Ottelun aloituskokoonpanot:
Suomi: #2 Krista Leppänen ykkösessä – #5 Iida Kauppila keskellä – #7 Miina Grönroos seiskassa
Turkki: #1 Fatmagul Guler ykkösessä- #2 Reyhan Yilmaz sentterinä ja #3 Sevda Altunoluk seiskassa

Suomi oli päättänyt puolustaa hyvin paralympiavoittaja Turkkia vastaan ja pelin alkuminuutit etenivätkin molempien joukkueiden puolustaessa tarkasti. Kun noin viisi minuuttia ottelun ensimmäistä puoliaikaa oli pelattuna, niin Turkin tähtihyökkääjä #3 Sevda Altunoluk napautti rangaistuksen pomppuheitosta , mistä seuranneesta rankkarista Suomen kapteeni Iida Kauppila siirsi Suomen 1-0-johtoon tuoretta paralympiavoittajaa vastaan.

Turkin tasoitus tuli noin puolitoista minuuttia myöhemmin, kun Altunolukin heitto nousi Kauppilan jaloista verkon perukoille. Kolme minuuttia ennen puoliaikasummerin sointia Suomella oli loistava tilaisuus Gulerin pomppuheittorangaistuksen myötä siirtyä jälleen johtoon, mutta valitettavasti Leppäsen rankkari painui hieman seiskapuolelta leveäksi.

Guler itse vei Turkin johtoasemaan, kun reilut  kaksi minuuttia ensimmäistä puoliaikaa oli pelaamatta; Gulerin heitto pomppi viheliäisen epäonnekkaasti Grönroosin jalkojen kautta osuen vielä Leppäseen ja painuen siitä ykköskulmaan. Hetkeä myöhemmin Altunoluk kävi heittämässä ykköspuolelta tulisen kiskaisun, joka livahti Suomen vitosvälistä pömpeliin ja peli 3-1 Turkille. Grönroos laittoi itseään urhoollisesti likoon jatkaen taistelua, vaikka pariin otteeseen pallo tulikin suoraan kasvoihin, mutta pienten paikkailuiden jälkeen riihimäkeläislähtöinen Grönroos oli valmis jatkamaan kamppailua. Puoliajalle Turkin 3-1-johtolukemista.

Toinen puoliaika alkoi myös molemmilta joukkueilta tarkasti puolustaen. Kun noin kolme minuuttia toista puoliaikaa oli pelattuna, niin Suomen Leppänen sortui hyökkäyspään virheeseen pitkällä heitolla; Turkin Altunoluk lähti heittoon keskeltä, mutta Leppänen teki superhyökkääjän maalintekoaikeet tyhjiksi potkimalla pallon ulos kentältä.

Vajaat seitsemän minuuttia oli ottelua pelaamatta, kun Grönroos nosti Turkin Gulerin heittämän pallon Suomen puolustuksessa ylärimaan , mutta Suomen maalin verkko säilyi koskemattomana toistaiseksi toisen jakson aikana Turkin kovasta yrityksestä huolimatta. Altunoluk sai janoamansa onnistumisen, kun naisen korkea pomppu kiipeili Kauppilan yli vitosessa ja Turkki 4-1-johtoon.

Kolme ja puoli minuuttia ottelua oli jäljellä, kun Altunoluk sortui toistamiseen ottelussa hyökkäysvirheeseen; ja jälleen Kauppila kurmoutti eittämättä maailman parasta naismaalipalloilijaa pahemman kerran ovelalla rankkarillaan. Leppänen lähti ennakkoluulottomasti haastamaan Altunolukia nopeaan palloralliin, mutta tällä kertaa turkkilainen vei pidemmän korren iskemällä pallon sisään kakkosesta Leppäsen alta.

Viimeisellä minuutilla nähtiin runsaasti vaihtoja molemmissa päädyissä; suomalaisista #6 Jasmin Mikkola piipahti kentällä pariinkin otteeseen ja Turkkikin vaihtoi laitureitaan. Altunoluk iski ottelun päätöslukemat 6-2 Turkille vitosesta sinetöiden näin Suomen naisten yhdeksännen sijan Samsunin EM-kilpailuissa. Suomen naiset joutuvat hakemaan vauhtia ensi vuonna EM-kilpailuiden B-sarjasta. Nämä olivat jo kolmannet peräkkäiset A-sarjan EM-kilpailut, joiden päätteeksi Suomen naiset putoavat B-sarjaan.