SM-Sarjan kauden 2000 – 2001 finaaliturnaus pelattiin Vaajakoskella 26. – 27. toukokuuta 2001 ja turnausta isännöivät Jyväskylän Seudun Näkövammaiset ry yhdessä Näkövammaisten Keskusliiton Liikuntatoimen kanssa.

Runkosarjassa sijoille 3 – 5 päätyneet joukkueet pelasivat kaksinkertaisen kaikki kaikkia vastaan karsintasarjan; runkosarjan tapaan karsintasarjassa nähtiin näiden kolmen joukkueen välillä erittäin tasaväkisiä mittelöitä ja lopulta Husaari-Team joutui maistamaan karvasta kalkkia jäämällä ulos välierä- ja mitaliotteluista.

Runkosarjavoittaja Old Power sai vastaansa Erikois-Näpäjän; old powerilaisten välieräsarja käynnistyi nihkeästi, kun Erikois-Näpäjä puristi ensimmäisestä osaottelusta 4-2-voiton. Toinen osaottelu oli todella dramaattinen ja tunnepitoinen; Erikois-Näpäjä johti puoliajalla jo 5-3, mutta kuin ihmeen kaupalla Old Power rynni voittoon 6-5-lukemin ja ottelupari eteni 2 * 3 minuutin jatkoajalle kultaisen maalin säännöllä. Old Powerin huippukokenut nippu pysyi kylmän viileänä ja kultaisen maalin turvin runkosarjavoittaja eteni finaaliin.

Hurjan hyökkäysvoiman omannut runkosarjakakkonen Gebards lähti ennakkosuosikkina omaan välieräsarjaansa HUN-Teamia vastaan, mutta kuinkas kävikään; tarjolla oli kyllä maalirikkaita otteluita, mutta kuivempi ruuti löytyikin HUN-Teamin leiristä ja näin HUN-Team finaaliin kahdella välierävoitolla. Gebards ei saanut pronssiottelussakaan puolustustaan kuntoon, vaan Erikois-Näpäjä nousi karvaan välierätappion jälkeen kuitenkin pronssisille mitaleille.

Finaaliottelussa HUN-Team ei tullut kumartelemaan suurta ennakkosuosikkia Old Poweria, vaan joukkueet etenivät puoliajalle rinta rinnan 2-2-lukemista. Old Power lisäsi terävyyttä tekemiseensä toisella puoliskolla, tiivisti puolustustaan ja jykevöitti hyökkäystään, eikä HUN-Teamilla enää riittänyt bensa estää Old Poweria marssimasta suomenmestaruuteen 5-2-loppulukemin.

Loppujärjestys karsintasarjassa

Sijoitus / Joukkue / Ottelut / Voitot / Tasapelit / Tappiot / Tehdyt-Päästetyt / Maaliero / Pisteet

1. HUN-Team 4 2 1 1 10-12 -2 7
  2. Erikois-Näpäjä 4 2 0 2 14-10 +4 6
  3. Husaari-Team 4 1 1 2 9-11 -2 4