SEURAJOUKKUEIDEN MM-KILPAILUT 2024 ESPOOSEEN, PAJULAHTEEN A-SARJAN EM-KILPAILUT 2025

Suomessa on järjestetty upeita maalipallon arvokisoja yli 30 vuoden ajan, ja Suomesta onkin muodostunut laatutae erinomaisesti toimivista kisajärjestelyistä. Eipä ole siis ihme, että kuluvalla viikolla on saatu suomalaisittain jälleen iloisia uutisia maalipallon arvokisojen järjestäjärintamalta.

SEURAJOUKKUEIDEN MM-KILPAILUT ESPOOSSA 2024

Espoosta on kehkeytynyt todellinen ”maalipallokaupunki” viimeisen kymmenen vuoden aikana. Kaikki sai alkunsa ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetyistä maalipallon MM-kilpailuista, jotka järjestettiin Espoossa, Tapiolan Urheilupuistossa kesä – heinäkuussa 2014.

Samaisen vuoden alussa Suomen menestynein maalipallojoukkue Old Power aloitti toimintansa virallisesti seurana ja tämän jälkeen Espoossa on saatu nauttia lähes vuosittain maalipallon kansainvälisistä SEGL – Mestareiden Liigan seurajoukkueturnauksista, viimeksi kuukausi sitten Tapiolan Liikuntahallilla. Ehtipä Old Power järjestää myös kansainvälisen maajoukkueturnauksen syksyllä 2021. Näiden useiden kansainvälisten turnausjärjestelyiden ansiosta seura ja ennen kaikkea sen toimijat ovat saaneet huikean kokemuspankin siitä, kuinka laadukkaita kansainvälisiä maalipallotapahtumia järjestetään.

Nyt Old Power tukijoineen on saanut suurimman kunnian, mitä maalipallon seurajoukkuepuolella voi saada järjestäjänä; Old Power on nimittäin valittu järjestämään kaikkien aikojen toiset maalipallon seurajoukkueiden MM-kilpailut. Tapahtuma tullaan järjestämään tietysti Espoossa lähestulkoon tasan kymmenen vuotta historiallisten maalipallon MM-kilpailuiden jälkeen, mikä symboloi upeasti sitä jatkuvuutta, mitä maalipallo on saanut nauttia Espoossa vuodesta 2014 lähtien. Tapahtumaan tulee osallistumaan kymmenen naisten sekä miesten seurajoukkuetta jokaisesta maanosasta.

”Unelmamme on käymässä toteen, kun maailman parhaat pelaajat, valmentajat ja tuomarit palaavat Espooseen! Tavoitteena on tietysti järjestää kaikkien aikojen paras kansainvälinen maalipallon seurajoukkuetapahtuma. Työ alkaa välittömästi; kokoamme huippuosaavan järjestelykomitean, varmistamme tarkan ajankohdan ja tapahtumapaikan sekä tietysti seurojen kannalta tärkeimmän eli karsintasysteemin turnaukseen. Tällä hetkellä vain Euroopassa on oma seurajoukkueiden liitto (EGCA) ja viralliset mestaruuskilpailut (SEGL – Mestareiden Liiga), joten yksi suurimmista ponnistuksistamme on saada sama käynnistettyä myös muissa maanosissa”, tunnelmoi Old Powerin puheenjohtaja Erkki Miinala.

IBSA VAHVISTI TUKUN TULEVIA ARVOKISOJA

Maalipallon kansainvälinen kattojärjestö IBSA julkisti alkuviikosta tukun tulevia arvokisojen ajankohtia ja järjestäjiä, eikä Suomi jäänyt tälläkään rintamalla ilman menestystä!

Tämän vuoden osalta Suomen maalipallomaajoukkueiden kannalta varmasti tärkein tieto oli A-sarjan EM-kilpailuiden aika ja paikka; kisat järjestetään Montenegron pääkaupungissa Podgoricassa 6. – 17. joulukuuta, jolloin ratkaistaan Euroopan osalta viimeiset paikat Pariisin vuoden 2024 Paralympialaisiin.

Suomalaiset maalipallon ystävät pääsevät nauttimaan arvokisoista myös vuonna 2025, kun olympia- ja paralympialajien harjoituskeskuksenakin toimiva Lahden Nastolassa sijaitseva Liikuntakeskus Pajulahti on valittu järjestäjäksi A-sarjan EM-kilpailuille. Liikuntakeskus Pajulahti on osoittanut erinomaisuutensa maalipallon arvokisojen pitopaikkana, sillä Pajulahdessa on päästy nauttimaan A-sarjan EM-kilpailuista vuonna 2017 ja B-sarjan vastaavista vuonna 2008 ja 2021.

Kaksien seuraavien A-sarjan EM-kilpailuiden ajankohtien ja järjestäjien julkaisun lisäksi IBSA vahvisti, että Aasian mestaruuskilpailut vuosimallia 2023 tullaan mittelemään Kiinassa marraskuussa ja ensi vuoden B-sarjan EM-kilpailut kesäkuussa Italiassa.