KANSALLISTEN MAALIPALLOSARJOJEN KAUSI SUPISTUU YHTEEN MESTARUUSVIIKONLOPPUUN

Suomen Paralympiakomitean alainen maalipallojaosto yhteistyössä turnausjärjestäjien kanssa on päättänyt perua huhti – toukokuulle kaavaillut kansallisten maalipallosarjojen kauden 2020 – 2021 runkosarjaturnaukset hyvin epävakaan koronavirustilanteen ja joukkueiden olemattomien harjoitusmahdollisuuksien vuoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että maalipallosarjojen mestaruudet kaudella 2020 – 2021 pyritään ratkaisemaan yhden mestaruusviikonlopun aikana; tämä olisi ensimmäinen kerta sitten vuoden 1995, kun maalipallosarjojen mestaruudet ratkaistaan yhden mestaruusviikonlopun aikana.

Maalipallojaosto on päättänyt myös mitätöidä lokakuun alussa Espoossa pelatun kauden avausturnauksen tulokset ja tilastot. Tämä johtuu siitä, että kyseinen lokakuun turnaus on niin erillään varsinaisesta finaaliviikonlopusta (vähintään kahdeksan kuukautta) ja pelijärjestelmä on muutoinkin muuttunut koronaviruspandemian estettyä muiden runkosarjaturnausten järjestämisen.

Alustavasti maalipallosarjojen mestaruusviikonloppu on tarkoitus pelata 11. – 13. kesäkuuta; turnauspaikka on vielä avoin. Mahdollisen siirron sattuessa, joukkueet ovat vahvistaneet kuitenkin maalipallojaostolle halukkuutensa osallistua mestaruusviikonloppuun myös heinäkuun aikana. Mikäli siis mestaruusviikonloppua ei pystytä järjestämään 11. – 13. kesäkuuta on se mahdollista järjestää aina heinäkuun loppuun asti, muutoin kausi tullaan kokonaisuudessaan perumaan.

Vahvistus kesäkuussa järjestettävästä mestaruusviikonlopusta julkistetaan viimeistään 30. huhtikuuta 2021. Tarvittaessa päätös mestaruusviikonlopun pelaamisesta heinäkuussa tai vaihtoehtoisesti koko kauden perumisesta julkistetaan toukokuun loppuun mennessä. Tavoitteena on, että pystymme tiedottamaan mestaruusviikonlopun ajankohdasta vähintään kuutta viikkoa ennen itse tapahtumaa.

Mikäli sinulla herää kysyttävää maalipallojaoston tekemästä päätöksestä tai jostain muusta sarjatoimintaan liittyvästä asiasta, ole rohkeasti yhteydessä maalipallojaoston puheenjohtaja Erkki Miinalaan sähköpostitse eki.miinala@gmail.com.