Alta löytyvät Suomen naisten maalipallomaajoukkueen otteluraportit Madridin turnauksesta ajalta 14. – 16. lokakuuta.

PERJANTAI 14.10.2022 / SUOMI – ESPANJA

Suomen naiset käynnistivät kansainvälisen FEDC International 2022-turnauksen Espanjan Madridissa ottelulla emäntäjoukkue Espanjaa vastaan kokoonpanossa #2 Leppänen ykkösessä (oikea laita), #6 Mikkola sentterinä ja #5 Kauppila seiskassa (vasen laita).

Suomi sai otteluun mielettömän startin, kun ensimmäisellä minuutilla Kauppila iski kahdesti Espanjan keskisektorilta. Tämä ei todellakaan suomalaisille riittänyt, vaan seuraavaksi Leppänen asialla, ja jälleen espanjalaissentteri nostatti pallon omaan rysään, täten peli hetkessä Suomelle 3-0. Tämän jälkeen huilattiin hetki maalinteosta, kunnes neljän ja puolen minuutin pelin jälkeen suomalaissentteri Mikkola tinttasi pallon Espanjan verkkoon vitosvälistä.

Avauspuoliajan puolenvälin molemmin puolin Leppänen herpaantui hyökkäysvirheiden tielle, ja kun espanjalaisten rankkarit upposivat kuin kuuma veitsi voihin, niin nopeasti peli oli enää 4-3 Suomelle. Tällöin Leppänen otettiin hieman tointumaan vaihtopenkin puolelle ja maajoukkuedebytantti #1 Lappalainen ennakkoluulottomasti kehiin. Hetkeä aiemmin Suomi oli vaihtanut myös sentterin tontille Mikkolan tilalle #7 Grönroosin. Lappalainen ehti olla kentällä tarkalleen minuutin ja viisi sekuntia, kunnes naisen maajoukkueuran avausmaali näkee päivänvalonsa; espoolaisen keskisektorilta lähettämä pomppiva pallo harhautti espanjalaissentterin totaalisesti sille kuuluisalle ”kebabkioskille” ja peli 5-3 Suomelle.

Hetken päästä Lappalaiselle sattuu pieni työtapaturma puolustuspäässä, kun varmalta torjunnalta näyttäneessä tilanteessa nainen lipsauttaa pallon käsistään omaan häkkiin. Ja vain hetki tästä, niin Espanja syöksyy jo rinnalle, kun Grönroos nostattaa epäonnekkaasti pallon maaliin kolmosvälistä. Tällöin Kauppila otti sentterin paikan hoitaakseen, ja Grönroos siirtyi seiskalaituriksi. Puoliajalle tasaisista 5-5-lukemista.

Puoliajalla Grönroos siirtyi vaihtopenkille ja Mikkola takaisin sentterin tontille. Espanjan päädyssä vaihtui koko kolmikko ja tämä toi ainakin lisää hyökkäysvoimaa espanjalaisittain, minkä joutuikin heti toteamaan Lappalainen, jonka vartioimaan ykköskulmaan espanjalaiset tinttasivat pallon heti avausminuutilla. Kaksi ja puoli minuuttia pelattuna, kun Mikkolalta pallo nousee yläilmoihin vitosesta ja tuloksena Espanjan 7-5-johto-osuma. Tämän jälkeen kentällä alkoi todellinen Kauppila-show; nykyinen ”Korson tyttö” murjoi espanjalaisten kolmospuolta kolmeen otteeseen parin minuutin ajan tuoden Suomen jälleen johtoasemaan.

Lappalainen maalaa jäälleen; tällä kertaa espanjalaisten vitosvälistä löytyi nautinnollisesti tilaa ja peli 9-7 Suomelle. Kauaa ei ehtinyt Lappalainen juhlia osumaansa, kun espanjalaiset yllättivät tämän jalkapuolelta ja peli 9-8 Suomelle. Hetken päästä onneksi Kauppila huojensi suomalaisten tilannetta iskemällä pallon vitosesta pömpeliin, vaan eivätpä emännät luovuttaneet, sillä seuraavaksi pallo löysi tiensä Suomen rysään ykköskulmasta.

Ottelua oli reipas pari minuuttia pelaamatta, kun Kauppila iski jo ottelun seitsemännen osumansa, mutta eivätpä suomalaiset onnistuneet vieläkään rauhoittamaan peliä johtoasemassa, vaan reipas minuutti jäljellä, kun Suomen seiskalaituriksi hieman aiemmin saapunut Grönroos yllätetään seiskakulmasta. Lopulta Suomi selviää kuin selviääkin ottelusta ulos voittajana todellisen maali-iloittelun jälkeen 11-10-lukemin.

PERJANTAI 14.10.2022 / SUOMI – RANSKA

Suomen naiset ovat viime aikoina pelanneet todella jännittäviä otteluita viime syksyn EM-kilpailuiden vitosta Ranskaa vastaan ja tällä kertaa joukkueet kohtaavat kahteen otteeseen Madridin turnauksessa. Avauspäivänä pelattuun ensimmäiseen kohtaamiseen Suomi lähti kokoonpanossa #5 Kauppila ykkösessä (oikea laita), #6 Mikkola sentterinä ja #3 Grönroos seiskassa (vasen laita).

Ottelu alkoi hyvin tasaisissa merkeissä, mutta Ranska pääsi ottelussa johtoasemaan kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen, kun ranskalaisveto livahti Grönroosin kainalosta kutosesta häkkiin. Tämän jälkeen pelattiin jälleen reilut kolme minuuttia, kunnes Suomen päädyssä nähtiin vaihto; Grönroos vaihtopenkin puolelle ja #2 Leppänen sotisopaan ykköslaituriksi, Kauppilan siirtyessä seiskalaitaan. Ranskalaiset ottivat pian aikalisän, ja sen jälkeisestä ranskalaishyökkäyksestä pallo nuottaan tyylillä Suomen vitosvälistä ja peli 2-0 Ranskalle.

Puoli minuuttia tästä, niin Mikkolan torjunnasta pallo nousi vastustamattomasti Suomen pömpeliin, ja tällöin Suomi pyöräytti palettiaan oikein reippaasti; Mikkola ykköseen, Kauppila sentteriksi ja Leppänen seiskalaituriksi. Ranskalaiset hurjastelivat jo 4-0-johtoasemaan, kun Kauppilan jaloista kääntynyt pallo painui harmillisesti Suomen ykköskulmaan, Mikkolan ollessa varmistamassa oikeaoppisesti sentteripelaajaa. Leppänen toi toivoa suomalaisleiriin tinttaamalla upean heiton ranskalaisten kolmosvälistä verkon perukoille. Suomelle jäi kuitenkin paljon kirittävää, sillä puoliajalle Ranskan 4-1-johtolukemista.

Puoliajalla Suomen valmennus ruuvasi jälleen kentällä olleen kolmikon pelipaikkoja ja takaa-ajoon lähdettiin Leppänen ykkösessä, Mikkola keskellä ja Kauppila seiskassa. Puolitoista minuuttia pelattuna, kun Leppänen mursi ranskalaispuolustuksen vitosesta, ja vain vajaa puoli minuuttia myöhemmin sama nainen asialla; ”Kikka” lähetti häikäisevän ulkokierreheiton, joka löysi tiensä huikaisevasti ranskalaisten seiskakulmaan.

Leppänen jatkoi nälkäisesti tasoitusmaalin metsästystä; reilut neljä minuuttia toista puoliskoa pelattuna, kun jälleen ranskalaisten seiskakulmassa suhisee, pallon vingutellessa ranskalaisrysää tasoitusmaalin merkiksi. Toisen puoliskon puolenvälin jälkeen ottelussa oli melkoista sähellystä tuomareiden ja toimitsijoiden taholta, mikä herpaannutti yleensä vuorenvarman puolustuspelaaja Kauppilan keskittymistä, ja ranskalaiset kuittasivat tämän armotta iskemällä pallon seiskakulmasta sisään siirtyen jälleen yhden edelle.

Ranska näytti jo lipuvan voittoon, mutta Leppänen oli eri mieltä; 44 sekuntia ennen ottelun päätöstä nainen tykitti väellä ja voimalla pallon sisään kolmosvälistä ja peli oli jälleen tasan. Suomalaiset hakivat rohkeasti sentteripelaajavaihdoksilla hyviä hyökkäyspaikkoja ilmiliekeissä olleelle Leppäselle, mutta suomalaisten järjestämä upea toisen puoliajan kiri riitti lopulta 5-5-tasalukemiin.

LAUANTAI 15.10.2022 / SUOMI – PORTUGALI

Suomen naisten maalipallomaajoukkue aloitti FEDC International 2022-maalipalloturnauksen toisen päivän Espanjan Madridissa historiansa ensimmäisellä kohtaamisella Portugalin kanssa. Otteluun Suomi lähti ns. kakkosketjullaan: #1 Lappalainen ykkösessä (oikea laita), #7 Grönroos sentterinä ja #4 Tayyebi seiskassa (vasen laita).

Ottelua oli taisteltuna reilut kaksi minuuttia, kun Lappalaisen hieman puolinainen puolustusasento kostautui ja Portugali pääsi juhlimaan avausmaalia. Lappalainen pääsi yrittämään kuittausta kaksi minuuttia myöhemmin, kun portugalilaisilta pitkä heitto; Lappalaisen maajoukkueuran ensimmäinen rankkari painui harmillisesti seiskatolpan kautta ulos.

Neljä ja puoli minuuttia oli pelaamatta avauspuoliaikaa, kun Tayyebi harhaili pahasti oman heittonsa jälkeen; Portugalin päässä haistettiin palaneen käryä ja pallo sijoitettiin apposen avoimeen Suomen seiskakulmaan, 2-0 Portugalille. Avauspuoliajan viimeisellä minuutilla Portugali suoritti vaihdon, mihin Suomi pyrki iskemään. 28 sekuntia ennen puoliaikasummerin sointia Portugalille melko kyseenalainen 10 sekunnin pelinviivytysrangaistus, mutta tällä kertaa Lappalaisen rankkari puolitoista metriä ohi seiskakulmasta. Näin puoliajalle edettiin Portugalin 2-0-johtolukemista.

Suomi otti tulivoimaa kentälle toiselle puoliskolle, sillä puoliajan jälkeen jatkettiin kokoonpanossa #2 Leppänen ykkösessä, #6 Mikkola sentterinä ja #5 Kauppila seiskassa. Portugali oli kuitenkin todella sitkeä puolustuspelissään toisen puoliskon alkupuolen, ja lopulta Suomelle ja nimenomaan Kauppilalle tuomittiin puolestaan hyvin kyseenalainen hyökkäysvirhe; portugalilaiset yllättivät Kauppilan iskemällä rankkarin seiskakulmaan ja näin Portugali johti jo 3-0.

Toinen puoliaika oli juuri ylittänyt puolenvälin krouvinsa, kun Leppäsen päättäväinen nopea palautus jysähti Portugalin nuottaan seiskakulmasta ja Suomen kuparinen rikki. Liekö tämä hieman nostattanut tunteita Portugalin vaihtopenkillä, mutta tuloksena välittömästi rangaistus joukkueelle laittomasta valmennuksesta; Leppäsen rankkari oli suuntautumassa hienosti lähes ykköskulmaan, mutta portugalilaispuolustaja syöksyi kerrassaan upeaan torjuntaan.

Tämän jälkeen suomalaispuolustuksessa ensiksi Mikkola ja heti perään Leppänen herpaantuivat, ja näin hetkessä taululla suomalaisittain kummittelivat Portugalin 5-1-johtolukemat. Kauppila käynnisteli Suomen raivoisaa kiriä reilut kolme ja puoli minuuttia ennen ottelun päätöstä, kun naisen hieman sileän ja pompun välimallin heitto sujahti Portugalin pömpeliin ykkösestä.

Vajaat kaksi minuuttia jäljellä, kun Leppänen kävi heittämässä Kauppilan puolelta tykittäen pallon sisään kakkosesta, eikä tästä kuin vajaa puoli minuuttia, kun sama Leppäsen kuvio toistui ja Suomi oli enää maalin päässä. Minuutti ja kaksi sekuntia pelaamatta, kun viheliäinen portugalilaisheitto nousi Mikkolan kautta vitosesta Suomen reppuun ja jälleen oli tilanne todella tukala. Suomi teki kaikkensa; otti vaihtoja, aikalisiä, ja vihdoin 17 sekuntia ennen päätössummerin sointia Leppäsen fantastinen tykitys painui vastustamattomasti Portugalin verkkoon seiskakulmasta. Portugali vei kuitenkin nimiinsä joukkueiden kaikkien aikojen ensimmäisen kohtaamisen 6-5-voittolukemin.

LAUANTAI 15.10.2022 / SUOMI – ESPANJA

Suomen ja Espanjan naiset tarjoilivat eilettäin huikean maali-iloittelun, jonka lopulta Suomi vei edukseen 11-10, mutta varmastikaan tuo ottelu ei ollut puolustuksellisesti sellaista, millaista Suomen valmennus haluaisi joukkueelta nähdä. Tämänkertaiseen Espanja-otteluun lähdettiin kokoonpanossa #2 Leppänen ykkösessä (oikea laita), #6 Mikkola sentterinä ja #5 Kauppila seiskassa (vasen laita).

Koko viikonlopun tuomareiden taso, tai tasottomuus on vaivannut turnauksen onnistumista, ja tämän ottelun alussa nähtiin melkoinen tilanne, kun espanjalaisheitto osui Suomen sentteri Mikkolaan ja lähti siitä lirumaan kohti Suomen maalia, molemmat Suomen laiturit olivat syöksymässä palloa kohden, joka oli vielä 1.5 metriä maaliviivan psremmalla puolella; tuomarin pillistä kuuluu kaksi vihellystä maalin merkiksi. No tämähän aiheutti hurjan torikokouksen hallissa, Suomen valmennuksen protestoidessa ankarasti tuomaritoimintaa, mutta päätös piti ja Espanja 1-0-johtoon.

Espanjan kaiken kokenut valmentaja Paco Monreal määräsi tämän jälkeen kentällä olleen kolmikkonsa päästämään maalin Suomelle, mikä tapahtuikin, kun Kauppila tasoitti välittömästi ottelun kakkosesta. Vain hetki tästä, niin Suomi sai ihan oikeankin maalin tehtyä Leppäsen räväyttäessä pallon Espanjan rysään kolmosesta.

Kolme ja puoli minuuttia pelattuna, kun Kauppilan oiva kierre vilahti Espanjan häkkiin vitosesta. Viisi ja puoli minuuttia pelattuna avauspuoliaikaa, kun Leppänen rokotti espanjalaisia puolestaan rankkarista, ja eivätpä espanjattaret tästä oppineet, vaan pian toinenkin hyökkäysvirhe ja Leppänen napautti seiskatolpan kautta Suomen 5-1-johtoasemaan.

Espanjalaiset lähtivät vastaiskuun päättäväisesti ja pallo Mikkolan kautta Suomen reppuun ykköspuolelta. Kauppila kuitenkin täräytti jälleen Suomen neljän maalin karkumatkalle, kun nainen käytti espanjalaissentteriä katapulttina sinkoamaan pallon häkkiin.

Tämän jälkeen Suomen sentteripelaaja Mikkolalle sattui todella musta hetki ottelussa; kaksi pienen ajan sisällä Suomen kuuluisaan ”ylämummoon” noussutta palloa kavensivat hetkessä ottelua ja tällöin Suomen valmennus otti nuorukaisen vaihtopenkin puolelle kasailemaan palettiaan ja sisään #7 Grönroos sentterin tontille. Heti tämän jälkeen Suomelle tarjoiltiin maalintekomahdollisuutta rankkarista, mutta tällä kertaa Leppäsen heitto suuntautui liiaksi keskelle ohittaakseen espanjalaispuolustajaa. Vajaat kolme minuuttia avauspuoliskoa pelaamatta, kun Kauppila sivalsi Suomen 7-4-johtoasemaan ykköstolpan kautta Espanjan rysään painuneella heitolla.

Espanjalaiset löysivät tilaa Suomen ykköskulmasta kaventaen peliä 5-7-lukemiin. Suomen hyökkäystykit Kauppila ja Leppänen tarjoilivat Espanjalle vielä kaksi rankkarimahdollisuutta avauspuoliajan viimeisellä minuutilla; Kauppilan espanjalaiset onnistuivat yllättämään tarkalla ykköskulmakudilla, mutta Leppänen oli puolestaan järkähtämätön rankkaritorjunnassaan. Aivan mielipuolisen avauspuoliajan jälkeen Suomi johdossa 7-6-lukemin.

Puoliajalla Mikkola palasi sentterin paikalle, Grönroosin siirtyessä vaihtopenkin puolelle. Puolitoista minuuttia toista puoliskoa pelattuna, kun Leppäselle rangaistus pitkästä heitosta, mutta suomalaiskonkari venyi huipputorjuntaan seiskakulmasta. Vajaat kolme minuuttia toista jaksoa taisteltuna, kun Leppänen iski pallon Espanjan reppuun kolmosesta, ja puolitoista minuuttia myöhemmin Kauppila puolestaan rokotti vihulaista kutosesta vieden Suomen 9-6-johtoasemaan.

Toisen puoliskon puolivälissä Mikkola siirtyi jälleen huilailemaan vaihtopenkille ja #1 Lappalainen kehiin ykköslaituriksi, Kauppilan siirtyessä sentteriksi ja Leppäsen seiskalaituriksi. Tämä toikin lopullisen ratkaisun otteluun, sillä Leppänen iski parissa minuutissa kolme osumaa Espanjan rysään ykkös-kolmosakselilta. Kauppila napautti vitosvälistä vielä ottelun loppulukemat 13-6 kolme minuuttia ennen päätössummerin sointia. Lopussa vielä Tayyebi ja Mikkolakin pääsivät hetkeksi nauttimaan hienosta voittohuumasta kentän puolelle. Tuleva B-sarjan EM-kisavastus Espanja toisen kerran nurin viikonlopun aikana.

LAUANTAI 15.10.2022 / SUOMI – RANSKA

Suomi ja Ranska tarjoilivat eilispäivänä todellisen jännitysnäytelmän, joka päättyi lopulta Suomen huikean kirin ansiosta 5-5-lukemiin. Tällä kertaa Ranskaa vastaan lähdettiin kokoonpanossa #5 Kauppila ykkösessä (oikea laita), #6 Mikkola sentterinä ja #2 Leppänen seiskassa (vasen laita).

Vajaa minuutti väännettynä, kun Kauppilan oiva ristiheitto vastustajan kolmosväliin toi maukkaan johtomaalin Suomelle. Reilut kaksi minuuttia pelattuna, kun Mikkola jätti puolustamatta vitosvälin, mistä pallo sukkana sisään. Tällä kertaa Suomen valmennus oli heti hereillä vaihtaen Kauppilan sentteriksi ja Mikkolan ykköslaitaan.

Tämän jälkeen pelattiin yli neljä minuuttia maaleitta, kunnes Mikkola yllätti ranskalaisten seiskalaiturin totaalisesti ja pallo puolestaan sukkana Ranskan häkkiin. Tällöin ranskalaispäädyssä nähtiin seiskalaiturin osalta vaihdos. Reipas neljä minuuttia pelaamatta avauspuoliskoa, kun välittömästi Suomen aikalisän jälkeen Leppänen koulutti Ranskan uutta seiskalaituria täräyttämällä pallon vitospuolelta pömpeliin ja Suomi 3-1-johtoasemassa.

Vajaat kolme minuuttia pelaamatta avauspuoliaikaa, kun Suomi otti Mikkolan vaihtopenkin puolelle lepäilemään ja totutusti #7 Grönroos kentälle sentteriksi; valitettavasti samaisessa vaihtotilanteessa suomalaisvalmennukselle kävi pieni kämmi vaihtolappujen kanssa, ja näin tuloksena pelinviivytysrangaistus. Ranskalaiset tulivat tästä seuranneesta rankkarista maalin päähän. Leppänen ei ollut kuitenkaan tästä moksiskaan, vaan kuittasi pikapuolin Suomen jälleen kahden maalin johtoasemaan tinttaamalla pallon vastustajan häkkiin kolmosesta. Suomen 4-2-johtolukemista puoliajalle.

Toisen puoliajan alku oli todella tuimaa taistelua; Ranska hiilosti suomalaisia koko toisen puoliajan pyytämällä jatkuvasti pelilasien korjausta ja saaden sitä kautta hyvän tilaisuuden hyökätä suunnitelmallisemmin, mutta suomalaispuolustus pysyi järkähtämättömänä. Vajaat kolme minuuttia toista puoliaikaa kamppailtuna, kun Suomen päässä nähtiin taktinen vaihto; Kauppila sentteriksi ja Grönroos seiskalaituriksi, Leppäsen siirtyessä ykköslaiturin tontille.

Ranskalaiset hakivat kaikin keinoin kavennusmahdollisuutta, mutta lopulta Suomen tähtihyökkääjä Leppänen ratkaisi pelin joukkueelleen, kun ensiksi naisen raju pommi sisään vitosesta ja lopullinen naula ranskalaisten arkkuun napautettiin reilut pari minuuttia ennen ottelun päätöstä ykköskulmasta. Suomelta kerta kaikkiaan erinomaisen ehjää joukkuepelaamista, eikä ranskalaisilla ollut mitään palaa tällä kertaa uhata suomalaisten voittoa.

SUNNUNTAI 16.10.2022 / SUOMI – PORTUGALI

Suomen naisten maalipallomaajoukkue päätti kansainvälisen FEDC International 2022-turnauksen Espanjan Madridissa ottelulla Portugalia vastaan. Eilisaamusta Suomi ja Portugali kohtasivat ensimmäistä kertaa historiassa naisten maalipallossa, ja Portugali venyi jättiyllätykseen voittaen suomalaiset 6-5. Tällä kertaa Suomi lähti otteluun turnauksen aikana ykköskolmikokseen vakiintuneella ryhmitelmällä: #5 Kauppila ykkösessä (oikea laita), #6 Mikkola sentterinä ja #2 Leppänen seiskassa (vasen laita).

Portugali oli jälleen suomalaisille pahana kantona kaskessa avauspuoliajan ensimmäisen puoliskon. Portugalilla oli jopa mahdollisuus siirtyä johtoon ottelussa heti avauspuoliajan puolenvälin jälkeen, kun Leppänen kiskaisi rangaistuksen pitkästä heitosta, mutta paikkasi hienosti tilanteen torjumalla rankkarin varmasti vitosesta. Tämän jälkeen Leppänen laittoi tuulemaan; ensiksi huipputarkka tykitys sisään Portugalin ykköskulmasta ja hetken päästä Kikan uhriksi joutui portugalilaissentteri, joka nostatti manselaisen heiton omaan nuottaan ja peli 2-0 Suomelle.

Suomi jatkoi erittäin vahvaa hallintaansa ja seuraavaksi oli Kauppilan vuoro murtaa portugalilaispuolustus kolmosesta. Reipas kaksi minuuttia pelaamatta avauspuoliskoa, kun Portugalille rangaistus laittomasta valmennuksesta, mutta valitettavasti Leppäsen rankkariheitto painui turhankin leveäksi ja ohi maalin. Minuutti ennen taukosummerin sointia Suomen päädyssä Kauppila siirtyi sentteriksi, Mikkolan ottaessa ykköslaiturin viran vastuulleen. Puoliajalle Suomen 3-0-johtolukemista.

Toisen puoliajan avausminuutilla Kauppila kaunisteli Suomen johtoa lähettämällä keskisektorilta pallon tarkasti Portugalin ykköskulmasta sisään. Vajaat neljä minuuttia toista puoliskoa taisteltuna, kun välittömästi Suomen aikalisän jälkeen Kauppila napautti Suomen 5-0-johtoasemaan vitosesta.

Kolme minuuttia edellisestä Kauppilan osumasta ja jälleen keskipaikaltaan hyökännyt tuore vantaalainen jymäytti portugalilaissentteriä pahemman kerran ja pallo häkkiin. Ottelun loppupuolella Mikkola palasi sentterin tontille pariksi minuutiksi, kunnes siirtyi vaihtopenkin puolelle puolitoista minuuttia ennen ottelun päätöstä tehden tilaa #7 Grönroosille. Portugalilaissentterin harhailut maksoivat jälleen yhden maalin, nimittäin 57 sekuntia ennen päätössummerin sointia Leppäsen ottelun kolmas ja koko turnauksen 24. oli tosiasia ja Suomi johti 7-0. Ottelun viimeisellä minuutilla #1 Lappalainen ja #4 Tayyebikin pääsivät piipahtamaan nautiskelemassa turnauksen viimeisen ottelun murskavoitosta.

Suomen naiset sijoittuivat turnauksessa hopealle hieman heikomman maalieronsa turvin Ranskaan nähden. Joukkueen otteet olivat kuitenkin kautta turnauksen todella vahvoja, etenkin hyökkäyspäässä Leppäsen ja Kauppilan tehot olivat erinomaisella tasolla. Lisäksi kaikki joukkueen pelaajat saivat peliaikaa turnauksen aikana mm. Milla Lappalainen sai mukavasti vastuuta maajoukkueuransa avausturneessa ja Jasmin Mikkola lunasti valmennuksen odotuksia sentterin paikalla. Joukkueen valmennuskaksikolta saatujen tietojen mukaan puolustusta halutaan vielä viilata tiiviimmäksi ja lisäksi etukäteen heikompia vastuksia vastaan pitää löytää oma rytmi peliin ja kontrolloida ottelua sen sijaan, että lähdettäisiin mukaan vastustajan rytmiin. Kun nämä pienet viilaukset on tehty, joukkue on takulla valmis menestymään kuukauden päästä Portugalin B-sarjan EM-kilpailuissa ja nousemaan takaisin A-sarjaan.