Suomen miehet starttasivat International Espoo Goalball Cup 2021-turnauksen toisen pelipäivän ottelulla itänaapuri Venäjää vastaan. Otteluun lähdettiin kokoonpanolla #7 Posio ykkösessä (oikea laita), #8 Honkanen sentterinä ja #1 Zoveidavi seiskassa (vasen laita).

Zoveidaville aivan ottelun alkuun rangaistus pitkästä heitosta, mutta venäläiset möhläsivät mahdollisuutensa heittämällä itse rankkarista pitkän. Posio napautti suomalaiset 1-0-johtoon tinttaamalla rankkaritilanteessa pallon sisään kutosesta. Venäläiset vastasivat pian, kun heidän seiskalaiturinsa kävi kiertämässä toiselle laidalle tulittaen sieltä pallon sisään Suomen vitosvälistä.

Posio oli oikein terävänä aamusta ja miehen mainio sileä heitto livahti venäläisten seiskakulmaan ja Suomi jälleen johtoon. Valitettavasti johtoasemaa ei kestänyt kauaa, kun venäläiset iskivät Zoveidavin tontilta tasoituksen. Posio toisti avauspuoliskon puolenvälin jälkeen seiskakulmavetonsa ja jälleen vastapuoli oli yllätetty.

Venäläiset eivät taipuneet, vaan napakka venäläiskuti sujahti Suomen rysään kolmosvälistä Posion varpaista. Avauspuoliskon lopulla Suomi sai kaksi rankkarimahdollisuutta; ensimmäisestä Zoveidavi tykitti pallon sisään kakkosesta, mutta toinen samaisen herran rankkari karkasi leveäksi seiskapuolelta. Puoliajalle siirryttiin Suomen 4-3-johtolukemista.

Toisen puoliskon alku oli erinomainen suomalaisittain, kun avausheitollaan Zoveidavi löysi tilaa venäläisten kolmosvälistä, ja heti seuraavasta suomalaishyökkäyksestä Posio narutti venäläisten haparoivaa ykköslaituria ja peli 6-3 Suomelle. Venäläiset saivat vielä pientä toivoa, kun tarkka venäläisheitto yllätti Posion ykköskulmasta.

Toista puoliskoa oli pelattuna viitisen minuuttia, kun suomalaiset suorittivat vaihdon; Posio siirtyi vaihtopenkille huilaamaan ja #6 Tihumäki saapui kentälle ykköslaituriksi. Melkein välittömästi vaihdon jälkeen Zoveidavi kävi hyökkäämässä tehokkaasti Tihumäen puolelta, ja jälleen venäläisten seiskalaituri joutui taipumaan. Seuraavaksi venäläisten yliyritys maksoi rangaistuksen pomppuheiton muodossa; pallo Tihumäen hyppysiin ja miehen käsi ei tärissyt lainkaan, vaan pallo vuorenvarmasti nuottaan ja peli 8-4.

Seuraavaksi venäläisten kommunikointi petti pahemman kerran ja tuloksena oman maalin myötä Suomen 9-4-johtomaali. Ottelun loppupuolella Zoveidavikin pääsi vaihtopenkin puolelle ja Posio saapui takaisin kentälle ykköslaituriksi, Tihumäen siirtyessä seiskaan. Posiolta vielä yksi rangaistus pitkästä heitosta, mistä seuranneesta rankkarista Venäjä kavensi 5-9-lukemiin, mutta Posio paikkasi virheensä sijoittamalla pallon pompulla vitosväliin ja näin Suomelle lopulta erinomainen 10-5-voitto Venäjästä.