Aloituskokoonpanot
Suomi: #2 Krista Leppänen ykkösessä – #5 Iida Kauppila keskellä – #7 Miina Grönroos seiskassa
Tanska: #5 Lykke Vilstrup Vedsted ykkösessä- #2 Hava Beritan Fener sentteri – #4 Anja Christensen seiskassa

Suomi sai otteluun Tanskaa vastaan hyvän alun, kun heti ensimmäisellä minuutilla Suomen #7 Grönroos heitti seiskalaidasta Tanskan vitoseen 1-0 johdon Suomelle. Seuraavat minuutit ottelussa edettiin tasaisesti ja tarkasti puolustaen. Tanskan sentteri Fener kolautteli Suomen ykköspuolen tolppaa, kun noin kaksi ja puoli minuuttia oli pelattu.

Tästä pari minuuttia ja Tanskan vaarallinen seiskalaituri Christensen siirtyi heittämään keskeltä tasoittaen ottelun Suomen kutosesta. Reilut neljä minuuttia ensimmäistä puoliaikaa oli pelaamatta, kun Tanska käytti ensimmäisen aikalisänsä ja se tuottikin tulosta välittömästi, kun joukkue siirtyi ottelussa 2-1-johtoon, ykköslaituri Vedstedin heiton löytäessä tiensä Suomen nuottaan vitosesta.

Tässä vaiheessa Leppänen ja Kauppila vaihtoivat pelipaikkoja. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Tanskan Christensen kuritti Suomea vielä kertaalleen, kun pallo pomppi kutosesta Grönroosin ylitse verkon perukoille. Puoliaikatilanne oli Tanskan 3-1-johto.

Puoliajalla ei suoritettu vaihtoja kummassakaan leirissä. Suomi aloitti jälleen hyvin, ja maalivainunsa löytänyt Grönroos kavensi; Grönroosin viheliäs kierre yllättää tanskalaisten huippupelaaja Christensenin vitospuolelta. Tämä lienee suututtanut Christenseniä siinä määrin, että nainen viskaisi 20 sekuntia Suomen kavennuksen jälkeen pelin 4-2-lukemiin, kun jälleen aukko löytyi Suomen vitosvälistä.

Tanska otti jälleen erinomaisen aikalisän, kun kaksi minuuttia toista puoliskoa oli pelattuna; Christensen tulitti oman päädyn keskisektorilta pallon jälleen vastustamattomasti pömpeliin Suomen vitosvälistä. Suomi yritti pyörittää kokoonpanoaan ja löytää keinoja horjuttaa tanskalaisia keinolla millä hyvänsä; valitettavasti Christensen iski jo ottelun viidennen osumansa; tällä kertaa soi Suomen kakkosesta ja peli jo vääjäämättömästi 6-2 Tanskalle.

Suomen vimmainen takaa-ajo tuotti valitettavasti rangaistuksen pitkästä heitosta Leppäselle, mutta myös toisessa päässä Christensen hermoili omasta rankkaristaan pitkän heiton. Leppänen kavensi ottelun 3-6-lukemiin upottamalla rankkarinsa Christensenin käsien alta rysään. Ottelun loppu oli suomalaisilta kavennusmaalien hakemista; Jasmin Mikkolaa ja Miina Grönroosia vaihdeltiin kentällä etsien sitä kautta hyviä hyökkäyssuuntia erityisesti Leppäselle, mutta valitettavasti Suomen naisten eväät oli hieman syöty. Leppänen heitti vielä kertaalleen rangaistuksen pitkän heiton seurauksena, mutta manselainen konkaripelaaja venyi upeaan torjuntaan kakkosesta. Suomen naisille todella sydäntäsärkevä tappio ja alkulohkon päätösotteluun jäi Suomen naisille melkoinen vuori kiivettäväkseen.