkeen 12-8-voittolukemin. Aisti Sport möyhensi pronssiottelussa Hurricanesit ensimmäisellä puoliskolla 12-2-lukemin.

1-Divisioonan puolella nähtiin pienimuotoinen yllätys, kun hallitseva mestari ja runkosarjan voittaja O.P. Juniors joutui taipumaan kahdessa osaottelussa parhaat voimansa finaaliturnaukseen koonnelle Aisti Openille. Toisessa välieräsarjassa nähtiin jälleen jatkoajan draamaa, kun Nääsvil Tampere ja O.P. Gladiators olivat kumpainenkin onnistuneet kertaalleen voittamaan toisensa. Gladiatorsien riveistä Kevin Collet otti sankarin viitan harteilleen ja johdatti gladiaattorit finaaliin ”kultaisella maalilla”.

Finaali oli todellinen spektaakkeli; Gladiators johti puoliajalla 4-2, mutta Aisti Open kiristi tahtiaan toisella puoliskolla nousten lopulta tasoihin ja edessä oli jatkoaika. Jatkoajan toisella kolmiminuuttisella Aisti Openin mestaruusjuhlat käynnisti Samuli Harjunen ja näin Aisti Openille ensimmäinen mestaruus historiansa toisella divarikaudella. Pronssiottelussa Nääsvil Tampere oli aseeton O.P. Juniorseja vastaan ja himmeimmät mitalit lähtivät Juniorsien matkaan.

Finaaliturnauksen yhteydessä Erkki Miinala jakoi ensimmäistä kertaa Ben Katron valtuutuksella perinteikkään Vuoden kehittyneimmän maalipalloilijan-palkinnon, johon vuoden 2018 osalta kaiverrettiin Nääsvil Tamperetta edustavan Miina Grönroosin nimi.