Suomen naiset avasivat International Espoo Goalball Cup 2021-turnauksensa ottelulla Kreikkaa vastaan kokoonpanossa #6 Mikkola ykkösessä (oikea laita), #5 Kauppila sentterinä ja #2 Leppänen seiskassa (vasen laita).

Ensimmäisen puoliajan alku haettiin asetelmia toden teolla näiden kahden toisilleen hyvin tutun kilpakumppanin välillä. Kreikka avasi maalinteon ottelussa neljän ja puolen minuutin pelin jälkeen, kun pallo lirvahti Kauppilan jaloista verkkoon kolmospuolelta. Avauspuoliajan puolivälissä nuori 18-vuotias Mikkola otettiin vaihtopenkille ja #7 Grönroos kentälle sentterin tontille, Kauppilan siirtyessä ykköslaituriksi.

Vain hetki vaihdosta, kun Grönroosin jaloista kääntynyt pallo sujahti Suomen katiskaan ykköskulmasta ja näin ottelu 2-0 Kreikalle. Kreikalla oli vielä erinomainen tilaisuus siirtyä 3-0-johtoasemaan, kun Leppäselle tuomittiin rangaistus pitkästä heitosta, mutta kreikkalaiset tyrivät pallon ohi maalin ykköspuolelta. Tauolle kuitenkin Kreikan 2-0-johtolukemista.

Toisen puoliajan alku oli loistava suomalaisten näkövinkkelistä; vajaa puoli minuuttia pelattuna, kun Leppäsen nopea palautus löysi tiensä Kreikan häkkiin kolmosvälistä. Kaksi minuuttia toista jaksoa tahkottuna, kun Kauppila yllätti kreikkalaisten ykköslaiturin pahanpäiväisesti tasoittaen ottelun 2-2-lukemiin.

Tämän jälkeen suomalaislaiturit Leppänen ja Kauppila viskaisivat molemmat hyökkäysvirheen vuorollaan, mutta kumpikin naisista myös venyi varmoihin rankkaritorjuntoihin. Tämän jälkeen rauhoittava aikalisä Lackman – Lehto-valmennuskaksikolta, ja tämä rauhoitti naisten otteita erinomaisesti.

Kauppila alkoi päästä hyvään liekkiin, ja nainen iskikin minuutin sisään kahdesti vieden suomalaiset jo 4-2-johtoasemaan ennen toisen puoliskon puoltaväliä. Reilut neljä minuuttia pelaamatta, kun Grönroos otettiin vaihtopenkin puolelle ja #4 Tayyebi sisään seiskalaitaan, Leppäsen ottaessa sentterin tontin hoitaakseen.

Hetken päästä Suomelta jälleen onnistunut aikalisä, minkä jälkeen Leppänen täräytti välittömästi pallon kreikkalaisten nuottaan vitosvälistä. Ja kun kreikkalaiset vielä ihmettelivät, että mikä heihin iski, niin Tayyebi pamautti heti perään samasta paikasta lukemiksi 6-2 Suomelle. Tämä oli riemukas maajoukkueuran avausmaali Tayyebille.

Ottelun lopussa vielä Leppänenkin pääsi lepuuttelemaan vaihtopenkin puolelle ja Mikkola käväisi vielä hetken aikaa kentän puolella. Suomen naisilta lopulta alkuvaikeuksien jälkeen upea voitto Kreikasta 6-2-lukemin.