Suomen nuorten joukkue lähti haastamaan Iso-Britanniaa ja taistelemaan suorasta paikasta turnauksen välieriin; se edellyttäisi voittoa briteistä. Suomen avauksessa olivat totuttuun malliin #7 Utriainen ykkösessä (oikea laita), #6 Mikkola sentterinä ja #5 Jaakkola seiskassa (vasen laita).

Suomi sai otteluun unelmastartin, kun Utriainen iski kahteen otteeseen ensimmäisen kahden minuutin aikana; ensiksi ottelun avausheitolla pallo onnekkaasti sisään brittipuolustuksen lepsuillessa ja seuraavaksi vinkui brittien verkko rankkarista, mikä oli aiheutunut brittien liian railakkaan pomppuheiton seurauksena. Lopulta ottelun avausmaali tulkittiin brittien omaksi maaliksi.

Britit ilmoittautuivat mukaan otteluun tinttamalla pallon sisään Suomen vitosvälistä, mutta järvenpääläinen Utriainen löi lisää löylyä Pajulahden lauteilla käyttämällä brittien sentteriä katapulttina singauttamaan pallon verkon perukoille ja Suomi 3-1-johdossa.

Britit saivat mahdollisuuden kaventaa ottelua rangaistusheitolla, kun Suomelle tuomittiin pelinviivytysrangaistus; Jaakkolan ei tarvinnut edes sen kummemmin torjuntaliikkeitä tehdä, kun britit hassasivat rankkarinsa ulos kentältä. Hetken päästä Jaakkola jymäytti hitaalla kierteellään brittipuolustajat aivan sille kuuluisalle ”kebabkioskille” ja Suomi 4-1-johtoasemaan.

Viisi minuuttia pelamatta avauspuoliskoa, kun britit kavensivat terävällä pompullaan tilanteeksi 2-4. Kaksi ja puoli minuuttia pelaamatta, kun suomalaisille sattui todella musta hetki omassa päädyssä; kaksi peräkkäistä brittiheittoa livahti Suomen pömpeliin ja peli oli hetkessä tasan. Britit käyttivät etsikkoaikansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun avauspuoliskon viimeisellä minuutilla joukkue tahkosi taululle taukojohdoksi 6-4.

Toisen puoliajan alkuun Mikkola siirtyi ykköslaitaan ja Utriainen sentteriksi. Britit olivat ottaneet isännän otteen ottelussa ja ajoittain hyvä tuuri ja ajoittain upea joukkuepuolustus pelasti Suomen takaiskuilta, kunnes kolmen minuutin pelaamisen jälkeen pallo löytyi väistämättä Suomen repusta.

Tämän jälkeen kokeiltiin erilaisia muodostelmia puolustuspäässä ja otettiin taktista vaihtoakin, mutta lopulta britit oli joukkue, joka sai onnistumisen tililleen ja toisen puoliskon puolivälissä britit olivat selvässä 8-4-johtoasemassa.

Ottelun loppupuolella Utriainen otettiin vaihtoon ja kentällä jo pienen hetken piipahtanut #2 Räty sai hieman pidemmän stintin Liikuntahallin taraflexillä. Britit kaunistelivat kahdella osumallaan lukemia edukseen, mutta aivan ottelun viimeisen minuutin kynnyksellä myös suomalaisista Mikkola sai arvokkaan onnistumisen tililleen. Suomelle hieman karvas tappio 5-10-lukemin briteille unelmastartista huolimatta.

Suomen joukkueen ottelut jatkuvat jo lauantaina alkuillasta puolivälieräottelussa Espanjaa vastaan; ottelun voittaja etenee sunnuntaisiin välieriin ja häviäjän turnaus päättyy.