Suomen miehet lähtivät Great Lions Cupin pronssiotteluun Espanjaa vastaan kokoonpanossa #7 Posio ykkösessä (oikea laita), #1 Zoveidavi sentterinä ja #6 Tihumäki seiskassa (vasen laita). Suomella oli kyllä edessään todellinen revanssin paikka, sillä Espanja löylytti suomalaisia turnauksen avausottelussa 12-2-lukemin.

Puolitoista minuuttia oli miteltynä, kun Tihumäelle vihellettiin rangaistus pitkästä heitosta, mutta espanjalaisrankkari ykköspuolelta leveäksi. Espanjalaiset onnistuivat ujuttamaan pallon Zoveidavin käsien alta verkkoon, kun vajaat kolme minuuttia oli ottelua takana. Tämän jälkeen nähtiin useampi minuutti tarkkaa peliä molemmissa päädyissä.

Espanja juoni kuvioitaan aikalisän muodossa ja tämä toimikin, sillä heti aikalisän jälkeen Espanja siirtyi 2-0-johtoon vitosesta, kun vielä viisi ja puoli minuuttia oli avauspuoliskoa jäljellä. Tällöin Suomen päädyssä Posio ja Tihumäki vaihtoivat paikkoja. Tämäkään tilkintäyritys ei auttanut, vaan puolen minuutin päästä pallo jälleen Suomen nuottaan vitosesta. Suomi otti aikalisän, minkä jälkeen Posio otti sentterin paikan, Zoveidavin siirtyessä seiskalaitaan.

Suomi sai tilaisuutensa avausmaalin tekoon rankkarista, kun espanjalaiset viivyttelivät 10 sekunnin pelinviivytysrangaistuksen, mutta espanjalaistorjuja onnistui nostattamaan pallon maalin ylitse rankkaritilanteessa. Zoveidavi sytytti suomalaispenkkiä tuuletuksiin kahteen otteeseen tuoden joukkueensa maalin päähän, mutta avauspuoliskon viime hetkillä espanjalaiset iskivät tuhoisasti; ensiksi pallo sisään Zoveidavin alta ja vain sekunti ennen puoliaikasummerin pärähdystä pallo löytyi suomalaisten ykköskulmasta. Näin puoliajalle lähdettiin espanjalaisten 5-2-johtolukemista.

Toisen puoliskon alkusekunneilla Tihumäki kavensi ottelun 3-5-lukemiin, mutta vajaa minuutti tästä, niin espanjalaiset löysivät jälleen aukon Tihumäen ykköskulmasta ja peli 6-3 Espanjalle. Kauaa ei Tihumäki takaiskua voivotellut, vaan raju heitto kohti Espanja-päätyä, missä sentteri haparoi pallon omaan rysään ja peli 4-6.

Seuraavaksi tuomari päätti osallistua pelinkulkuun viheltämällä Tihumäelle metelöintirangaistuksen heiton aikana; espanjalaiset heittivät tällä kertaa varman rankkarin keskisektorille, mistä pallo painuikin katiskaan. Tihumäki hyökkäsi kuitenkin jälleen takaisin toimittaen pallon Espanjan pömpeliin vitosvälistä.

Reipas seitsemän minuttia pelaamatta, kun espanjalaisheitto kääntyi Posion käsistä vastustamattomasti Suomen ykköskulmaan ja peli 8-5. Pari minuuttia myöhemmin Zoveidavi yllätettiin jalkapuolelta ja Espanja alkoi karata uhkaavasti omille teilleen. #2 Montonen otettiin hetkeksi kentälle Zoveidavin tilalle, mutta tämä oli vain lyhytaikainen ratkaisu.

Lopullinen niitti Suomen kirihaaveille sattui, kun ottelua oli jäljellä vajaat kolme minuuttia; ensiksi espanjalaiset iskivät pallon Suomen häkkiin kolmosvälistä, ja heti seuraavasta suomalaishyökkäyksestä Posiolle rangaistus pitkästä heitosta, mistä seuranneesta rankkarista espanjalaiset herkuttelivat 11-5-lukemat taululle. Zoveidavi sai onnistumisen tililleen, kun miehen heitto nousi espanjalaissentterin jaloista verkon perukoille. Ottelun lopussa nähtiin vielä molemmilta joukkueilta hyökkäysvirheitä, mutta kummankaan leirin rankkarit eivät enää uponneet. Ottelun viimeisellä minuutilla #5 Hintsanen pääsi vielä tositoimiin sentterin tontille, mutta lopulta Espanjalle pronssiset mitalit Great Lions Cup 2022-turnauksesta 11-6-voittolukemin.

Suomen miehiltä todella alakanttiin mennyt turnaus ja todella suurta huolta herättää, että Suomi oli todella kaukana muun muassa B-sarjan EM-kilpailuiden yhdestä ennakkosuosikista Espanjasta. Joukkueella riittää siis todella paljon töitä, jotta vuoden päätavoite, eli nousu ensisyksyisistä B-sarjan kisoista A-sarjaan olisi mahdollinen.