Joukkueiden avauskentälliset:
Iso-Britannia: ykkösessä #2 Antonia Bunyan keskellä #4 Georgie Bullen ja seiskassa #1 Sarah Leiter
Suomi: ykkösessä #2 Krista Leppänen, keskellä #27 Miina Grönroos ja seiskassa #5 Iida Kauppila

Suomen naiset saivat räjähtävän lähdön otteluun, kun puolentoista minuutin pelin jälkeen Leppänen heitti kolmoseen 1-0 Suomelle. Heti seuraavasta suomalaishyökkäyksestä Leppänen iski jälleen pallon vapisevan brittipuolustuksen kautta maaliin seiskakulmasta.

Reilut kolme minuuttia pelattuna, kun brittien kavennus syntyi #2 Bunyan heittäessä pallon sisään vitosesta Grönroosin ja Kauppilan välistä; välittömästi tämän jälkeen Suomen valmennus käytti ensimmäisen aikalisänsä. Ottelun avauspuolisko läheni puoltaväliään, kun Leppänen kävi tulittamassa seiskapuolelta heiton, joka nousi brittien sentterin kautta nuottaan ja Suomi kahden maalin johtoon.

Viitisen minuuttia avauspuoliskoa pelaamatta, kun urhoollisesti puolustanut Grönroos sai pallon päähänsä ja lääketieteellisellä aikalisällä korjattiin Grönroosin pelilaseja sekä hieman kuivattiin huulesta tihkunutta verta. Tasan viisi minuuttia avauspuoliskoa jäljellä, kun Leppäsen hurja vire sai jatkoa; pallo upeasti sisään vitosvälistä ja Suomi jo 4-1-johtoon.

Britit ottivat tämän jälkeen vaihdon; seiskalaituri Leiter vaihtoon ja #6 Kalie Holder kentälle. Hetken päästä Suomen päädyssä oli läheltä piti tilanne, kun sentteri Grönroos nosti pallon ylärimaan , mutta Suomi sai puolustettua oman maalinsa puhtaana. Samassa Kauppila siirtyi keskelle ja Grönroos puolestaan seiskalaituriksi. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla brittien laiturit vaihtoivat puolia ja tämä tuotti tuloksen; vain yksi sekunti oli ensimmäistä puoliaikaa jäljellä , kun brittien Holder heitti Suomen vitosesta 2-4-kavennuksen. Näistä lukemista puoliajan viettoon.

Puoliajalla ei vaihtoja kummassakaan päädyssä. Toinen puoliaika oli Suomelta todella tarkkaa ja hyvää puolustamista, brittien pitäessä vauhtia ja yrittäessä tuloksetta löytää aukkoja suomalaisten rautaisesta puolustuksesta. Brittien kova hyökkäysinto tuottikin hyökkäyspäänvirheen, kun reilut seitsemän minuuttia oli ottelua jäljellä; brittien Bunyan heitti pitkän ja Suomelle avautui rankkarista mahdollisuus mennä jo kolmen maalin johtoasemaan. Leppänen lähti rankkariheittoon keskeltä hakien seiskakulmaa, mutta heitto kiersi tolppaa hipoen leveäksi ja näin tilanne pysyi 4-2-lukemissa.

Leppänen ei lannistunut tästä, vaan heti toisen puoliajan puolivälin jälkeen nainen heitti todella hienon ristiheiton brittien ykköseen ja Suomi siirtyi 5-2-johtoasemaan. Samaan hengenvetoon britit suoritti ottelussa toisen pelaajavaihdon , kun Bunyan siirtyi vaihtoon ja tilalle kentälle saapui #5 Meme Robertson. Tämä brittien vaihto kannatti , kun #6 Holder pääsi ykköskulmasta yllättämään ottelun todellisen suomalaissankarin Leppäsen.

Ottelun viimeiset minuutit olivat brittien raivoisaa hyökkäystä, mutta Suomen naiset pitivät todella varmasti puolustuksen kasassa loppuun saakka. Britit yrittivät aikalisillä ja vaihdoilla keksiä keinoja suomalaisten horjuttamiseen, mutta Suomen päässä ei naiset vapisseet lainkaan. Suomi käytti myös kaikki aikalisät ottelun loppuhetkillä. Suomen naisille erittäin maukas avausvoitto Iso-Britanniasta lukemin 5-3 ja täydet kolme pistettä plakkariin.