Suomen nuoret starttasivat EPYG2022-maalipalloturnauksen toisen päivän ottelulla Espanjaa vastaan, joka oli Suomen tapaan hävinnyt molemmat avauspäivän ottelunsa. Suomen avauskokoonpanossa olivat #7 Utriainen ykkösessä (oikea laita), #6 Mikkola sentterinä ja #5 Jaakkola seiskassa (vasen laita).

Ottelua oli pelattuna kaksi minuuttia, kun Jaakkolalta lipsahti heitto turhankin pitkäksi ja tuloksena rangaistus; nuori espoolainen venyi kuitenkin upeaan torjuntaan rankkaritilanteessa. Hetken päästä räväkkä espanjalaisheitto kiipeili onnekkaasti Suomen häkkiin ja Espanja johtoon. Utriainen oli lähellä tasoittaa lähes välittömästi, mutta valitettavasti järvenpääläisen väkevä heitto nousi espanjalaissentterin kautta ylärimaa nuollen maalin ylitse.

Viitisen minuuttia pelattuna, kun espanjalaisille tuomittiin rangaistus pelinviivytyksestä, mutta harmillisesti espanjalaispuolustaja onnistui tekemään Utriaisen maalintekohaaveet tyhjiksi upealla torjunnallaan, mikä riemastutti koko Espanjan joukkuetta. Avauspuoliajan puolenvälin jälkeen molemmat joukkueet pistivät jalan kaasulle ja ottelun tempo nousi merkittävästi.

Espanjalaiset painostivat koko avauspuoliajan Suomen vitos – seiskapuolta, mutta nuoret leidit Mikkola sentterin tontilla ja Jaakkola seiskalaiturina esittivät aivan upeaa puolustuspeliä. Minuutti ennen avauspuoliajan päätöstä Utriainen räjäytti suomalaiset tuuletuksiin, kun nuorukaisen tykitys kääntyi espanjalaispuolustuksen kautta nautinnollisesti ykköskulmaan. Liekö tämä mennyt espanjalaisilla tunteisiin, mikä heijastui yliyrityksenä hyökkäyksessä ja sehän tunnetusti tietää hyökkäysvirhettä; tällä kertaa Utriainen oli täynnä tulta ja tappuraa takomalla pallon väkisin Espanjan verkkoon ja Suomi kuskin paikalle ottelussa 35 sekuntia ennen puoliaikasummerin sointia. Puoliajalle Suomen 2-1-johtolukemista.

Espanjan päädyssä nähtiin puoliaikavaihto; Utriainen otti kohteekseen välittömästi kentälle saapuneen pelaajan, eikä tuloksetta, vaan Suomi kahden maalin karkumatkalle, kun vain 16 sekuntia oli toista puoliaikaa pelattuna. Juuri yllätetty espanjalaisnuorukainen ei antanut tämän lannistaa itseään, vaan ensiksi tämän heitto nousi suomalaistorjunnasta ylärimaan, ja seuraava samaisen herran tykitys löysi jo tiensä Suomen rysään ja peli kaventui.

Suomen joukkueen kapteenina pelannut Mikkola avasi maalitilinsä turnauksessa, kun kaksi minuuttia toista puoliaikaa oli pelattuna; espanjalaispuolustuksessa sentterin ja laiturin välinen kommunikointi petti pahemman kerran herrojen tehdessä kunniakujaa Mikkolan heitolle; näin Suomi 4-2-johtoasemaan. Tämän jälkeen lyötiin liinat kiinni kummassakin päädyssä; Suomi kontrolloi peliä vakuuttavalla tavalla ja espanjalaisten turhautuminen oli ilmeistä.

Espanjalaisten päädyssä nähtiin runsaasti läheltä piti tilanteita, ja lisäksi espanjalaisten hyökkäykset painuivat järjestäen ulos kentältä. Kolmisen minuuttia oli pelaamatta, kun Jaakkola sai kaverin omasta seiskatolpastaan, joka kimmotti espanjalaisheiton takaisin peliin ja Jaakkolan hyppysiin. Suomella oli mahdollisuus naulata voittonsa minuutti ennen ottelun päätöstä, kun espanjalaiset heittivät pitkän heiton; valitettavasti Utriaisen varmaksi sijoitukseksi tarkoitettu heitto oli hieman liian heppoinen ohittaakseen espanjalaistorjujaa.

Heti rankkaritilanteen jälkeen Suomen vaihtopenkiltä tuli ohjeita hieman liiankin vuolaasti, sillä tuomari oli ehtinyt jo ilmoittaa quiet please-komennon; tuloksena siis Suomelle laiton valmennus. Espanjan huippukokenut päävalmentaja Paco Monreal kuitenkin kieltäytyi rankkarista. Tämän jälkeen espanjalaiset eivät pystyneet enää millään tapaa uhkaamaan Suomen johtoasemaa, vaan todella kypsästi ja ennen kaikkea uhrautuvasti pelannut Suomi ansaitsi täysin avausvoittonsa turnauksessa 4-2-lukemin.