OLD POWER JA O.P. HURRICANES HYVÄSSÄ VIREESSÄ VANTAALLA – RUNKOSARJAN ALEMPI KESKIKASTI UUTEEN USKOON

O.P. Hurricanesin Arttu Luiro nappaamassa puolustustilanteessa pallon haltuun, Eetu Erosen ja Ehsan Zoveidavin varmistaessa laidoilla. Kuva: Henriikka Toivola

Maalipallon Miesten SM-sarjan kauden 2023-2024 kolmas runkosarjaturnaus pelattiin Aisti Sportin järjestämänä Vantaalla, Lehtikuusen koululla 9.-10. maaliskuuta. Vallitsevana teemana turnauksessa oli pelaajakato loukkaantumis- ja sairassyistä: jopa neljän joukkueen pelatessa turnauksen kolmella pelaajalla läpi. Pelit saatiin kuitenkin pelattua ja pisteet jaettua.

Old Power jatkaa sarjakärjessä puhtaalla pelillä. Joukkue voitti kaksi ottelua armolopulla ja kaksi muuten vain vakuuttavasti. Kovimman haasteen sille tarjosi veljesjoukkue O.P. Hurricanes, joka sekin joutui taipumaan Old Powerin muukalaislegioonan edessä. Etenkin hyökkäyspään peli joukkueella toimi Vantaalla erinomaisesti, siitä kertoo kaksoisjohto maalipörssissä. Old Power on jo nyt varmistanut suoran välieräpaikkansa toukokuiseen finaaliturnaukseen.

Pro Näpäjän turnaus alkoi kahdella häviöllä, ensin täpärästi 5-6 Aisti Revolutionia vastaan ja sitten 4-12 Old Powerille. Viimeiseen kahteen otteluun Pro Näpäjä kuitenkin avasi maalihanansa ja voitti Näpäjä Omegan lopulta kymmenellä maalilla ja Aisti Sportin tuloksella 13-10. Joukkue päästi omalta osaltaan Old Poweria karkuun taistelussa runkosarjan kärkipaikasta, mutta varmasti iloinen uutinen oli se, että turnauksen päätteeksi tullut voitto Aisti Sportista sinetöi Pro Näpäjän suoran välieräpaikan Old Powerin tapaan finaaliturnaukseen.

Kolmanteen sijaan on tiukasti tarttunut tässäkin turnauksessa tasaisesti pelannut Aisti Sport, joka voitti kaksi neljästä ottelustaan: runkosarjan viimeisinä olevia Näpäjä Omegaa ja Aisti Revolutionia vastaan. Aisti Sport on vieläkin ainoa joukkue, joka on onnistunut nipistämään pisteen sarjakärki Old Powerilta tämän kauden aikana, joten potentiaalia joukkueelta kyllä löytyy, mutta pisteitä Sport ei ole optimaaliseen tapaan pystynyt napsimaan.

Turnauksen yllättäjäjoukkueeksi voidaan laskea turnaukseen runkosarjan viimeiseltä sijalta ponnistanut O.P. Hurricanes, joka onnistui voittamaan kolme ottelua neljästä: joukkue onkin enää neljän pisteen päässä kolmannesta sijasta. Hurricanesin hyökkäyspelaaminen oli turnauksessa tehokasta, ja turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Eetu Eronen ja Ehsan Zoveidavi loistivat hyökkäyspäässä. Joukkue tosiaan haastoi vahvasti myös veljesjoukkue-Old Poweria, tällä kertaa kuitenkin jääden ilman palkkiota pisteiden muodossa.

Aisti Revolutionilla oli vaikea viikonloppu, joukkueen napatessa vain yhden voiton, joskin se siunautui sarjakakkosta Pro Näpäjää vastaan. Joukkue pelasi koko viikonlopun vain kolmella pelaajalla, ja Aleksi Aittolan ikävän loukkaantumisen takia viimeisen ottelun lopun kahdella pelaajalla. Aittola oli joukkueelle tärkeä hyökkäyspään pelaaja varsinkin ensimmäisissä joukkueen peleissä, tehden joukkueen 14 maalista jopa 10.

Niin ikään Näpäjä Omegan viikonloppu oli varsin mollivoittoinen. Joukkue hävisi kaksi ottelua kymmenen maalin erolla, eikä kahdesta muustakaan herunut pisteitä. Viimeiseen otteluun joukkue oli kerännyt vielä taisteluhenkeä, mutta joutui lopulta taipumaan O.P. Hurricanesille lukemin 4–5; ratkaisumaalin synnyttyä vain 5 sekuntia ennen ottelun päätöstä, Omegan pelinviivytysrangaistuksen kostautuessa pahimmalla mahdollisella tavalla. Joukkue on jumittunut sarjan pohjalle, ja onkin kipeästi voittojen tarpeessa viimeisessä runkosarjaturnauksessa, jotta se onnistuisi kipuamaan pohjalta pois.

Maalipörssin keulassa Old Powerilla on kaksoisjohto Gustav Koch Rasmussenin (56 maalia) ja Erkki Miinalan (54) ollessa kylki kyljessä kahden maalin sisällä toisistaan. Kolmanneksi, joskin kymmenen maalin päässä silti, nousi Aisti Sportin Jarno Mattila (45) ja Mattilan kantapäillä on turnauksessa loistanut Ehsan Zoveidavi (44).

Miesten SM-sarjan kauden 2023 – 2024 runkosarja huipentuu Helsingissä, Validia Kuntoutuksen tiloissa 6. huhtikuuta, kun jokaisella joukkueella on vielä kolme runkosarjaottelua jäljellä. Sunnuntaina 7. huhtikuuta pelataankin sitten jo puolivälieräotteluita, kun runkosarjan kolmas kohtaa runkosarjan kuudennen ja runkosarjan nelonen vitosen kaksiosaisissa puolivälieräsarjoissa.

Kaikki kauden tulokset, vallitseva sarjatilanne ja maalintekijätilasto kokonaisuudessaan löytyy klikkaamalla tästä.

SARJATILANNE VANTAAN TURNAUKSEN JÄLKEEN

Sijoitus – Joukkue / Ottelut / Voitot / Tasapelit / Tappiot / Maaliero / Pisteet

1 – Old Power / 12 / 11 / 1 / 0 / 146-61 +85 / 34

2 – Pro Näpäjä / 12 / 9 / 0 / 3 / 126-89 +37 / 27

3 – Aisti Sport / 12 / 5 / 2 / 5 / 83-91 -8 / 17

4 – O.P. Hurricanes / 12 / 4 / 1 / 7 / 79-108 -29 / 13

5 – Aisti Revolution / 12 / 3 / 0 / 9 / 55-88 -33 / 9

6 – Näpäjä Omega / 12 / 2 / 0 / 10 / 60-112 -52 / 6

JOUKKUEKOHTAISET TILASTOT / MIESTEN SM-SARJA

Joukkue / Ottelut / Voitot / Tasapelit / Tappiot / Maaliero / Pisteet

Old Power / 4 / 4 / 0 / 0 / 49-18 +31 / 12

Maalintekijät: Erkki Miinala 18, Fatmir Seremeti 18, Gustav Koch Rasmussen 12, Mikko Viittala 1

Pro Näpäjä / 4 / 2 / 0 / 2 / 32-28 +4 / 6

Maalintekijät: Petri Posio 16, Joni Ylönen 14, Toni Alenius 2

Aisti Sport / 4 / 2 / 0 / 2 / 29-28 +1 / 6

Maalintekijät: Jarno Mattila 19, Bruno Okello 5, Markus Tihumäki 5

O.P. Hurricanes / 4 / 3 / 0 / 1 / 31-26 +5 / 9

Maalintekijät: Ehsan Zoveidavi 21, Eetu Eronen 10

Aisti Revolution / 4 / 1 / 0 / 3 / 14-28 -14 / 3

Maalintekijät: Aleksi Aittola 10, Ville Montonen 4

Näpäjä Omega / 4 / 0 / 0 / 4 / 10-37 -27 / 0

Maalintekijät: Seemi Hintsanen 4, Leo Hintsanen 3, Tomi Vesalainen 3