Suomi avauskokoonpano: #7 Petri Posio ykkösessä- #9 Joni Ylönen keskellä- #4 Erkki Miinala seiskassa
Ukraina avauskokoonpano: #1 Vasyl Oliinyk ykkösessä – #7 Oleksandr Toporkov keskellä – #5 Rodion Zhyhalin seiskassa

Suomen kannalta ottelun alku oli pahin mahdollinen, kun Oliinyk tykitti ukrainalaiset 1-0-johtoon vain puolen minuutin pelin jälkeen Miinalan seiskakulmasta. Kaksi minuuttia pelattuna, kun Zhyhalin tykitti pallon häkkiin Suomen vitosvälistä. Ja aivan kun tämä ei olisi vielä riittänyt; Zhyhalin iski puolen minuutin päästä uudestaan yllättäen Posion ykköskulmasta.

Suomi oli pakotettu vaihtoon; Posio ulos ja #1 Zoveidavi kehiin seiskalaituriksi, miinalan siirtyessä ykköseen. Zhyhalin oli varsin tarkalla päällä ja mies tykitti Suomen ykköstolppaan peräti kolmeen otteeseen, mutta joka kerta pallo lirui takaisin suomalaisten hyppysiin.

Ylönen sytytti suomalaispäädyn tuulettamaan, kun miehen heitto nousi puolestaan Zhyhalinin käsien kautta sisään seiskakulmasta ja peli 1-3. Ja pari minuuttia edellisestä, kun Miinala räväytti Ukrainan vitostaskusta tilanteeksi 3-2. Ensimmäisen puoliajan viime minuuteilla Miinala esitti vielä hienon kierteisen heiton ristiin Ukrainan kakkoseen ja pallo oli lipua Ukrainan ykköslaiturin Oliinykin käsistä maaliin. Puoliajalle siirryttiin kuitenkin Ukrainan 3-2-johtoasemista.

Puoliajalla kumpikaan joukkue ei suorittanut pelaajavaihtoja. Molemmilla joukkueilla oli toisen puoliajan alkuminuuteilla hyvät maalintekotilanteet. Ensin Miinala napautti Ukrainan vitoseen, mistä pallo nousi ylärimaan, mutta ukrainalaiset selvisivät säikähdyksellä. Heti kohta Zoveidavi pompotti ukrainalaisheiton seurauksena pallon vitospaikalla korkealle ilmaan, mutta mies itse sai pallon pompun jälkeen haltuunsa.

Erinomaista ottelua pelannut suomalaissentteri Ylönen teki jo toisen maalinsa Ukrainan verkkoon tasoittaen pelin kolmosvälistä Oliinykin jalkojen kautta. Ukraina otti johtoaseman kuitenkin itselleen nopeasti, kun Zhyhalin yllätti nyt ykköspaikalta Miinalan ja tilanne 4-3. Hetkeä myöhemmin Ukraina siirtyi jo 5-3-johtoasemaan, kun Zhyhalin lähti heittoon keskeltä ja Suomen vitosessa Zoveidavin jalat eivät aivan ehtineet torjuntaan. Suomen valmennus reagoi aikalisällä saaden rauhoitettua Suomen puolustuspeliä.

Toisen puoliajan puolessa välissä Suomi suoritti pelaajavaihdon; #6 Markus Tihumäki tuli kentälle seiskalaitaan ja Zoveidavi vaihtopenkille. Pari minuuttia myöhemmin Suomi vaihtoi kentälle Posion ja Tihumäki takaisin vaihtoon. Posio tuli ykköslaitaan ja Miinala siirtyi seiskalaitaan pelaamaan. Heti Suomen vaihdon jälkeen Ukraina kokeili jälleen Suomen ykköstolpan pitävyyttä ja pitihän se.

Kun reilut kolme minuuttia otteluaikaa oli jäljellä, siirtyi Ukraina jo 6-3-johtoon, Zhyhalinin iskiessä jo ottelun viidentensä Suomen vitosvälistä. Heti tämän jälkeen Posio heitti hienon ison ristiheiton Ukrainan ykköstolppaan, mutta maali jäi syntymättä.

Zhyhalin jatkoi hurjalla vireellään, ja tällä kertaa Ylönen joutui ukrainalaispommittajan uhriksi; pallo suomalaissentterin ylitse reppuun ja peli jo 7-3. Suomi suoritti pelaajavaihdon, kun sentteri Ylönen siirtyi vaihtoon ja Zoveidavi kentälle seiskalaituriksi, Miinalan ottaessa sentterin paikan.

Kun noin kaksi ja puoli minuuttia oli otteluaikaa jäljellä, sai Suomi joukkuerangaistuksen laittomasta valmennuksesta ja Ukrainan valmennus määräsi Miinalan torjumaan rankkaria. Suomen onneksi Ukrainan Oliinyk heitti rankkarin seiskakulmasta ulos. Vain hetki myöhemmin Miinala itse rokotti Ukrainan puolustusta heittämällä napakasti vitoseen kaventaen tilanteeksi 4-7.

Suomalaisten oli otettava riskiä hyökkäyksissään kavennusmaalien toivossa, mutta valitettavasti tämä johti pian Miinalan hyökkäysvirheeseen; Zhyhalin kruunasi ottelunsa osumalla jälleen Suomen ykköstolppaan ja kun pallo lirui siitä juuri ja juuri maaliviivan yli, niin ukrainalaistähden seitsemäs maali oli tosiasia. Ottelun viime hetkillä vielä Posiolta ja Miinalalta hyökkäysvirheet mieheen, mutta ukrainalaisilta ei enempää onnistumisia rankkareiden muodossa. Suomen miehille vuoden 2019 Rostockin EM-kilpailuiden tapaan tappio puolivälierissä, joten taistelu A-sarjassa säilymisestä sekä MM-kisapaikasta jatkuu sijoitusotteluiden tiimoilta.