Noususarjan kausi 2003 päättyi aina kutkuttavaan kauden huipennukseen eli finaaliturnaukseen, joka pelattiin tällä kertaa Rovaniemellä.

Lauantaipäivän karsintasarjassa runkosarjan sijoille 3 – 5 päätyneet joukkueet mittelivät kahdesta himoitusta välieräpaikasta pelaamalla kaksi kertaa kaikki kaikkia vastaan-sarjan. Tällä kertaa Dream-Teamin peli ei ottanut luistaakseen lainkaan, vaan joukkue hävisi kaikki neljä otteluaan selvästi ja jäi kaudella viidenneksi. Mini-Panthers ja ennakkoluuloton kotikaupungin joukkue Kullankaivajat väänsivät kaksi tuimaa otatusta karsintasarjan voiton ratkaisemiseksi, joissa lopulta Mini-Panthers oli molemmissa maalin verran vahvempi.

Jos tuijoteltaisiin vain runkosarjan tuloksia ja tilastoja, niin sunnuntaisissa välieräsarjoissa ei olisi ollut mitään epäselvyyttä voittajista, vaan kuinka kävikään? HUN-Swot näytti vahvuutensa Kullankaivajille ensimmäisessä osaottelussa murjoen vastustajansa 10-5-lukemin, vaan eipä pohjoisen pojat olleet tästä moksiskaan; toinen osaottelu väännettiin väkisin voitoksi maalin erolla ja edessä oli jatkoaika. Kullankaivajat räjäyttivät pankin ja kultaisella maalilla sensaatiomainen yllätys oli valmis, kun Kullankaivajat marssivat finaaliin.

Dragons lähti Mini-Pantherseja vastaan niin ikään suuren suurena ennakkosuosikkina välieräsarjaan, mutta Mini-Panthers iski kaiken peliin ja väänsi avausosasta tasurin. Dragons oli kuitenkin toisessa osaottelussa täysin omaa luokkaansa ja Mini-Panthers-joukkueelta ei löytynyt avaimia murtaa mitenkään Dragonsien vahvaa puolustusmuuria. Dragons lopulta 7-0-voittolukemin finaaliin.

Finaaliotteluun Kullankaivajat tulivat varmasti ei mitään hävittävää-asenteella ja joukkueen flow-tila jatkui huikeana sen viedessä finaalin avauspuoliskon nimiinsä 4-2. Dragons tarkkasi puolustustaan toiselle puoliskolle ja iski kaksi tarvittavaa maalia, noustakseen Kullankaivajien rinnalle. Kumpikaan joukkue ei onnistunut viemään ottelua nimiinsä varsinaisella peliajalla, joten edessä oli trillerimäinen huipennus kaudelle jatkoajan ja mahdollisen vapaaheittokilpailun muodossa. Vapaaheittokilpailua ei tarvittu, kun rovaniemeläiset tyhjensivät koko pajatson kultaisella maalillaan ja näin ensimmäistä kauttaan Noususarjaa tahkonnut Kullankaivajat nousivat varjoista kirkkaimpiin valoihin juhlien Noususarjan mestaruutta kaudella 2003. Pronssiset mitalit päätyivät HUN-Swotin matkaan, joka kukisti kokonaan hyökkäystehonsa menettäneen Mini-Panthersit 2-0-lukemin.

Otteluohjelma ja tulokset

Lauantai 24.5.2003 / Karsintasarja
Kotijoukkue / Vierasjoukkue / Tulos (puoliaika)

Mini-Panthers – Dream-Team 11-1 (5-1)

Dream-Team – Kullankaivajat 4-8 (1-1)

Mini-Panthers – kullankaivajat 4-3 (2-3)

Mini-Panthers – Dream-Team 7-1 (4-0)

Dream-Team – Kullankaivajat 1-10 (1-5)

Kullankaivajat – Mini-Panthers 5-6 (2-1)

Karsintasarjan loppujärjestys

Sijoitus / Joukkue / Voitot / Tasapelit / Tappiot / Maaliero / Pisteet

  1. Mini-Panthers 4 0 0 28-10 +18 12
  2. Kullankaivajat 2 0 2 26-15 +11 6
  3. Dream-Team 0 0 4 7-36 -29 0

Sunnuntai 25.5.2003

Välieräsarja 1

HUN-Swot – Kullankaivajat 10-5 (6-3)

HUN-Swot – Kullankaivajat Ja. 0-1, 3-4 (1-2)

Välieräsarja 2

Dragons – Mini-Panthers 4-4 (2-1)

Mini-Panthers – Dragons 0-7 (0-3)

Pronssiottelu: Mini-Panthers – HUN-Swot 0-2 (0-1)

Finaali: Kullankaivajat – Dragons Ja. 1-0, 4-4 (4-2)

Maalintekijät

Nimi, maalit yhteensä

Kullankaivajat
Juha-Pekka Korpela 9
Jarno Saapunki 4
Henri Kivelä 27
Vastustajan oma maali = 1

Dragons
Erkki Juntikka 3
Kaj-Henrik Laamanen 9
Pekka Viitakangas 3

HUN-Swot
Sanna Tynkkynen 2
Maija Piiroinen 9
Riikka Rusi 3
Vastustajan oma maali = 1

Mini-Panthers
Heidi Koivunen 15
Päivi Tolppanen 17

Dream-Team
Anni Virtalaakso 1
Marja Katajisto 4
Meeri Korte 1
Veli Laasala 1