Maalintekijät: #4 Lackman 5, #2 Nyström 2, #5 Kauppila 1

Old Power – IF Aktiva Synskadade (Ruotsi) 4-4 (2-4)
Maalintekijät: #2 Nyström 2, #4 Lackman 2

Old Power – Birmingham Sabres (Iso-Britannia) 10-1 (6-1)
Maalintekijät: #4 Lackman 4, #1 Halme 2, #2 Nyström 2, #5 Kauppila 2

Old Power – Blue Wolves (Iso-Britannia) 0-3 (0-2)

Sijat 7 – 9: Old Power – Goalball Århus (Tanska) 2-7 (2-3)
Maalintekijät: #1 Halme 1, #2 Nyström 1

Sijat 7 – 9: Old Power – Croysutt Warriors (Iso-Britannia) 6-14 (3-8)
Maalintekijät: #4 Lackman 3, #1 Halme 1, #2 Nyström 1, #3 Lehto 1

Brittiläinen Blue Wolves vei lopulta turnausvoiton ennen tanskalaista BSI Roskildeä ja isäntäjoukkue FIFH Malmötä. Old Powerin sijoitus oli tämänvuotisessa Malmo Open-turnauksessa yhdeksäs.

Otteluraportit

Old Power – Kleio Thessaloniki

Old Powerin joukkue avasi Malmo Open 2020-turnauksen ottelulla kreikkalaista Kleio Thessalonikia vastaan kokoonpanossa Lackman – Kauppila – Nyström. Avauspuolisko oli suhteellisen hermostunutta Old Powerin osalta ja vähän vielä koneet yskähtelivät ensimmäisten minuuttien aikana. Puoliaikatulos oli 2-2 ja Old Powerin molemmista avauspuoliskon maaleista vastasi Vesa Lackman.

Toisen puoliskon avausheitolla kreikkalaiset siirtyivät keskisektorilta johtoon, mutta tämän jälkeen Old Power alkoi saada pelin juonesta kiinni; Nyström napautti tasoituksen 3-3 ja tämän jälkeen Lackmanin dynaamiset heitot mursivat kreikkalaispuolustusta tämän tästä.

Seitsemän minuuttia oli pelaamatta, kun Old Power johti 6-3. Kreikkalaiset eivät kuitenkaan myyneet nahkaansa helpolla, vaan kavensivat jälleen keskisektorilta lukemiksi 4-6. Nyström vastasi välittömästi, kun mies löysi jälleen vastapuolen kolmosvälistä tilaa.

Reilut viisi minuuttia pelaamatta, kun Lackman siirtyi vaihtopenkille huilaamaan ja Halme saapui kentälle. Kreikkalaiset saivat ottelun loppuun pari kavennusmaalia, mutta Kauppilan hieno ykköskulmaan sujahtanut heitto varmisteli lopulta turnauksen avausvoiton Old Powerille 8-6-lukemin. Huomisaamuna pelit jatkuvat ja klo 11.00 Suomen aikaa vastaan asettuu ruotsalainen Aktiva Synskadade.

Old Power – Aktiva Synskadade

Old Power avasi turnauksen toisessa ottelussaan lauantaiaamusta ruotsalaista Aktiva Synskadadea vastaan kokoonpanossa Lehto – Kauppila – Lackman. Ruotsalaiset siirtyivät heti ottelun avausheitollaan johtoon, kun pallo sisään Lehdon ja Kauppilan välistä. Lackman kuitenkin iski nopeaan tahtiin kahdesti ja Old Power johtoon.

Seitsemän minuuttia avauspuoliskoa jäljellä, kun Lehdolle sattui hieman vaikeampi hetki, ja ruotsalaiset rankaisivat kahteen otteeseen; tällöin Lehto siirtyi vaihtopenkille ja Halme kentälle. Tämän jälkeen tilanne rauhoittui, mutta vihulainen iski vielä kertaalleen avausjakson lopulla Lackmanin kulmasta.

Puoliajalla Lackman otettiin vaihtopenkille huilaamaan ja Nyström kehiin ykköslaituriksi, Halme sentteriksi ja Kauppila seiskaan. Vastapuolen puolustus oli lujaa tekoa, mutta lopulta reilun neljän minuutin pelin jälkeen Nyström mursi vastustajan puolustuksen vitosesta, eikä tästä kulunut kuin hetki, kun samainen herra asialla ja jälleen pallo sisään vitosesta.

Tämän jälkeen Old Power hiilosti vastustajaa hurjasti; vaihtorulettia pyöritettiin kovasti, mutta lopulta jouduttiin tunnustamaan, että ottelusta tarttui mukaan tasuripiste 4-4-lukemin. Tämä tasuripiste voi kuitenkin olla hyvinkin arvokas taistelussa lohkovoitosta. Seuraava ottelu Old Powerilla on klo 14.00 Suomen aikaa brittiläistä Birmingham Sabresia vastaan.

Old Power – Birmingham Sabres

Old Power kohtasi Malmo Open 2020-turnauksen kolmannessa alkulohko-ottelussaan brittiläisen Birmingham Sabresin ja otteluun lähdettiin kokoonpanossa Nyström – Halme – Lackman. Avauspuoliskolla Old Power osoitti kaapin paikan ottelussa heti alusta asti; Lackmanin ja Nyströmin heitot tekivät tuhojaan vastustajan puolustuslinjassa ja lopulta avauspuoliskon jälkeen taululla komeilivat peräti 6-1-johtolukemat Old Powerille.

Toiselle puoliskolle jatkettiin kokoonpanossa Lackman – Halme – Kauppila. Toinen puolisko noudatteli avauspuoliskon kavaa; Old Power dominoi ottelua mielin määrin, omassa päässä ei ollut hätää ja lopulta Kauppila ja Halme saivat niin ikään maalivireen päälle ja molemmille hienosti puolustaneille pelureille pari osumaa otteluun.

Old Power sai pelailtua rennosti ja säästeltyä energiaa päivän viimeiseen kamppailuun, jossa vastaan asettuu niin ikään brittiläinen Blue Wolves. Voitolla Old Power varmistaisi sijoittumisensa kolmen parhaan joukkoon turnauksessa!

Old Power – Blue Wolves

Old Power lähti Malmo Open 2020-turnauksen alkulohkon viimeiseen otteluunsa brittiläistä Blue Wolvesia vastaan kokoonpanossa Lackman – Halme – Kauppila. Puolentoista minuutin pelin jälkeen brittiläiset yllättivät Lackmanin ykköskulmaan osuneella heitolla.

Avauspuoliskon puolivälissä Lackmanilta rangaistus pitkästä heitosta, eivätkä britit tunteneet armoa, vaan peli 2-0-lukemiin. Hetki tästä, niin Kauppila tuli vaihtopenkin puolelle Nyströmin saapuessa ykköslaituriksi, Lackmanin siirtyessä seiskaan. Tämäkään muutos ei tuonut toivottua kavennusta, vaan tauolle 2-0 Blue Wolvesien johtolukemista.

Puoliajalla Lackman otettiin vaihtoon ja Kauppila takaisin kehiin seiskalaituriksi. Blue Wolves puolusti äärimmäisen kurinalaisesti, eikä maalia syntynyt millään.

Toisen puoliskon puolivälissä Lackman saapui jälleen kentälle hakemaan kavennusta; tilaisuus tarjoutuikin kolme minuuttia ennen ottelun päätöstä, kun briteiltä pitkä heitto, mutta Lackmanin seiskakulmaa kohti suuntautunut rankkari torjuttiin nipin napin.

Tämän jälkeen Old Power joutui riskien tielle, ja tämä maksoi ainoastaan yhden lisämaalin vastustajalle rankkarista, joten Blue Wolves marssi lohkovoittoon 3-0-voiton turvin. Old Power jäi lopulta alkulohkonsa kolmanneksi ja pelaa huomenna sijoista 7 – 9.

Sunnuntain raportit puuttuvat teknisistä ongelmista johtuen!