Old Power avasi Vilnan vuoden 2022 SEGL-turnauksen toisen pelipäivänsä ottelulla huippukovaa liettualaista isäntäjoukkuetta Saltinista vastaan kokoonpanossa #1 Vesalainen ykkösessä (oikea laita), #9 Ylönen sentterinä ja #5 Mattila seiskassa (vasen laita).

Old Power sai otteluun unelmastartin, kun Mattila iski avausheitollaan espoolaiset 1-0-johtoon kolmosvälistä. Tämän jälkeen Saltinis alkoi heiluttaa ”tahtipuikkoa” ottelussa, kun erityisesti Old Powerin ykkös- kolmospuolella Vesalaisella ei ollut ihan paras vire puolustuksessa, mihin liettualaisten heittotykit iskivät armottomasti. Saltinis johti ottelua pahimmillaan jo 5-1-lukemin nelisen minuuttia ennen avauspuoliajan loppua, kunnes Vesalainen otettiin vaihtoon ja #8 Miinala saapui kentälle tuoden todella pirteän piristeen joukkueensa otteisiin.

Miinala kavensi pelin 2-5-lukemiin ykköstolpan kautta verkkoon viuhahtaneella heitollaan. Reipas minuutti ennen puoliaikasummerin sointia myös Ylönen onnistui täsmäiskemään pallon liettualaispuolustuksen lävitse kolmosvälistä häkkiin ja näin puoliajalle edettiin Saltiniksen 5-3-johtolukemista.

Toisen puoliajan alkuun liettualaiset tulivat totutusti raivoisasti hyökäten, eikä kulunut kuin hetki, kun suomalaispuolustus yllätettiin vitosvälistä. Hetken päästä Saltinis leirissä hieman hidasteltiin heiton kanssa ja tuloksena 10 sekunnin pelinviivytysrangaistus; Mattila ei epäröinyt rankkaritilanteessa, vaan pallo häkkiin seiskakulmasta ja näin Old Power roikkui vielä mukana ottelussa.

Saltinis onnistui löytämään tilaa Old Powerin kolmosvälistä ja peli 7-4. Tämän jälkeen Miinala siivitti kahdella osumallaan OP:n jälleen lähietäisyydelle liettualaisista. Valitettavasti Old Power-leirissä ei oikein löydetty keinoja ongelmakohtana olleen kolmosvälin tukkimiseen, joten 10-6-tappiotilanteessa joukkue suoritti vaihdon; Ylönen otettiin vaihtopenkille ja Vesalainen tuli kentälle ykköslaituriksi, Miinalan siirtyessä sentteriksi.

Valitettavasti heti vaihdon jälkeen suomalaispakka oli vielä hieman järjestäytymätön ja pallo sisään Mattilan jalkojen kautta vitosvälistä. Miinala oli sentterin tontilta hyvin ennalta-arvaamaton vastustajan kannalta, ja mies iskikin jälleen nopeaan tahtiin kaksi arvokasta osumaa ja pieni toivon kipinä oli vielä elossa neljä minuuttia ennen ottelun päätöstä.

Valitettavasti viimeiset naulat suomalaisarkkuun nähtiin, kun ensiksi Old Powerille tuomittiin 10 sekunnin pelinviivytysrangaistus, mistä seuranneen rankkarin Saltinis upotti verkon perukoille. Seuraavaksi Miinala epäonnistui omassa rankkarimahdollisuudessaan heittämällä pallon ulos seiskapuolelta. Tämän jälkeen OP-laisten selkärangasta kuului pieni naksahdus ja lopulta isännillä oli helppo työ naputella tylysti loppulukemiksi 17-9.