Noususarjan kausi 1999 sai huipennuksensa Tuusulassa, legendaarisessa Loma- ja kurssikeskus Onnelassa 22. – 23. toukokuuta 1999, kun käsillä oli sarjan finaaliturnaus, jonka järjestelyistä vastasi Näkövammaisten Keskusliiton Liikuntatoimi.

Avauspäivän puolivälierissä nähtiin jo draaman poikasta; NMKY oli vakuuttava omassa puolivälieräsarjassaan Satakunnan Näkövammaisten joukkuetta vastaan edeten vaivatta välieriin Arlaa vastaan. Mini-Panthers näytti puolivälieräsarjan avausosassa olevan vahvasti niskan päällä Perus-Näpäjään nähden, mutta toiseen osaotteluun osat vaihtuivat täysin. Perus-Näpäjä tyrmäsi minipantterit 6-0 ja vei ottelun jatkoajalle ja kanveesissa ollut pantterilauma ei tästä toipunut, vaan Perus-Näpäjä välieriin kultaisen maalin turvin. Mini-Panthers joutui lopulta jäämään Noususarjan jumbosijalle, sillä se kärsi myös jatkoaikatappion sijoitusottelussa SAN-joukkuetta vastaan.

Runkosarjavoittaja Peruspelaajien juna jyskytti vakuuttavasti kohti mestaruutta, kun Perus-Näpäjä kaatui molemmissa välieräotteluissa selvällä erolla. NMKY puolusti Arlan kumoon joukkueiden välisen välieräsarjan avausosassa 2-0-lukemin. Arla käänsi voimasuhteet oisessa osaottelussa täysin päälaelleen vieden ottelun nimiinsä 4-0. NMKY:n hermo piti jatkoajalla ja kultainen maali siivitti joukkueen finaaliin Peruspelaajia vastaan.

Finaalissa Peruspelaajat ja NMKY etenivät rinta rinnan ja varsinaisen peliajan päätteeksi taululla komeilivat 2-2-tasalukemat. NMKY:n oli saanut välieräsarjassa jo kokemusta jatkoaikatrillereistä ja tälläkin kertaa joukkue kesti paineet vastustajaansa paremmin ja kultaisella maalilla mestaruus NMKY:lle. Pronssiset mitalit ripustettiin turnauksen päätteeksi arlalaisten kaulaan huikean maali-iloittelun jälkeen.

Ottelutulokset

Kotijoukkue – Vierasjoukkue / Tulos

Puolivälierä 1: NMKY – SAN 8-4

Puolivälierä 1: Mini-Panthers – Perus-Näpäjä 6-2

Puolivälierä 2: SAN – NMKY 1-5

Puolivälierä 2: Perus-Näpäjä – Mini-Panthers Ja. 1-0, 6-0

Välierä 1: Peruspelaajat – Perus-Näpäjä 7-2

Välierä 1: Arla – NMKY 0-2

Välierä 2: Perus-Näpäjä – Peruspelaajat 2-6

Välierä 2: NMKY – Arla Ja. 1-0, 0-4

Sijat 5 – 6: Mini-Panthers – SAN Ja. 0-1, 3-3

Pronssiottelu: Arla – Perus-Näpäjä 14-9

Finaali: Peruspelaajat – NMKY Ja. 0-1, 2-2

Loppujärjestys

  1. NMKY
  2. Peruspelaajat
  3. Arla
  4. Perus-Näpäjä
  5. SAN
  6. Mini-Panthers

Maalintekijät

Nimi, maalit yhteensä

Peruspelaajat
Katja Posio 5
Petri Posio 5
Kaisa Penttilä 5

Perus-Näpäjä
Sami Heikkinen 5
Eeva Sorkkila 1
Janne Köri 16

Mini-Panthers
Piia Hyvönen 5
Päivi Tolppanen 2
Jarno Mattila 2

Arla
Ivan Mazmanidi 11
Heikki Penttinen 7

NMKY
Jari Mikola 12
Riikka Rusi 1
Merja Hanski 6

SAN
Jarmo Hyvärinen 1
Arto Rautiainen 7
Kari Viljanen 2