Suomen naiset lähtivät International Espoo Goalball Cup 2021-turnauksen pronssiotteluun Ukrainaa vastaan kokoonpanossa #7 Grönroos ykkösessä (oikea laita), #2 Leppänen sentterinä ja #4 Tayyebi seiskassa (vasen laita).

Suomen naiset olivat saapuneet pelikentälle todella sisuuntuneina eilisen kirvelevän välierätappion jäljiltä ja sen sai tuta ukrainalaiset heti avausminuutista lähtien. Puolentoista minuutin kohdalla Grönroos tulitti pallon seiskakulmasta sisään, ja vain minuutti tästä, niin Leppänen puolestaan pommitti ukrainalaisten seiskakulmasta sisään ja samalla myös ukrainalaisten seiskalaiturin vaihtopenkin puolelle.

Leppänen-show oli täydessä käynnissä, kun nainen räsäytti lyhyen ajan sisään kahdesti pallon sisään ukrainalaisten apposen avoinna olleesta kolmosvälistä ja Suomi hetkessä jo 4-0-johtoasemassa. Grönroos lisäsi ukrainalaisten ahdinkoa entisestään, kun nainen yllätti uuden urkainalaislaiturin pahemman kerran.

Tämän jälkeen hengähdettiin kolme minuuttia, kunnes riihimäkeläislähtöinen Grönroos iski hattutempun täyteen jo ottelun avauspuoliskolla, kun jälleen ukrainalaisten seiskalaituri haparoi pallon verkon perukoille.

Tayyebi otettiin vaihtopenkin puolelle nelisen minuuttia ennen puoliaikasummerin sointia ja tilalle #6 Mikkola ykköslaituriksi, Grönroosin siirtyessä seiskaan. Tämä muutos sekoitti ehkä hetkeksi hieman pakkaa suomalaispäädyssä, sillä Ukraina sai kaksi kavennusmaalia molemmista kulmista. Leppänen kuitenkin johdatti suomalaiset tauolle todella turvallisista 7-2-johtolukemista avauspuoliskon neljännellä osumallaan, kun jälleen soi ukrainalaisten kolmosväli.

Puoliajalla Grönroos otettiin vaihtopenkin puolelle lepäilemään ja #5 Kauppila saapui estraadille seiskalaitaan. Toinen puoliaika oli ehdottomasti tasapainoisempaa tekemistä ukrainalaisilta, ja ehkä kovin vimma suomalaisten hyökkäämisestä oli mennyt avauspuoliajan hurjasteluun. Toisen puoliajan puolivälissä Mikkola siirtyi puolestaan vaihtoon ja Tayyebi takaisin kentälle seiskalaituriksi, Kauppilan vaihtaessa ykköslaiturin hommiin.

Kauppilalta lipsahti heitto pitkäksi kolme minuuttia ennen ottelun päätöstä; nainen oli erittäin hyvin mukana ukrainalaisten rankkarissa, mutta pallo meni kuin menikin Suomen häkkiin Kauppilan varpaiden ja ykköstolpan kautta. Vain hetki tästä, niin Leppänen täräytti jo turnauksen 17. osumansa varmistaen näin upean voiton suomalaisille 8-3-lukemin Ukrainasta. Täten Suomen naiset nappasivat kolmossijan EM-kilpailuiden kenraalistaan ja ainoa pieni kupru joukkueen kilpeen tuli maalin tappiossa Kreikalle turnauksen välieräottelussa.