Suomi avauskokoonpano: #4 Erkki Miinala ykkösessä, #9 Joni Ylönen keskellä ja #1 Ehsan Zoveidavi seiskassa
Saksa avauskokoonpano: #6 Oliver Hörauf ykkösessä, #9 Fabian Diehm keskellä ja #7 Reno Tiede seiskassa

Saksa aloitti ottelun väkevästi ja Suomen kannalta ensimmäiset minuutit olivat lähes katastrofaaliset. Heti Saksan avausheitto ja Hörauf yllättää pomppuheitollaan seiskasta Zoveidavin. Ja heti perään uusi heitto Suomen seiskakulmaan ja tilanne oli hetkessä 2-0 Saksan hyväksi. Suomen valmennus reagoi tähän ottamalla aikalisän, kun vain 46 sekuntia ottelua oli pelattu.

Kun noin kaksi ja puoli minuuttia ottelua oli pelattu Miinala oli lähellä kavennusmaalia Saksan sentterin pomputtaessa pallon  niukasti maalin yli.  Lähes heti perään Tiede kurittaa jälleen Suomen seiskalaituria ristiheitolla jaan tilanne on jo 3-0 Saksan hyväksi.

Suomen valmennus reagoi ja kokenut #7 Petri Posio otettiin kentälle rauhoittamaan Suomen puolustusta ykköslaituriksi, Miinalan siirtyessä seiskalaituriksi ja Zoveidavin poistuessa mietteliäänä vaihtopenkille. Saksa oli yllättää heti kolmosesta Ylösen ja Posion välistä, mutta Suomi sai puolustettua pallon ykköstolpan kautta ulos.

Kolme ja puoli minuuttia ennen ottelun avauspuoliskon päätöstä yllätti Tiede suomalaispuolustuksen kolmosesta Posion jalkapuolelta. Puoliajalle siirryttiin Saksan 4-0-johtoasemassa.

Puoliajalla Saksa vaihtaa seiskalaituria; Tiede ulos ja #1 Dennis sisään. Dennis osuukin ensimmäisellä heitollaan Suomen ykköstolppaan, mutta vain hetki tästä, niin Miinala onnistuu rikkomaan Suomen kuparisen, kun pallo sisään Denniksen tontilta.

Kun noin kolme minuuttia oli pelattu toista puoliaikaa jäi Suomen puolustukseen iso aukko kolmoseen ja Dennis upottaa armotta pallon sisään ja peli 5-1. Kovasta yrityksestä huolimatta Suomi ei onnistunut ohittamaan Saksan vankkaa puolustusta, vaan Saksan Dennis rokottaa puolestaan suomalaisia ykköskulmaan painuneella vedollaan.

Suomen valmennus reagoi vaihdolla; Posio siirtyy vaihtoon ja #6 Tihumäki tulee kentälle seiskalaitaan, kun reilut seitsemän minuuttia oli vielä kellossa. Miinala siirtyi tällöin takaisin ykköslaitaan.

Tihumäki viihtyy kentällä noin kolme minuuttia puolustaen virheettömästi, pystymättä kuitenkaan tuomaan kaivattua hyökkäysvoimaa vahvaa Saksaa vastaan. Tämän jälkeen Posio palasi kentälle ottaen jälleen ykköslaiturin pestin hoitaakseen, Miinalan vaihtaessa jälleen pelipaikkaa seiskaan. Pian myös sentteri Ylönen otettiin vaihtoon ja Zoveidavi kentälle sentteriksi. Miinala antoi pientä toivon kipinää suomalaisille kolme ja puoli minuuttia ennen ottelun päätöstä, kun mies sivalsi vitosesta tilanteeksi 2-6.

Tämän jälkeen suomalaiset alkoivat yliyrittää hyökkäyspelissään, mikä johti hyökkäysvirheiden tuhoisalle tielle; ensiksi Zoveidavi ja heti perään Miinala yllätettiin saksalaisten luotettavan rankkarispesialisti Denniksen varmojen sijoitusten tuloksena. Posio tykitti upean pommin Miinalan puolelta Höraufin alta sisään kaventaen ottelun 3-8-lukemiin. Dennis sai kuitenkin herkutella vielä kaksi rankkariosumaa todella turhautuneiden suomalaisten kustannuksella iskien tulostaululle suomalaisten kannalta lohduttomat 10-3-päätöslukemat.