Aisti Sport ja Old Power aloittivat SEGL – Champions League kauden 2022 taipaleensa Liettuan Vilnassa keskinäisellä otatuksella.

Aisti Sportilla avauksessa olivat #7 Posio ykkösessä (oikea laita), #8 Leo Hintsanen sentterinä ja #2 Montonen seiskassa (vasen laita). Old Powerilla aloituksessa olivat #1 Vesalainen ykkösessä, #9 Ylönen sentterin tontilla ja #5 Mattila seiskassa.

Avauspuoliajan alkuminuutit olivat hyvin tunnustelevia, kunnes Vesalaisen pomppuheittorangaistus antoi Posiolle tilaisuuden tintata Aisti Sport 1-0-johtoasemaan. Mattila toi nopeasti kuitenkin Old Powerin tasoihin pompulla vitosesta.

Montonen onnistui livauttamaan pallon vitospuolelta Ylösen kainalosta nuottaan ja Aisti jälleen kuskin paikalle. Mattila tinttasi pelin uudestaan tasoihin kolmosvälistä. Aisti Sport nappasi kahden maalin taukojohdon, kun sekä Montonen että Posio onnistuivat yllättämään Old Power puolustuksen kolmospuolelta.

Puoliajalla Old Power vaihtoi koko kentällä olevan kolmikkonsa; vaihtojen jälkeen #8 Miinala pelasi ykkösessä, #6 Eronen keskellä ja #7 Zoveidavi seiskassa. Zoveidavin alku toiselle puoliskolle ei ollut paras mahdollinen, kun Montonen onnistui tinttaamaan pallon kahteen otteeseen miehen jalkapuolelta sisään. Seuraavaksi Miinalalta pomppuheittorangaistus, mistä Montonen tulitti lukemiksi jo 7-2. Heti Miinalan rangaistuksen perään myös Zoveidavi napautti pomppuheittorangaistuksen, mutta Posion rankkari kolisutteli ainoastaan Old Powerin ykköstolppaa.

Old Power otti Zoveidavin vaihtoon, mutta valitettavasti vaihtopenkiltä kehiin otetulla Vesalaisella ei ollut lasien alle laitettavat teippaukset kunnossa ja näin Old Powerille pelinviivytysrangaistus, mistä seuranneen rankkarin Vesalainen päättäväisesti torjui keskisektorilta. Vesalainen otettin heti tämän jälkeen takaisin vaihtopenkille, ja Mattila sisään seiskalaituriksi.

Montonen napautti jo toisen puoliskon neljännen osumansa, kun miehen ovela kierre jymäytti Erosen nostattamaan pallon verkon perukoille vitosesta ja näin Aisti oli marssimassa selkeään voittoon. Vaan eipä espoolaisjoukkue ollut valmis myymään nahkaansa näin helpolla; ensiksi aistilaisten pelinviivytysrangaistuksen seurauksena Mattila kavensi ottelun 3-8-lukemiin ohittamalla Hintsasen rankkarista. Tämän jälkeen Old Power vaihtoi Erosen ulos ja Vesalaisen takaisin ykköslaitaan, Miinalan siirtyessä keskelle.

Old Powerin hyökkäävä kokoonpano aloitti hurjan takaa-ajon; Miinala kavensi alkuun kolmosvälistä, mutta seuraava samaisen herran heitto lipsahti pomppuheittorangaistukseksi, mutta tällä kertaa Miinala ei ollut yllätettävissä rankkaritilanteessa. Mattila tulitti kolmosvälistä lukemiksi 5-8 ja vain hetki tästä, niin Miinalan sentterin tontilta lähettämä raju nopea palautus rysähti aistilaisten häkkiin keskisektorilta.

Ottelun aikana raivoisasti puolustuspäässä pelastuksia tehnyt Posio heitti pahaan paikkaan rangaistuksen pitkästä heitosta, mistä seuranneen rankkarin Mattila sijoitti jälleen vuorenvarmasti Aistin verkkoon. Mattila kruunasi upean ottelunsa tuomalla Old Powerin jo tasoihin kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä Posion tontilta.

Posion synkkä ottelun päätös kulminoitui, kun Vesalaisen terhakas ristiheitto sujahti huippukokeneen Aisti-pelurin käsien kautta häkkiin ja Old Power oli noussut huikeasti 9-8-johtoasemaan. Aistilta vaihto, kun Posio ulos ja #6 Tihumäki kehiin. Tihumäki onnistui vielä vajaa minuutti ennen ottelun päätöstä pomputtamaan pallon epäonnekkaan Vesalaisen kautta verkon perukoille ja näin suomalaisderbyn pisteet tasattiin 9-9-lukemin.