SM-Sarjan kausi 1999 – 2000 huipentui Turussa 20. – 21. toukokuuta 2000 pelattuun finaaliturnaukseen, jota isännöivät Varsinais-Suomen Näkövammaiset ja Näkövammaisten Keskusliiton Liikuntatoimi.

Avauspäivänä ohjelmassa olivat puolivälieräsarjat. Runkosarjakolmonen Erikois-Näpäjä kukisti kaksiosaisessa puolivälieräsarjassa runkosarjan kuudennen Husaari-Teamin; molemmat osaottelut päättyivät Erikois-Näpäjän kahden maalin voittoon. Runkosarjan nelonen Hunaja ei sen sijaan antanut runkosarjan viidenneksi jääneelle Näpäjälle mitään palaa joukkueiden välisissä kohtaamisissa; Hunajan rautainen puolustus ei murtunut kertaakaan, joten Hunaja kirkkaasti välieriin. Näpäjä sai maalihanansa sen verran auki, että se pystyi kukistamaan sijoitusottelussa Husaari-Teamin 5-4-lukemin.

Välierät alkoivat Hunajan ja runkosarjavoittajan, hurjaan hyökkäysvoimaansa luottavan Gebardsin välillä. Joukkueiden ensimmäinen osaottelu päättyi tuiman taistelun jälkeen 3-3-tasapeliin, mutta toisessa osaottelussa nähtiin todellinen jättiyllätys, kun erityisesti Arttu Mäkisen johdolla Hunaja murskasi runkosarjaykkösen maanrakoon peräti 14-2-lukemin ja Hunaja finaaliin.

Toinen välieräpari tarjosi sekin aikamoisen näytelmän. Runkosarjan kakkonen Old Power ja Erikois-Näpäjä pelasivat historiallisen 0-0-tasapelin ensimmäisessä välieräotatuksessaan. Toisen osaottelun äärimmäisen nälkäinen Erikois-Näpäjä käänsi nimiinsä 4-2-lukemin, joten kahden edellisen kauden mestari Old Power syrjäytettiin finaalipaikalta.

Finaalista odotettiin huipputasaista ja vähämaalista ja sellainen toden totta saatiin; Erikois-Näpäjän voiton tahto johdatti lopulta joukkueen väellä ja voimalla suomenmestaruuteen 2-1-voittolukemin. Pronssia nappasi Old Power, joka peittosi finaaliturnauksessa kesyjen lampaiden lailla esiintyneet Gebardsit viidellä maalilla.

Ottelutulokset

Kotijoukkue – Vierasjoukkue / Tulos

Puolivälierä 1: Erikois-Näpäjä – Husaari-Team 5-3

Puolivälierä 1: Hunaja – Näpäjä 4-0

Puolivälierä 2: Husaari-Team – Erikois-Näpäjä 1-3

Puolivälierä 2: Näpäjä – Hunaja 0-3

Välierä 1: Gebards – Hunaja 3-3

Välierä 1: Old Power – Erikois-Näpäjä 0-0

Välierä 2: Hunaja – Gebards 14-2

Välierä 2: Erikois-Näpäjä – Old Power 4-2

Sijat 5 – 6: Husaari-Team – Näpäjä 4-5

Pronssiottelu: Gebards – Old Power 2-7

Finaali: Hunaja – Erikois-Näpäjä 1-2

Loppujärjestys

  1. Erikois-Näpäjä
  2. Hunaja
  3. Old Power
  4. Gebards
  5. Näpäjä
  6. Husaari-Team

Maalintekijät

Nimi, maalit yhteensä

Erikois-Näpäjä
Jani Kallunki 1
Reino Leppänen 7
Veli-Pekka Muikku 6

Husaari-Team
Kalle Haukka 4
Kai Kattelus 2
Pauli Viertonen 2

Hunaja
Arttu Mäkinen 21
Petri Posio 2
Teemu Ruohonen 2
Georg Schleifer 1

Gebards
Marko Kauppila 1
Jorma Kivinen 4
Jari Liimu 1
Vastustajan oma maali = 1

Old Power
Harri Ivonen 1
Asko Kinnunen 3
Juha Oikarainen 5

Näpäjä
Veli-Matti Aittola 2
Jarmo Lehtola 3