Suomen avauskokoonpano: #6 Markus Tihumäki ykkösessä – #8 Miika Honkanen keskellä – #1 Ehsan Zoveidavi seiskassa
Montenegron avauskokoonpano: #4 Nikola Nikolic ykkösessä- #6 Mirnes Ramovic keskellä – #2 Marko Nikolic seiskassa

Ottelu alkoi Suomen osalta edellisten otteluiden malliin, jopa heikomminkin. Montenegron kolme ensimmäistä heittoa upposivat kolmosesta Suomen maalin perukoille. Ensiksi montenegrolaisten ykköslaituri #4 Nikola Nikolic tinttasi vitosesta avausheiton Suomen kolmoseen, eikä Suomen ykköslaituri Tihumäki ehtinyt jalkoineen palloon, vaan Montenegro välittömästi 1-0-johtoon.

Nikolicin veljekset iskivät molemmat vielä kertaalleen avausminuutin aikana Suomen kolmosvälistä, minkä jälkeen Suomen valmennus oli pakotettu tekemään pelaajavaihdon; #7 Petri Posio saapui ykköslaituriksi Tihumäen tilalle rauhoittamaan peliä.

Väkevästi avausjaksolla hyökännyt Zoveidavi oli jo ottelun alkupuolella kolistellut montenegrolaisten tolppaa, mutta pari minuuttia ennen taukosummerin sointia mies onnistui rikkomaan Suomen kuparisen Montenegron kolmosvälistä. Montenegro siirtyi tauolle kuitenkin tukevista 4-1-johtolukemista, kun Nikola Nikolic iski ottelun kolmantensa puolestaan Suomen kolmosvälistä 25 sekuntia ennen avauspuoliskon päättymistä.

Kumpikaan joukkue ei suorittanut pelaajavaihtoja puoliajalla. Kun noin kymmenen minuuttia otteluaikaa oli jäljellä, niin Nikola Nikolic kuritti jälleen Suomen puolustusta iskien tällä kertaa tuhoisasti Suomen kolmosvälistä tilanteeksi 5-1. Tämän jälkeen Suomelta vaihto, kun Posio palasi vaihtopenkin puolelle, #4 Erkki Miinalan saapuessa ykköslaituriksi.

Suomen vaihdon jälkeisellä ensimmäisellä heitollaan Zoveidavi heitti rangaistavan pomppuheiton, mutta mies sai kuin saikin torjuttua ylärimaan Nikolan vitoseen suuntautuneen rankkariyrityksen. Kun reilut kahdeksan minuuttia otteluaikaa oli jäljellä Suomelle avautui paikka aloittaa takaa-ajo kunnolla; ensin Zoveidavin nopea palautus vilahti häkkiin Nikolan jaloista kolmosesta. Heti seuraava montenegrolaisten hyökkäys oli puolestaan rangaistava ja Zoveidavi toi Suomen 3-5-lukemiin ohittamalla Ramovicin rankkaritilanteessa.

Valitettavasti Suomen ykköslaitureista kukaan ei onnistunut vaimentamaan Nikolan upeita kolmosvälin sijoituksia ja välittömästi Suomen kavennusmaalien jälkeen montenegrolaistähti iski pallon Miinalan jalkojen kautta pömpeliin. Reilut kuusi minuuttia pelaamatta, kun Zoveidavi piti takaa-ajoa yllä tykittämälä nopealla palautuksella Montenegron kolmosvälistä 4-6.

Montenegro onnistui Marko Nikolicin taholta yllättämään jälleen suomalaispuolustuksen kolmosesta ja tilanne tukaloitui pahemman kerran. Miinala siirtyi vaihtoon ja Posio takaisin sotisopaan. Hetken päästä Miinala palasi vielä kentälle ykköslaituriksi, Honkasen siirtyessä vaihtoon ja Posion ottaessa sentterin tehtävät hoitaakseen.

Suomalaisten hyökkäyksistä oli kuitenkin jo paras terä tipotiessään ja epätoivo paistoi pelaajien otteista, monenegrolaisten puolustaessa kypsästi johtoasemaansa. Posiolta vielä yksi pomppuheittorangaistus minuutti ennen ottelun päätöstä, mutta Posio nappasi Nikolan kevyehkön rankkarin helposti kiinni keskisektorilta. Miinala iski kaksi sekuntia ennen päätössummerin sointia ottelun loppulukemiksi 5-7 rankkarilla vitoseen; rankkari aiheutui Montenegron laittomasta valmennuksesta. 12 vuoden tauon jälkeen Suomen miesten tie vie EM-kilpailuiden B-sarjaan, ja ensimmäistä kertaa A-tasolla esiintynyt Montenegero säilytti paikkansa A-sarjassa.