Aisti Sport kohtasi todella pitkän ja rajun avauspäivänsä kolmannessa ottelussa venäläisen Moscow GT:n SEGL – Champions Leaguen finaaliturnauksessa Portugalin Odivelaksessa. Myös toinen Hintsasen veljesparista, 21-vuotias Leo Hintsanen pääsi tekemään debyyttinsä kansainvälisellä tasolla, kun mies asettui avauskokoonpanossa sentterin tontille, ykköslaitaan #6 Tihumäki ja seiskalaitaan #2 Montonen.

Avauspuoliaika oli kutkuttavan jännittävä, sillä ensimmäisen kymmenen minuutin aikana saatiin vain yksi maalimerkintä taululle, kun Markus Tihumäki iski ottelun alussa Aistin 1-0-johtoon keskisektorilta. Pari minuuttia avauspuoliskoa jäljellä, kun välittömästi Aistin aikalisän jälkeen Montonen räväytti vinhan vedon kohti venäläispäätyä ja pallo vastustamattomasti verkon perukoille.

Hintsaselle sattui pieni vahinko, kun miehen ainoa heitto avauspuoliskolla lipsahti pitkäksi, eivätkä venäläiset jättäneet rankkaritilaisuuttaan hyödyntämättä. Montosen erän toinen maali kuitenkin muutti jälleen lukemat taululla suotuisemmiksi Aistin kannalta ja puoliajalle joukkueen 3-1-johtolukemista.

Toisen puoliskon alku oli hankala aistilaisten näkökulmasta, kun ensiksi joukkueelle tuomittiin 10 sekunnin pelinviivytysrangaistus; jälleen Aisti haastoi tuomion, vaan ei auttanut, tuomioksi pelinviivytysrangaistus, mistä seuranneesta rankkarista moskovalaiset hiipivät maalin päähän. Ja heti seuraavasta hyökkäyksestä venäläiset saivat nostatettua pallon koko ottelun kylmän rauhallisesti ja vakuuttavasti esiintyneen Hintsasen kautta Aistin rysään ja näin peli oli tasan.

Tämän jälkeen Aisti Sport ja erityisesti Ville Montonen päätti ottaa joukkueensa reppuselkään; mieheltä pari nopeaa onnistumista ja kun vielä Tihumäki iski taustatulta, niin Aisti siirtyi lyhyen ajan sisällä 7-3-johtoon.

Venäläiset kirivät vielä kahden maalin päähän, kun Tihumäelle sattui hieman tahmeampi vaihe; ensiksi miehen rangaistus pitkästä heitosta kostautui ja hetki tästä, niin venäläiskuti ohitti miehen ykköskulmasta. Moskovalaisilta loppuivat kuitenkin pahemman kerran eväät ottelun loppuhetkillä ja todellinen ”man of the match” Ville Montonen naputteli maaleja tämän tästä. Montosen yhdeksän maalin tehoilta toi helpottavan avausvoiton Aisti Sportille, joka kamppailee vielä lohkon kolmossijasta perjantaiaamupäivän ottelussaan tshekkiläistä GC Perunia vastaan.