SM-Sarjan kauden 2001 – 2002 mitalistit ratkaistiin finaaliturnauksessa, joka pelattiin 25. – 26. toukokuuta 2002 Hämeenlinnassa ja turnausta isännöi Näkövammaisten Keskusliiton Liikuntatoimi.

Lauantaipäivänä ohjelmassa olivat kaksiosaiset puolivälieräottelut. Ensimmäisessä otteluparissa HUN-Team lähti jättimäisenä ennakkosuosikkina ottelusarjaan nuorta Näpäjän joukkuetta vastaan, mutta finaaliturnaus näytti jälleen arvaamattomuutensa; Näpäjä suorastaan löylytti ensimmäisessä osaottelussa HUN-Teamin 7-2-lukemin, eikä toisessakaan osaottelussa HUN-Teamille jätetty mitään armoa, vaan 5-1-voittolukemin Näpäjä välieriin!

Gebards lähti niin ikään suosikkina omaan puolivälieräsarjaansa Husaari-Teamia vastaan, mutta jälleen koettiin yllätys, kun Husaari-Team kampesi avausosasta 5-4-lukemin voiton. Toisen osaottelun päättyessä tasan 3-3-lukemiin, Husaari-Team oli varmistanut välieräpaikkansa. Gebards taipui lopulta kuudenneksi sijoitusottelussa HUN-Teamia vastaan.

Sunnuntaisista välieristä odoteltiin läpihuutojuttua Old Powerille ja Erikois-Näpäjälle. Old Power näyttikin Näpäjälle välieräsarjan ensimmäisessä osaottelussa heti kaapin paikan kurittamalla kokematonta vastustajaansa peräti 14-5-lukemin. Näpäjä oli tehnyt otteluiden välissä hienosti läksynsä ja saapunut haastamaan toden teolla suuren ennakkosuosikin; Näpäjä johti vielä puoliajalla 1-0, mutta Old Powerin rautainen kokemus nousi jälleen arvoonsa ja joukkue väänsi 2-2-tasapelin myötä itsensä finaaliin.

Husaari-Team lähti haastamaan huimassa kevätvireessä ollutta Erikois-Näpäjää ennakkoluulottomasti ja ensimmäinen osaottelu olikin todella tiukka vääntö, jonka Erikois-Näpäjä vei lopulta nimiinsä 4-2. Toinen osaottelu oli jo selkeästi paremmin Erikois-Näpäjän hallinnassa; puoliajalla joukkue johti jo 3-0 ja vei lopulta ottelun nimiinsä 6-2.

Finaaliottelusta odoteltiin huimaa taistelua suomenmestaruudesta ja sellainen toden totta saatiin. Puoliajalle mentäessä Old Power oli napannut 3-1-johtoasetelman, eikä joukkue suostunut luopumaan saavuttamastaan kahden maalin johdosta myöskään toisella puoliajalla, vaikka Erikois-Näpäjä laittoi kaiken hyökkäyspotentiaalinsa peliin. Suomenmestaruus neljännen kerran viiden viimeisen kauden aikana Old Powerille.

Pronssiottelussa Näpäjä jatkoi välierien toisessa osaottelussa löytynyttä vahvaa puolustuspeliään, ja kun maalihanatkin aukesivat, niin Näpäjä kruunasi huikean finaaliturnauksensa pronssisilla mitaleilla 7-0-voittoon päättyneen ottelun jälkeen.