Vantaalainen Aisti Sport aloitti SEGL – Champions Leaguen finaaliturnauksen vuosimallia 2021 Portugalin Odivelaksessa alkulohko-ottelulla yhtä turnauksen suurinta ennakkosuosikkia ukrainalaista Invasport Ukrainea vastaan kokoonpanolla #6 Tihumäki ykkösessä (oikea laita), #8 Honkanen sentterinä ja #2 Montonen seiskassa (vasen laita).

Pelihalli Odivelaksessa oli todella kaikuisa ja parkettilattia nopea sekä erittäin joustava, mikä sopi erityisen hyvin voimakkaita kierrepomppuja viljeleville ukrainalaisille. Alkuun kuitenkin ukrainalaisilta pallot sinkoutuivat hieman liiankin ketterästi kohti aistilaisten päätyä, jolloin rankkarimahdollisuuksistaan onnistunut Aisti Sport sinnitteli hyvin mukana kiitos Ville Montosen rankkariosumien. Kerran myös ottelun alkupuolella ukrainalaiset sähläsivät pallon peräti omaan maaliinkin asti.

Ensimmäistä kertaa maalipallohistoriassa käytössä oleva VAR on osoittautunut todella hyödylliseksi apuvälineeksi tuomarityöskentelyssä jo avausotteluissa. Aisti yritti osaltaan käyttää VAR-tarkistusta 10 sekunnin pelinviivytysrangaistuksensa mitätöimiseen, mutta tällä kertaa tuomio oli suomalaisten kannalta negatiivinen. Avauspuoliskoa oli jäljellä nelisen minuuttia, kun ukrainalaiset johtivat 5-4, minkä jälkeen Aistin puolustus hieman löystyi ja ukrainalaisten rajut pomput alkoivat tuottaa heidän toivomaansa hedelmää. Lopulta aistilaiset eivät pystyneet estämään ukrainalaisten vääjäämätöntä karkumatkaa. Puoliajalle siirryttiin Invasport Ukrainen 9-4-johtolukemista.

Toisen puoliajan alku oli jälleen tasapainoisempaa esitystä aistilaisilta, jotka väänsivät hyvin tasaisesti ukrainalaisten kanssa. Tihumäki kavensi ottelun 5-9-lukemiin vitosvälistä, mutta ukrainalaiset vastasivat välittömästi. Myös Montonen iski kertaalleen ukrainalaisten kolmosesta, mutta ilo oli lyhytaikaista, kun vastustaja napautti välittömän lisämaalin paluupostista.

Aistilla oli toisen puoliskon alkuminuuteilla pari rankkarimahdollisuuttakin jälleen yli-innokkaiden ukrainalaispomppujen johdosta, mutta ukrainalaiset onnistuivat vaimentamaan aistilaisten rankkariyritykset. Neljä ja puoli minuuttia pelaamatta, kun Montonen otettiin vaihtoon ja kansainvälistä debyyttiään SEGL-tasolla tekevä #7 Seemi Hintsanen kentälle.

Ukrainalaiset eivät juurikaan ”keltanokkaa” testanneet, vaan pikemminkin joukkue hyökkäsi kohteenaan aistilaisten ykkös- kolmospuoli, mistä syntyikin pari hienoa osumaa. Hintsanen joutui puolustamaan yhtä 10 sekunnin pelinviivytysrangaistustakin, mutta nuori herra onnistui tekemään ukrainalaisten lisämaalitoiveet tyhjiksi torjunnallaan. Lopulta kuitenkin Invasport Ukrainelle tyylikäs voitto 14-6-lukemin.