Suomen miehet avasivat International Espoo Goalball Cup-turnauksensa ottelulla kivenkovaa Ukrainaa vastaan kokoonpanossa #7 Posio ykkösessä (oikea laita), #9 Ylönen sentterinä ja #1 Zoveidavi seiskassa (vasen laita).

Ottelun avausminuutit olivat melko tunnustelevia, kunnes ukrainalaiset pistivät tuulemaan; ensiksi upea ukrainalaispomppu leijaili sisään Suomen seiskakulmasta ja pieni tovi tästä, niin Zoveidavi yllätettiin uudestaan käsipuolelta ja Ukraina 2-0-johtoasemaan.

Ukrainalaisten aikalisä viisi minuuttia ennen puoliaikaa oli toimiva, kun heti aikalisän jälkeisestä hyökkäyksestä pallo Suomen reppuun kolmosvälistä ja Ukraina lisäsi johtoaan. Kun ukrainalaiset iskivät vielä hieman lepsuhkosti puolustaneen Zoveidavin jaloista ottelun 4-0-lukemiin, niin tällöin Zoveidavi siirtyi vaihtopenkin puolelle ja #6 Tihumäki kentälle tuomaan energiaa.

Tihumäen sisääntulo toikin toivottua tsemppausta ja hetken näytti, että suomalaiset saisivat pelinsä raiteilleen. Valitettavasti ottelun avauspuoliskon viime hetkillä ukrainalaiset yllättivät vielä kertaalleen suomalaiset; tällä kertaa Posion ja näin tauolle koruttomista Ukrainan 5-0-johtolukemista.

Puoliajalla Posio otettiin huilaamaan vaihtopenkin puolelle ja #1 Zoveidavi takaisin kentälle seiskalaitaan, Tihumäen siirtyessä ykköslaiturin tontille. Toisen puoliskon ensimmäiset nelisen minuuttia olivat suomalaisittain paras jakso ottelusta ja joukkue sai painostettua vastustajaansa.

Valitettavasti juuri ennen toisen puoliajan puoltaväliä ukrainalaiset iskivät nopeaan tahtiin kaksi osumaa, joiden jälkeen Tihumäki vaihtoon ja Posio takaisin kentälle. Ukrainalaisten todella korkeat pomput olivat ajoittain pysäyttämättömiä suomalaisille ja 8-0-maali oli erinomainen esimerkki tästä, kun pallo leijaili yksinkertaisesti sentteri-Ylösen ylitse verkon perukoille.

Posio sai heräteltyä hieman ihmeissään ottelua seurannutta kotiyleisöä, kun mies tinttasi määrätietoisesti pallon Ukrainan rysään kolmosesta. Ottelun lopussa ukrainalaisetkin ottivat hieman jalkaa pois kaasulta ja vaihtelivat pelaajistoaan, mutta kaikki tyyni joukkue iski isännät maanrakoon 10-1-lukemiin päättyneen esityksen jälkeen.