Suomi avauskokoonpano: #4 Erkki Miinala ykkösessä – #9 Joni Ylönen sentteri – #1 Ehsan Zoveidavi seiskassa
Montenegro avauskokoonpano: #4 Nikola Nikolic ykkösessä- #6 Mirnes Ramovic sentterinä – #2 Marko Nikolic seiskassa

Ottelun ensimmäinen neljännes oli molemmilta joukkueilta tarkkaa puolustusta ja näyttikin siltä, että tulossa olisi vähämaalinen ottelu. Ensimmäisten minuuttien aikana Suomen seiskalaituri Ehsan Zoveidavi kolisutteli molempia Montenegron tolppia, vaan ei vielä uponnut. Montenegron laituriveljeksistä ykköspuolen Nikola Nikolic kokeili myös kertaalleen Suomen ykköspuolen tolpan pitävyyttä.

Kun noin 5 minuuttia oli ensimmäistä puoliaikaa pelaamatta, otti Suomi aikalisän ja heti sen jälkeen alkoi tapahtua molemmissa päissä. Ensin Montenegro siirtyi 1-0 johtoasemaan, kun Marko Nikolic seiskakulmasta heitti Suomen vitosesta sisään. Suomelta tuli kuitti heti seuraavalla heitolla, kun Miinala viskaisi niin ikään vitosesta pömpeliin tasoituksen 1-1. Montenegron veljeksistä Nikola pomputti seuraavaksi korkean pompun Ylösen kautta reppuun ja Montenegro jälleen johtoon.

Nopeasti kuitenkin Suomi tuli tasoihin, kun Zoveidavi heitti upeasti ristiin apposen avoimena odottaneeseen seiskakulmaan. Kolme ja puoli minuuttia pelaamatta avausjaksoa, kun Nikola Nikolicilta pomppuheittorangaistus, mutta Miinalan rankkari kilpistyi nuoreen montenegrolaiseen kolmosessa. Noin 2 minuuttia oli ensimmäistä puoliaikaa jäljellä, kun puolestaan Zoveidavilta pomppuheittorangaistus, mutta Nikolan rankkari jäi ”Espin” hyppysiin vitosessa.

Avauspuoliajan viimeisellä minuutilla välittömästi Montenegron aikalisän jälkeen veljeksistä Marko lähetti napakan pompun kohti Suomen päätyä ja pallo jälleen Ylösen torjunnasta yläilmoihin ja lopulta omaan rysään. Näin puoliajalle edettiin Montenegron 3-2-johtolukemista.

Toisen puoliajan ensimmäinen peliminuutti oli vaikea Suomelle. Montenegro karkasi hetkessä jo neljän maalin johtoasemaan; ensin Marko heitti vitosesta keskelle ja pallo sentteri Ylösen alta maaliin. Heti perään Zoveidavi heitti pomppuheittorangaistuksen, ja nyt vuorostaan Nikola tykitti hienosti rankkarin aivan Suomen ykköskulmaan. Eikä tässä vielä kaikki, velipojista Marko täräytti seuraavaksi kolmosvälistä Miinalan jalkojen alta tilanteeksi jo 6-2.

Suomen valmennus reagoi pelaajavaihdolla; kokenut #7 Petri Posio tuli rauhoittamaan Suomen puolustusta, Zoveidavin siirtyessä vaihtopenkin puolelle. Posio ykköslaitaan ja Miinala seiskalaituriksi.. Posio saikin rauhoitettua Suomen puolustuksen ja kuin tilauksesta Marko pomputti rangaistuksen arvoisesti; Posio pisti rankkarin varmasti sisään kakkosesta.

Vajaat yhdeksän minuuttia oli otteluaikaa jäljellä, kun Miinala tykitti Montenegron vitosvälistä pallon pussin pohjalle ja tilanne kiristyi. Vain 27 sekuntia edellisestä, niin Posio napautti myös samaisesta vitosvälistä maalin ja Suomi oli jo maalin päässä.

Noin seitsemän minuuttia oli otteluaikaa jäljellä, kun Nikola iski tymäkästi 7-5-johtomaalin Suomen vitosesta. Velipoika Marko oli seuraavaksi pahanteossa pomppuheittorangaistuksen muodossa, eikä Posio erehtynyt tälläkään kertaa rankkarissaan, vaan Suomi hiipi jälleen maalin päähän.

Suomen tasoitus tuli nopeasti, kun Montenegro hieman hätäillenkin jatkoi hyökkäämistään. Miinala palautti nopeasti Nikolan heiton paluupostina nautinnollisesti ykköskulmaan ja peli tasan, kun vielä kuusi ja puoli minuuttia oli pelaamatta. Hetken päästä Montenegro siirtyi jälleen johtoasemaan, kun Marko lähetti jälleen korkean pompun, minkä Ylönen pompotti vastustamattomasti omaan häkkiin.

Suomen valmennus käytti aikalisän, kun neljä ja puoli minuuttia otteluaikaa oli jäljellä; heti aikalisän jälkeen Miinala heitti tasoituksen tarkasti montenegrolaisten ongelmakohta vitosesta. Vajaa minuutti edellisestä, kun Posio siivitti Suomen ensimmäistä kertaa johtoasemaan ottelussa, kun mies käytti armotta hyväkseen vapisevien montenegrolaisten epävarmuuden vitosvälin puolustamisessa. Viimeiset minuutit Suomi esitti äärimmäisen varmaa johtoasemassa pelaamista, missä konkaripelaajat Miinala ja Posio haastoivat sopivassa määrin montenegrolaisia ja puolustuksensa kasaan saanut Ylönen paiski upeasti hommia sentterin tontillaan. Upean nousun jälkeen Suomelle makea voitto 9-8-lukemin ja A-lohkon kolmossija plakkariin.