Suomen nuorten joukkue lähti tavoittelemaan päivän toista voittoa Espanjasta ja sitä kautta pääsyä EPYG 2022-turnauksen päätöspäivän välierä- ja mitaliotteluihin. Suomen avauksessa olivat #7 Utriainen ykkösessä (oikea laita), #6 Mikkola sentterinä ja #5 Jaakkola seiskassa (vasen laita).

Suomalaiset eivät ole viimeisimmissä otteluissaan juurikaan aikaillut maalinteon aloittamisessa ja tälläkin kertaa sama oli tahti askelten; Utriainen täräytti avausminuutilla pallon vastustamattomasti espanjalaisten verkkoon ja Suomi johtoon. Tämän jälkeen nähtiin todella tuimaa taistelua kummassakin päässä kenttää; suomalaispäädyssä Mikkola – Jaakkola-akseli joutui jälleen armottomaan pommitukseen, kun taas Utriaisen ottelun toinen maali oli vain ”hiuskarvan” varassa.

Lopulta espanjalaisten uuttera pommitus tuotti tuloksen, kun pallo nousi Suomen keskisektorilta häkkiin ja peli tasoittui. Tämän jälkeen suomalaiset nostivat pelitempoa selvästi, mihin espanjalaiset lähtivät hieman liiankin hanakasti mukaan, sillä espanjalaisten vastahyökkäyksen aikana oli liiaksi meteliä, mistä rankkari Suomelle; Utriainen napautti jo turnauksen 12. osumansa komealla rankkariheitollaan.

Utriainen jatkoi espanjalaisten möyhentämistä, sillä nuoren järvenpääläistykin seuraavankin heiton tuloksena pallo löytyi Espanjan pömpelistä ja peli Suomelle jo 3-1.

Avauspuoliaikaa oli jäljellä parisen minuuttia, kun espanjalaisten heitto kimpoili suomalaispuolustuksesta piinallisesti juuri maaliviivan ylitse, ja tämä tilanne käynnisti suomalaisittain kohtalokkaan tapahtumasarjan. Maalipallo on todellakin arvaamaton peli, missä fyysisen kunnon lisäksi myös mentaalisilla tekijöillä on valtava vaikutus. Espanjalaiset saivat joka tapauksessa aivan hillittömän buustin kavennusmaalistaan ja tämän jälkeen Suomen päädyssä ei tapahtunut kentällä hetkeen oikein mitään, jolloin Espanja iski hetkessä rinnalle ja ohitse.

Espanjalaiset tarjosivat vielä pientä oljenkortta suomalaisille, kun joukkue hölmöili oman aikalisänsä jälkeen 10 sekunnin pelinviivytysrangaistuksen, mutta tällä kertaa espanjalaistorjuja oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan torjumassa Utriaisen heiton. Liekö tämä lamaannuttanut suomalaisia entisestään, sillä Espanja iski avauspuoliskon viimeisellä minuutilla vielä kaksi osumaa Suomen rysään ja tauolle siirryttiin Espanjan 6-3-johtolukemista.

Toisen puoliajan alkuun Suomi painoi päälle kuin se kuuluisa yleinen syyttäjä, mutta espanjalaisilla oli oiva flow päällä puolustuspelissään. Muutaman kerran pallo pyöri aivan maaliviivan tuntumassa, vaan ei uponnut. Toisaalta Espanjakaan ei aiheuttanut minkäänlaista suurempaa uhkaa Suomen puolustukselle, joka oli palannut taas ottelun ensimmäisen kymmenen minuutin moodiin.

Ottelun loppua kohden Suomen valmennus yritti taktisella vaihdolla hämmentää vastustajaa, mutta pikkuhiljaa myös suomalaisten hyökkäyksistä alkoi loppua puhti. Kummassakin päädyssä nähtiin virheetöntä peliä koko toisen puoliajan, mutta tämä valitettavasti varmisti, että ajoittain häikäisevän hienosti pelannut Suomen nuorten sekajoukkue joutui päättämään turnauksensa tähän puolivälieräotteluun ja turnauksen viidenteen sijaan. Tämä turnaus oli varmasti ikimuistoinen nuorille pelaajillemme, joista neljä teki debyyttinsä kansainvälisellä tasolla ja takulla saamme nauttia näiden nuorten otteista vielä tulevina vuosina, jopa vuosikymmeninä. Kiitos Suomen nuorten joukkue!