Suomen miehet aloittivat International Espoo Goalball Cup 2021-turnauksen finaaliottelun Ukrainaa vastaan seuraavassa kokoonpanossa: oikeassa laidassa (ykkösessä) #4 Miinala, sentterinä #9 Ylönen ja vasemmassa laidassa (seiskassa) #1 Zoveidavi.

Ottelun alku oli erittäin tasapainoista peliä molemmilta joukkueilta, kunnes noin neljän minuutin pelin jälkeen ukraina iski hetkessä kahteen otteeseen; ensiksi sentteri Ylösen alta 1-0 ja seuraavaksi kolmosvälistä Miinalan jaloista 2-0.

Avauspuolisko oli puolivälissään, kun Zoveidavi yllätettiin vuorostaan seiskapuolelta ja Ukraina rynnisti karkuun. Hetken päästä Suomi vaihtoi Zoveidavin ulos ja #7 Posion kentälle ykköslaituriksi, Miinalan siirtyessä seiskalaitaan.

Ukrainalaisten neljäs osuma oli hyvin epäonnekas suomalaisittain, kun ukrainalaisheitto otti kimmoketta Ylösen käsistä nousten Miinalan kyljen päälle ja pompaten siitä maaliviivan väärälle puolelle suomalaisten näkövinkkelistä. Miinala kävi kiertämässä Posion laidalle ja pussitti pallon tyylikkäästi sisään Ukrainan vitosvälistä. Valitettavasti aivan puoliajan viime sekunneilla ukrainalaiset yllättivät hieman väärään suuntaan liikkuneen Posion jalkapuolelta ja näin puoliajalle ukrainalaisten vankasta 5-1-johtoasemasta.

Toinen puoliaika alkoi jälleen mollivoittoisesti suomalaisten kannalta, kun jälleen Posio oli ongelmissa ukrainalaisten kierteisen pompun kanssa ja tuloksena 6-1-osuma Ukrainalle. Miinalan räväkkä nopea palautus yllätti ukrainalaiset puolestaan kolmosvälistä. Miinala sai loistavan tilaisuuden tuoda Suomi kolmen maalin päähän, kun ukrainalaisilta pomppuheittorangaistus, mutta valitettavasti miehen rankkari suuntautui aika lailla keskisektorille ja ukrainalaistorjuja vaimensi sen helposti. Posio vaihtui jälleen Zoveidaviin, kun pari minuuttia toista puoliskoa oli pelattuna.

Suomalaiset ajoivat vastustajaansa takaa voimakkaasti ja kaikki hyökkäysvariaatiot olivat käytössä. Viisi ja puoli minuuttia pelaamatta, kun Miinala vuorostaan hetkeksi vaihtopenkille vetämään happea ja Posio takaisin sotisopaan. Valitettavasti tämän jälkeen Posiolta rankkarimahdollisuus vihulaiselle, mistä ukrainalaiset naatiskelivat tilanteeksi 7-2. Ja kun Ylönen nostatti seuraavaksi pallon omaan pömpeliin yli Posion, niin tilanne oli todella tukala.

Miinala palasi vielä kentälle vajaat neljä minuuttia ennen ottelun päätöstä. Posio kavensi upealla rankkarilla pelin 3-8-lukemiin, mutta hetken päästä Posio oli jälleen voimaton ukrainalaishyökkäyksen edessä.

Ottelun lopussa etenkin Miinala alkoi saada terävyyttää hyökkäyspeliinsä. Miinala kavensikin vielä kertaalleen nopealla palautuksella vitosväliin, mutta tämä oli melko laiha lohtu, kun kellosta loppui aika ja näin Ukraina otti ansaitun mestaruutensa ensimmäistä kertaa järjestetystä International Espoo Goalball Cup-turnauksesta. Suomelle saldoksi turnauksesta neljä voittoa ja kaksi tappiota juurikin Ukrainalle. Jonkin verran joukkueella on vielä viilattavaa etenkin puolustustyöskentelyn suhteen ennen vajaan kolmen viikon päästä starttaavia Turkin Samsunin EM-kilpailuja.