Suomen naisilla International Espoo Goalball Cup 2021-turnauksen toinen pelipäivä valkeni ottelulla Saksaa vastaan ja otteluun Suomi lähti kokoonpanossa #6 Mikkola ykkösessä (oikea laita), #5 Kauppila sentterinä ja #2 Leppänen seiskassa (vasen laita).

Ottelua oli pelattuna minuutti, kun Leppäselle tuomittiin rangaistus pitkästä heitosta; saksalaisten rankkari löysi tiensä Suomen verkkoon ykköstolpan kautta. Kaksi ja puoli minuuttia oli tahkottu, kun Leppäsen nopea palautus upposi upeasti sisään vitosesta ja peli tasan.

Seitsemän ja puoli minuuttia pelaamatta avauspuoliskoa, kun saksalaiset hölmöilivät 10 sekunnin pelinviivytysrangaistuksen, mutta valitettavasti Leppäsen rankkari painui seiskapuolelta leveäksi. Miltei heti tämän jälkeen Saksa siirtyi 2-1-johtoasemaan, kun saksalaisheitto nousi Kauppilan käsistä nuottaan.

Hetken päästä tästä Suomi suoritti vaihdon; ulos kentältä marssi Mikkola ja uudeksi ykköslaituriksi saapui #7 Grönroos. Vajaat neljä minuuttia avauspuoliskoa jäljellä, kun Grönroos toi Suomen tasoihin upealla osumalla kolmosväliin. Puoliajalle edettiin kutkuttavista 2-2-tasalukemista.

Toista puoliaikaa oli oteltu minuutin verran, kun tänään 37-vuotissynttäreitään viettävä Leppänen palautti jälleen todella räväkästi pallon kohti saksalaispäätyä ja pallo sisään kolmosvälistä. Ja eikä päivänsankarin kone yskähdellyt, vaan kun neljä minuuttia toista puoliskoa oli kulunut, niin Leppänen tulitti 4-2-lukemat taululle vitosvälistä.

Toisen jakson puolivälissä Grönroos siirtyi sentteriksi ja Kauppila ykköslaitaan ottamaan hieman enemmän heittovastuuta. Tämä toimikin, kun Kauppilan kirurgimaisen tarkka seiskakulmaveto pölläytti Saksan verkkoa viestien Suomen 5-2-johtoasemaa. Ottelun loppupuolella Leppänen dominoi kovilla hyökkäyksillään peliä ja kaksi lisämaalia naiselle maistuvat taatusti synttäreiden kunniaksi.

Suomen naiset olisivat tarvinneet kuuden maalin voiton Saksasta noustakseen alkusarjan ykköseksi, mutta lopulta ottelu päättyi 7-2, mikä tarkoittaa sitä, että naiset kohtaavat lauantai-iltana klo 18.00 alkavassa välieräottelussaan Kreikan.