Suomi avauskokoonpano: #7 Petri Posio ykkösessä – #9 Joni Ylönen keskellä – #1 Ehsan Zoveidavi seiskassa
Venäjä avauskokoonpano: #2 Artur Bodnia ykkösessä – #1 Ivan Antonenko keskellä #3 Mikhail Egorov seiskassa

Ottelun alku oli jälleen kerran Suomen miesten joukkueelle vaikea. Venäjä rokotti heti ottelun alussa kahteen kertaan pallon Suomen maaliin; ensin Venäjän ykköspuolen laituri Bodnia iski kolmospuolelta Ylösen jaloista 1-0, ja reilut puoliminuuttia myöhemmin Venäjän seiskalaituri Egorov kävi kiertämässä ykköspuolelta ja yllättämässä Zoveidavin pahanpäiväisesti.

Kun noin kolme minuuttia ensimmäistä puoliaikaa oli pelattu, Suomen seiskalaituri ja 30-vuotissynttärisankari Zoveidavi teki kaksi maalia nopeaan tahtiin. Ensin pallo sisään sentterin käsien kautta Venäjän kakkosesta ja heti kohta miehen korkea pomppu nousi jälleen venäläissentterin käsistä rysään ja peli tasan.

Venäjän valmennus käytti heti aikalisän ja se hyödytti. Heti ensimmäisellä heitollaan venäläiset yllättivät Ylösen keskisektorilta, mistä mies nostatti pallon harmillisesti sisään omaan seiskakulmaan. Venäjä vaihtoi samassa myös ykköslaituri Bodnyan keskelle, Antonenkon siirtyessä ykköslaitaan.

Noin minuutti edellisestä, niin Venäjä siirtyi jälleen kahden maalin karkumatkalle; nyt Antonenko heitti Venäjän ykköskulmasta pitkältä heitolta haiskahtaneen siivun Suomen vitosesta sisään. Kun vajaat seitsemän minuuttia ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä, Venäjän sentteri Bodnia palautti nopeasti torjuntansa jälkeen Suomen kolmoseen ohittaen heittonsa jälkeen hieman harhailleen Posion ja peli 5-2 Venäjälle. Suomen valmennus reagoi tilanteeseen aikalisällä. Ja nopeasti aikalisän jälkeen myös pelaajavaihdolla; Ylönen siirtyi vaihtoon ja #8 Miika Honkanen saapui kentälle sentteriksi.

Posio kavensi taukotilanteeksi 3-5 pomputtamalla pallon venäläisten seiskalaituri Egorovin ylitse häkkiin. Venäjällä oli vielä yksi rankkarimahdollisuus Honkasen pitkän heiton seurauksena, mutta Bodnyan rankkari ykköspuolelta ohitse. Puoliajalle Venäjän 5-3-johtolukemista.

Puoliajalla Suomi vaihtoi ykköskulmaan Posion paikalle #4 Erkki Miinalan. Toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla Zoveidavi tykitti terävän pompun Venäjän kolmosväliin ja pallo Venäjän maaliin sentterin käsien kautta. Hetkeä myöhemmin venäläisten Egorov heitti pomppuheittovirheen ja Zoveidavi toi Suomen tasoihin rankkarimaalillaan, mikä ohitti Egorovin painuen sisään kolmosesta.

Suomi oli kirinyt jälleen tasoihin, mutta tämän jälkeen sattui suomalaispäädyssä todella musta hetki; vuorollaan Bodnya ja Egorov kurittivat Zoveidavia vitosesta jalkapuolelta ja aivan kuin tämä ei olisi vielä riittänyt, niin Bodnya iski 8-5-osuman Zoveidavin kulmasta. 25 sekunnissa Suomen johto oli vaihtunut kolmen maalin tappiotilanteeseen.

Suomi otti heti tämän jälkeen vaihdon; Zoveidavi ulos ja Posio takaisin kehiin ykköslaituriksi, Miinalan siirtyessä seiskalaitaan. Miinala sai kertaalleen nostatettua venäläispuolustuksesta pallon tolppaan, mutta muutoin venäläispuolustus säilyi hyvin stabiilina. Kuusi minuuttia pelaamatta, kun Posio jälleen vaihtoon ja #6 Tihumäki kentälle seiskalaituriksi, Miinalan palatessa ykköseen.

Venäjä teki lopullisen kuoliniskun Suomen takaa-ajohaaveille, kun Antonenko löysi upeasti pallon mentävän raon Miinalan ykköskulmasta ja peli 9-5. Ja kun Tihumäen pomppuheittorangaistus vajaat neljä minuuttia ennen ottelun päätöstä kostautui Egorovin upealla viimeistelyllä kakkoseen, niin peli alkoi olla paketissa.

Posio otettiin vielä viimeisiksi minuuteiksi kentälle Miinalan tilalle, mutta suomalaisten eväät oli pahemman kerran lopussa, eikä venäläisillä ollut enää hädänpäivää ponnettomiksi jääneiden suomalaishyökkäyksien kanssa. Suomen miehille sydäntä särkevä tappio, joka tiesi myös ensikesäisten Kiinan MM-kilpailuiden paikan katkeraa karkaamista.