Suomi avauskokoonpano: #7 Petri Posio ykkösessä – #9 Joni Ylönen keskellä – #4 Erkki Miinala seiskassa
Kreikka avauskokoonpano: #5 Altin Lesi ykkösessä – #1 Ioannis Skourmpoutis keskellä – #2 Athanasios Chatzipantou seiskassa

Suomen joukkue oli valmiina tämän päivän otteluun. Jos eilen Saksaa vastaan jouduttiin heti alussa takaa-ajajan asemaan, niin nyt Suomi aloitti maalien teon heti ottelun alussa ja piti oman maalin puhtaana. Vain 43 sekuntia oli ottelua pelattuna, niin Miinala heitti avausmaalin Kreikan vitoseen. Tämä oli Miinalan maajoukkueuran tuhannes maali!

Lähes heti seuraavalla heitollaan Miinala jatkoi maalitehtailuaan; tällä kertaa ropisi pallo Kreikan verkkoon kakkosesta. Tämän jälkeen tilanne rauhoittui hetkeksi, kunnes vajaan viiden minuutin pelin jälkeen Posio tinttasi pallon sisään Kreikan vitosvälistä. Kyseinen vitosväli jatkoi pahemman kerran vuotoaan, kun Miinala napautti sieltä hetken päästä pelin 4-0-lukemiin.

Tällöin kreikkalaisten sentteri vaihtui; Skourmpoutis ulos ja #7 Adriano Pezhani kentälle. Miinala kuritti jälleen Kreikan puolustusta; tällä kertaa uusi sentteri nostatti pallon omasta seiskakulmasta sisään ja peli jo 5-0.

Vajaa minuutti myöhemmin Kreikka tekee avausmaalin, kun Chatzipantou heittää maalin Suomen kolmosesta Posion jalkojen kautta. Kun vajaa kolme minuuttia oli ensimmäistä puoliaikaa jäljellä Kreikka kaventaa peliä Ylösen alta verkkoon viuhahtaneella vedolla.

Vajaat kaksi minuuttia avauspuoliskoa jäljellä, kun Miinala kävi noutamassa pallon Posion laidalta ja kiersi takaisin omalle puolelleen tykittäen pallon sisään kolmosesta. Kreikkalaisten Lesi pääsi yllättämään avauspuoliskon päätösminuutilla Posion ykköskulmasta, joten tauolle Suomen 6-3-johtolukemista. Aivan avauspuoliskon lopussa Tihumäki saapui kentälle Posion tilalle ykköslaituriksi.

Puoliajalla ei vaihtoja. Tihumäen sisääntulo oli todella onnistunut, kun miehen ensimmäinen heitto leijaili sisään Kreikan rysään vitosesta. Puoliskojen alut olivat tänään täyttä tervan juontia kreikkalaisille; Tihumäen maalin innoittamana Miinala iskee nopeaan tahtiin myös kaksi täsmäiskua kreikkalaispuolustuksen läpi ja peli jo peräti 9-3 Suomelle. Kreikkalaisten Chatzipantou tuo pientä toivoa joukkueelleen kaventamalla peliä Suomen kolmosvälistä.

Posio palasi ykköslaituriksi Tihumäen tilalle, kun reilut neljä minuuttia toista puoliskoa oli pelattuna. Posio tekikin näyttävän sisääntulon kentälle; kun mies tykitti heti hienon ristiheiton Kreikan ykköseen ja tilanne 10-4 Suomelle. Kreikka sortui ensimmäiseen hyökkäyspään virheeseensä pomppuheitolla ja Miinala rokotti rankkarista suoraan Suomen seiskakulmasta Kreikan ykköseen.

Nelisen minuuttia ottelua jäljellä, kun Suomelle sattuu hieman mustempi hetki; ensiksi Lesi pomputtaa pallon Ylösen kautta verkon perukoille ja heti perään Miinalalta pomppuheittorangaistus, mistä seuranneen rankkarin myös 19-vuotias Lesi sijoittaa nuottaan kaventaen pelin 6-11-tilanteeseen. Hieman ylikierroksilla käynyt Miinala tykitti toisenkin pomppuheittorangaistuksen, mutta tällä kertaa Chatzipantoun rankkari seiskapuolelta ohi.

Kreikkalaispelaaja poistuu vaihtopenkkialueelta kohti pukuhuonetta, minkä tuomarit tulkitsevat pelinviivytysrangaistuksen arvoiseksi toiminnaksi; Posio esittää huikeat harhautusliikkeet, jotka suorastaan shokeeraavat Kreikan puolustaja Pezhanin aivan sille kuuluisalle kebabkioskille ja lopulta pallo miehen haarojen välistä pömpeliin.

Ottelun ehdoton ”man of the match” Erkki Miinala siirtyi vaihtopenkin puolelle reilut pari minuuttia ennen ottelun päätöstä ja Tihumäki saapui kentälle seiskalaitaan. Tällä kertaa Tihumäen sisääntulo vaihdosta ei ole aivan yhtä näyttävä kuin toisen puoliskon alussa, sillä Tihumäen heitto tuomitaan pomppuheittorangaistuksen arvoiseksi; Pezhani makseli hieman kalavelkoja tinttaamalla pallon sisään kutosesta. Tihumäki paikkaa rankkarivirheensä yhdeksän sekuntia ennen ottelun päätöstä, kun miehen napakka veto sisään Kreikan kolmosvälistä ja näin Suomelle Samsunin EM-kilpailuiden avausvoitto 13-7-lukemin.