Noususarjan kausi 2001 – 2002 huipentui finaaliturnaukseen Hämeenlinnassa 25. – 26. toukokuuta 2002 ja turnausta isännöi Näkövammaisten Keskusliiton Liikuntatoimi.

Lauantaipäivänä oli ohjelmassa puolivälierät runkosarjassa sijoille 3 – 6 sijoittuneiden joukkueiden välillä. Runkosarjan kolmonen Mini-Panthers ei antanut runkosarjassa kuudenneksi jääneen Vasun yllättää itseään, vaan lopulta melko helposti Mini-Panthersit välieriin. Runkosarjan viimeisessä turnauksessa vahvassa vireessä ollut UFO jatkoi hyviä otteitaan kukistamalla Dreamin kahdessa puolivälieräottelussa 5-3 ja peräti 5-0 ottaen ansaitun välieräpaikan. Dream-Teamin ja Vasun välinen jumbofinaali oli erittäin jännittävä, mutta lopulta Dream-Team selvisi ottelusta voittajana 4-3-lukemin.

Runkosarjavoittaja HUN lähti ylivoimaisena ennakkosuosikkina sunnuntaiseen välieräsarjaan UFO-joukkuetta vastaan. Ensimmäisestä osaottelusta tulikin erittäin tiukka vääntö, mutta lopulta HUN käänsi ottelun edukseen rutiinillaan 4-2. Toinen osaottelu oli jo aika lailla selvempää kauraa, sillä HUN peittosi siinä UFO:n selvästi 8-2.

Toisesta välieräparista ei ollut odotettavissa mitään muuta kuin huikea trilleri; koko kauden Dragons ja Mini-Panthers olivat tarjonneet erittäin tuimia ja tiukkoja otatuksia. Kuten syksyisen Perussarjan ja Noususarjan runkosarjan aikanakin Dragons oli pikkaisen niskan päällä, niin kävi myös ensimmäisessä osaottelussa, jonka Dragons vei nimiinsä 4-3-lukemin. Toista osaottelua Dragons johti puoliajalla 2-1, mutta toisella puoliskolla Mini-Panthers oli päättäväinen ja vei otteluparin jatkoajalle 4-2-voittolukemin. Jatkoajalla Dragons syötti Mini-Pantherseille jälleen karvasta kalkkia, kun se marssi finaalin kultaisen maalin siivittämänä. Mini-Panthers teki kaikkensa pettymyksen nollaamiseksi, mutta pronssiottelussa UFO pystyi kukistamaan pantterilauman 5-4-lukemin.

Finaaliin ehdottomana ennakkosuosikkina lähtenyt HUN ottikin tahtipuikon haltuunsa ensimmäisellä puoliskolla, mutta ei ollut Dragons-laumakaan valmis myymään nahkaansa helpolla, mutta puoliajalle edettiin HUN-joukkueen 4-3-johtolukemista. Toisella puoliskolla lohikäärmelauma laittoi puolustuksensa kuntoon ja alkoi piinaavaa jännitysnäytelmä; Dragons nousi maalin päähän ja kaikki oli vielä mahdollista, mutta myöskään HUN ei hellittänyt puolustustaan piirun vertaa, vaan lopulta HUN juhli Noususarjan mestaruutta 4-3-voittolukemin.

Otteluohjelma ja tulokset

Kotijoukkue – Vierasjoukkue / Tulos (puoliaika)

Puolivälierä 1: Mini-Panthers – Vasu 11-3 (6-1)

Puolivälierä 1: UFO – Dream-Team 5-3 (3-3)

Puolivälierä 2: Mini-Panthers – Vasu 8-6 (4-

Puolivälierä 2: UFO – Dream-Team 5-0 (3-0)

Sijat 5 – 6: Vasu – Dream-Team 3-4 (3-3)

Välierä 1: HUN – UFO 4-2 (2-0)

Välierä 1: Dragons – Mini-Panthers 4-3 (3-3)

Välierä 2: HUN – UFO 8-2 (4-1)

Välierä 2: Dragons – Mini-Panthers Ja. 1-0, 2-4 (2-1)

Pronssiottelu: UFO – Mini-Panthers 5-4 (3-2)

Finaali: HUN – Dragons 4-3 (4-2)

Maalintekijät

Nimi, maalit yhteensä

Dragons
Kaj-Henrik Laamanen 3
Pekka Viitakangas 7

Dream-Team
Meeri Korte 1
Kari Tetri 2
Veli Laasala 3
Vastustajan oma maali = 1

HUN
Marja Katajisto 2
Jari Mikola 12
Ibrahim Milanovic 2

Mini-Panthers
Heidi Koivunen 5
Päivi Tolppanen 25

UFO
Olli Lehtinen 7
Ivan Mazmanidi 5
Erkki Juntikka 7

Vasu
Markku Kulmala 2
Tommi Raitio 2
Kauko Fagerström 2
Sami Stenroos 6