Suomen miehet lähtivät kiillottamaan kilpeään International Espoo Goalball Cupin avausottelustaan, jossa Ukraina rökitti suomalaiset 10-1-lukemin. Kautta aikojen ensimmäiseen Suomen ja Montenegron väliseen otatukseen oli suomalaisista aloitukseen valittu #4 Miinala ykkösessä (oikea laita), #8 Honkanen sentterinä ja #1 Zoveidavi seiskassa (vasen laita).

Ottelu alkoi suomalaisten kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, kun Miinalan ensimmäinen heitto löysi välittömästi tiensä Montenegron häkkiin. Montenegrolaisten ykköslaituri Nikola Nikolicin korkeat pomput tuottivat sentteri-Honkaselle pahoja ongelmia heti ottelun alusta lähtien; kertaalleen Miinala pelasti Honkasesta kohti Suomen ykköskulmaa kimmonneen pallon, mutta seuraavan kimmokkeeseen Miinala ei päässyt enää väliin, vaan peli tasan. Zoveidavin upea ristiheitto ui nautinnollisesti Montenegron verkkoon ja peli 2-1 Suomelle.

Seuraavaksi Miinala yllätettiin ykköskulmasta, mutta tämän jälkeen Miinalan ja Zoveidavin osumilla Suomi teki pientä hajurakoa montenegrolaisiin. Sitkeät montenegrolaiset taistelivat kuitenkin vielä mukaan otteluun, kun ensiksi Honkaselta nousi pallo Suomen rysään ja hetken päästä Miinalan jalat löysäilivät kolmosvälissä.

5-4-tilanteessa Suomella oli kaksi rankkarimahdollisuutta, joista jälkimmäisen Miinala käytti hyödykseen iskien Suomen 6-4-johtoasemaan. Avauspuoliskon lopussa montenegrolaiset alkoivat selvästi väsyä ja suomalaislaitureiden heittopeli oli raikasta ja monipuolista, joten lopulta taukotilanteena tulostaululla loistivat Suomen 9-4-johtolukemat.

Toisen puoliajan alkuun Miinala napautti kolmosvälistä jo ottelun kuudennen maalinsa ja Suomen 10-4-johtoon. Koko toinen puoliaika oli pitkälti Miinalan ja montenegrolaisten Nikola Nikolicin välistä maalintekokilpailua; Miinala teki erittäin laajalla skaalalla maaleja, kun taas Nikolicin maalit syntyivät pitkälti korkeilla pompuilla Suomen keskialueelta.

Honkanen sai avattua myös maalitilinsä turnauksessa, kun mies napautti rankkarista Suomen 12-6-johtoasemaan. Ottelun loppupuolella montenegrolaistykki rupesi jo hieman väsymään, jolloin Miinala rokotti miestä armottomasti parilla täsmäiskulla. Kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä myös #6 Tihumäki pääsi aistimaan ottelun tuoksinaa ihan pelikentän puolella, kun mies otti erinomaisesti esiintyneen Zoveidavin paikan seiskalaiturina. Suomen miehet kurittivat lopulta montenegrolaisia 14-8-lukemin ja pikkuhiljaa myös pahoista vaivoista kärsinyt Miinala alkaa osoittaa toipumisen merkkejä, sillä miehelle Montenegro-otteluun peräti yhdeksän osumaa.