Pelin aloituskokoonpanot:
Suomi: #5 Kauppila ykkösessä – #7 Grönroos keskellä ja #2 Leppänen seiskassa
Venäjä: #2 Evgenia Semina ykkösessä – #3 Anna Shevchenko keskellä ja #4 Elizaveta Kemesheva seiskassa

Ottelun ensimmäiset reilut 2 minuuttia mentiin 0-0-lukemissa tunnustellen joukkueiden aamuvirettä. Kun reilut 2 minuuttia oli ottelua pelattuna Venäjän #4 Kemesheva heitti seiskapuolelta Suomen kolmoseen , josta sentteri Grönroosin jaloista pallo kimposi maaliin ja Venäjä johtoon.

Noin minuutti edellisestä, kun Kemesheva tykitti kakkoseen, ja tällä kertaa pallo painui Suomen rysään Kauppilan kainalosta. Suomen valmennus käytti tässä tilanteessa ensimmäisen aikalisänsä, minkä ansiosta peli saatiinkin rauhoitettua muutamaksi minuutiksi.

Viisi ja puoli minuuttia pelaamatta avauspuoliskoa, kun Kemesheva iski hattutempun täyteen; tällä kertaa pallo sisään Suomen sentteriosastolta. Suomen valmennus reagoi tilanteessa ja pelaajat vaihtoivat kentällä pelipaikkoja; Leppänen siirtyi ykköslaitaan, Kauppila sentteriksi ja Grönroos seiskalaituriksi. Tämä vaihto ei kuitenkaan tuottanut Suomelle helpotusta, vaan venäläissentteri Shevchenkon nopea palautus upposi Suomen ykköskulmaan ja tilanne jo 4-0 Venäjälle.

Seuraavaksi Leppänen raapaisi pitkän heiton, ja Shevchenko upotti varmasti rankkarin  ykköskulmaan. Venäjä suoritti pelaajavaihdon, kun puolitoista minuuttia avauspuoliskoa oli pelaamatta; kolmen maalin nainen Kemesheva vaihtoon ja seiskalaituriksi #8 Julia Khrapkova. Khrapkova iskikin vielä taukolukemiksi 6-0 Suomen ykköskulmasta 34 sekuntia ennen puoliaikasummerin sointia.

Puoliajalla molemmat joukkueet suorittivat pelaajavaihtoja ja toiselle puoliajalle jatkettiin seuraavanlaisissa kokoonpanoissa:
Suomi: #6 Mikkola ykkösessä – #2 Leppänen keskellä ja #5 Kauppila seiskassa
Venäjä: #7 Irina Arestova ykkösessä – #5 Anastasiia Mazur keskellä ja #8 Julia Khrapkova seiskassa

Toisen puoliskon alkuun Kauppilalta pitkä heitto, mutta Arestovan rankkari leveäksi seiskapuolelta. Puoli minuuttia tästä Arestova onnistuu yllättämään Suomen kolmosesta. Ottelu ehtii vanhentua jälleen vain puoli minuuttia ja Arestova kurittaa nyt puolestaan suomalaisia seiskakulmasta; Venäjä lipui vääjäämättömästi kohti kymmenen maalin ratkaisevaa eroa.

Suomi teki reilun kahden minuutin pelin jälkeen pelaajavaihdon; sentteri Leppänen tuli vaihtoon ja Grönroos takaisin kentälle sentteriksi. Vain 10 sekuntia Suomen vaihdon jälkeen Arestova tykitti jälleen maalin, nyt kutosesta Kauppilan jaloista tilanteeksi 9-0. #4 Tayyebi sai myös ensihetkensä A-sarjan EM-kilpailuissa, kun hän saapui kentälle seiskalaituriksi Kauppilan tilalle. Venäläissentteri Mazur iski ottelun päätöslukemiksi tylyt 10-0 Suomen vitosvälistä, pelikelloon jäädessä vielä yhdeksän minuuttia pelaamatta.