”Kolmas kerta toden sanoo”, tämä sanonta pätee erinomaisesti myös maalipallon B-Sarjan EM-Kilpailuihin, jotka oli alun perin tarkoitus järjestää lokakuussa 2020 Israelin Afulassa ja sittemmin tämän vuoden tammikuussa Liikuntakeskus Pajulahdessa, mutta koronaviruspandemia vesitti nämä suunnitelmat pahemman kerran. Tällä hetkellä kisat on määrä järjestää 31.5. – 7.6. Liikuntakeskus Pajulahdessa ja vihdoin näyttäisi siltä, että kisat olisivat todellakin järjestymässä.

Pajulahden kisojen kisaorganisaatio ja maalipallon kattojärjestö IBSA ovat tänään vahvistaneet maat, jotka kilvoittelevat kesäkuun alussa himotusta noususta EM-Kilpailuiden A-Sarjaan. Nousijoita odottaa vielä A-Sarjan EM-Kilpailut tämän vuoden lopulla Turkissa, missä Euroopan kymmenen kovinta maata naisissa ja miehissä taistelevat EM-mitaleista ja pääsystä vuoden 2022 MM-Kilpailuihin Kiinaan.

Suomen naiset pääsevät nauttimaan kotikenttäedusta Pajulahden B-Sarjan EM-Kilpailuissa, mutta ikävä kyllä kotiyleisöä ei kesäkuun alussa vielä voida kisahalleihin naistemme tueksi ottaa. Naisten puolella on mukana kuusi joukkuetta, joista kolme parasta lunastavat nousun A-Sarjaan kisojen päätteeksi. Suomen lisäksi turnaukseen osallistuvat Espanja, Puola, Ranska, Tanska ja Unkari. Suomen kisajoukkue julkaistaan lähipäivinä!

Miesten turnaukseen osallistuu puolestaan kymmenen maata, jotka on jaettu kahteen viiden joukkueen alkulohkoon. Naisten turnauksen tapaan miestenkin puolelta kolme parasta maata nousevat A-Sarjaan ja kolmen heikoimman maan tie vie marraskuun puolivälissä Romaniassa pelattaviin C-Sarjan EM-Kilpailuihin. Miesten A-lohkosta löytyvät Kreikka, legendaarisen Timo Laitisen luotsaama Portugali, Israel, Venäjä ja Romania. B-Lohkossa puolestaan mittelevät paremmuudestaan rakas länsinaapurimme Ruotsi, Puola, Iso-Britannia, Montenegro ja Italia. Romania ja Italia saivat niin sanotun ”villin kortin” kisoihin, kun erittäin perinteikkäät maalipallomaat Tshekki ja Slovenia peruivat osallistumisensa.

Kisojen otteluohjelma ja joukkueiden kokoonpanot julkaistaan niin ikään lähipäivien aikana. Vaikka paikan päälle Pajulahteen ei otteluita voikaan saapua seuraamaan, niin onneksi kisoista on luvassa erittäin laadukas nettilähetys, jotta jokainen pystyy nauttimaan pitkän tauon jälkeen arvokisamaalipallosta lähestulkoon täysin rinnoin.

Lähtölaskenta on alkanut, joten kannattaa pysytellä kuulolla, sillä tulemme julkaisemaan runsaasti informaatiota ja tunnelman nostatusta tulevien viikkojen aikana ennen itse H-hetkeä 3. kesäkuuta, jolloin pallo putoaa ensimmäistä kertaa Pajulahden lattiaan ja tuomari viheltää kolme kertaa pilliinsä kisojen alkamisen merkiksi!