Suomen miehet palasivat kansainvälisille maalipallokentille reilun puolen vuoden tauon jälkeen, kun joukkue osallistui perinteikkääseen Great Lions Club Cup-turnaukseen Liettuan Vilnassa 6. – 8. huhtikuuta.

Turnaukseen otti osaa peräti 12 joukkuetta kymmenestä maasta, jkun isäntäjoukkue Liettualla ja USA:lla oli kaksi joukkuetta turnauksessa. Näiden lisäksi turnauksessa olivat mukana Japani, Kanada, Puola, Romania, Saksa, Tshekki ja Ukraina.

Joukkueet oli jaettu kolmeen alkulohkoon seuraavasti:

Lohko A: Japani, Kanada, Liettua 1, Romania

Lohko B: Saksa, Suomi, Tshekki, USA 2

Lohko C: Liettua 2, Puola, Ukraina, USA 1

Kaikissa lohkoissa pelattiin yksinkertainen kaikki kaikkia vastaan sarja; lohkovoittajat ja paras lohkokakkonen välieriin. Tämän jälkeen seuraavat neljä joukkuetta pelasivat sijoista 5 – 8 ja loput neljä sijoista 9 – 12.

Moni turnaukseen osallistuneista joukkueista valmistautui parin kuukauden päässä siintäviin maalipallon MM-Kilpailuihin, joten tarjolla oli erinomaista vastusta suomalaisille.

Otteluraportit

Alta löytyvät Suomen miesten otteluiden raportit Liettuan turnauksesta.

Suomi – Tshekki

Suomen miehet avasivat Liettuan Vilnassa käytävän Great Lions Club Cup-turnauksen avausottelunsa Tshekkiä vastaan kokoonpanossa Eronen ykkösessä (oikea laita), Honkanen keskellä ja Miinala seiskassa (vasen laita). Ottelun alku oli pahin mahdollinen suomalaisittain, kun tshekkiläisten avausheitto sujahti Suomen verkkoon kolmosesta. Miinala tasoitti ottelun kierteisellä rankkarilla kakkoseen tshekkiläisten pitkän heiton jälkeen. Tshekkiläiset siirtyivät hetken päästä jälleen johtoon, kun pallo nousi Honkasen jaloista ja painui väkisin Suomen rysään. Miinala tasoitti jälleen ottelun, kun miehen korkea pomppu nousi tshekkiläissentterin kautta nuottaan. Avauserän puolenvälin tienoolla Eronen otettiin vaihtoon ja Montonen kehiin seiskalaituriksi ja Miinala siirtyi ykköslaituriksi.

Miinalalta heti vaihdon jälkeen pitkä heitto, mistä seuranneesta rankkarista tshekkiläiset iskivät pallon sisään kakkosesta ja tilanne 3-2 Tshekille. Tämän jälkeen Miinala oli jotenkin pois tasapainosta, kun ensiksi tshekkiläiset pamauttivat pallon miehen ykköstolppaan, mistä pallo kuitenkin jäi pyörimään Suomen maaliviivan tuntumaan ja Honkanen kävi pelastamassa pallon takaisin Miinalalle, joka heitti pallon rankasti ulos. Tämän jälkeen mies harhaili pahasti Honkasen takana ja tshekkiläiset rokottivat armotta täysin auki olleesta Suomen ykköskulmasta. Montonen sai kavennettua tinttaamalla pallon sisään kolmosesta. Koko avauserän suomalaisia ja myös vastustajaa vaivasi todella liukkaaksi muuttunut pallo, joka oli ikään kuin saippuakupla, mikä lipesi pelaajien kädestä kerta toisensa jälkeen. Puoliajalle Tshekin 4-3-johdosta.

Puoliajalla Miinala siirtyi vaihtopenkille ja #1 Zoveidavi sisään ykköslaituriksi. Jälleen pallo teki hieman tepposia tshekkiläisille ja tuloksena pitkä heitto minuutin pelin jälkeen; Montonen otti pallon käteensä ja tulitti sen vastustamattomasti ykköstolpan kautta nuottaan ja peli tasan. Kolme minuuttia toista puoliskoa pelattu, kun Zoveidavin nopea palautus sujahti sisään tshekkiläisten verkkoon kolmosesta ja Suomi kuskin paikalle. Minuutti tästä, niin Honkanen otettiin vaihtoon ja Miinala palasi kentälle ykköslaituriksi, Zoveidavin siirtyessä sentteriksi. Suomalaiset jatkoivat hienoa puolustuspeliään; kerran pallo nousi Zoveidavin torjunnasta ilmoihin, laskeutuakseen vain Miinalan eteen, minkä jälkeen Miinala hyökkäsi ja iski pallon jälleen Tshekin verkkoon kolmosesta.

Tämän jälkeen Miinala kävi kiertämässä Montosen puolelta ja koska pallo ei oikein pysynyt miehen kädessä, niin heitosta tulikin todella voimakkaasti kiertävä, mikä yllättikin tshekkiläiset täysin ja pallo jälleen sisään kolmosesta. Tshekkiläiset yrittivät vaihdoilla saada peliään kuntoon, mutta Miinala jatkoi tshekkiläisten hämäämistä. Samainen kuvio toimi, kun mies kävi kiertämässä seiskapuolelta ja jälleen pallo Tshekin pömpeliin. Montonen otettiin vaihtoon viisi minuuttia ennen ottelun päätöstä ja Honkanen takaisin kentälle sentterin paikalle, ja Zoveidavi otti seiskalaidan hoitaakseen. Miinala pomputti pallon tshekkiläissentterin kautta jälleen sisään ja tilanne jo 9-4 Suomelle. Kolme ja puoli minuuttia pelaamatta, kun hienosti pelannut Zoveidavi ulos ja kentälle Tihumäki seiskalaituriksi.

Tihumäen sisääntulo ei olisi voinut olla upeampi, sillä mies tinttasi heti ensimmäisellä heitollaan pallon tarkkaakin tarkemmin sisään ykköskulmasta. Tämän jälkeen tshekkiläiset turhautuivat ja alkoivat heittämään hyökkäysvirheitä, mutta niin Miinalan kuin Honkasenkin rankkariyritykset epäonnistuivat. Honkanen avasi ottelun viimeminuuteilla maalitilinsä vitosesta ja aivan ottelun viimeisellä minuutilla Miinala iski rankkarista loppulukemiksi 12-4 Suomelle. Ottelun heikon alun jälkeen suomalaiset saivat loistavasti puolustuspelinsä kuntoon ja rentous hyökkäyspelissä tuotti hienoa tulosta. Näin Suomi kukisti tshekit lähes kuuden vuoden tauon jälkeen.

Suomi – Saksa

Suomen miehet avasivat ottelunsa Saksaa vastaan kokoonpanossa Miinala ykkösessä (oikea laita), Honkanen keskellä ja Zoveidavi seiskassa (vasen laita). Aamupäivän Tshekki-ottelun tapaan suomalaisten peli ei lähtenyt rullaamaan hyvin alussa, sillä saksalaiset yllättivät ensimmäisellä heitollaan Miinalan ykköspuolelta. Hetki tästä, niin Zoveidavin pomppu lipsahti liian pitkäksi ja siitä seurasi rankkari saksalaisille, jotka iskivät pallon Suomen rysään ja nopeasti tilanne 2-0 Saksalle. Miinalalta seuraavaksi pitkä heitto, mutta mies onnistui torjumaan terävän saksalaisrankkarin. Seuraavaksi pitkä heitto Zoveidavilta, mutta tämä venyi Miinalan tapaan hienoon torjuntaan. Saksalaiset siirtyivät kuitenkin jo 3-0-johtoon, kun saksalaisten pomppu mursi suomalaispuolustuksen kolmosesta.

Zoveidavi otettiin ennen avauserän puoltaväliä vaihtoon ja Montonen kentälle seiskalaituriksi. Avauspuoliskon loppua kohti suomalaiset alkoivat painostamaan saksalaisten kovinta hyökkäystykkiä Höraufia; ensiksi Miinala tykitti pallon sisään ykkösestä ja hetki tästä, niin miehen nopea palautus painui Höraufin alta rysään kakkosesta ja Suomi oli tullut maalin päähän, kun puolitoista minuuttia oli aikaa kellossa. Saksalaiset yllättivät suomalaispuolustuksen vitosesta ja tilanne 4-2 Saksalle. Honkanen pomputti pallon kohti vitosta, mistä se nousi saksalaissentterin jaloista nuottaan ja tilanne kiristyi. Näistä Saksan 4-3-johtolukemista puoliajalle.

Puoliaikavaihto: ulos Montonen ja sisään Tihumäki ykköslaituriksi, Miinalan siirtyessä seiskalaiturin hommiin. Reilu minuutti pelattu, kun Miinala kävi hakemassa Tihumäen laidalta pallon, juoksi kohti omaa seiskalaitaa ja heitti kovakierteisen pompun vastustajan ristikulmasta sisään ja peli oli tasan. Valitettavasti heti seuraava saksalaisheitto jysähti Suomen ykköstolpan kautta verkon perukoille ja Saksa jälleen johtoon. Mutta vain hetkeksi, sillä Honkanen suivaantui tästä takaiskusta ja tinttasi pallon saksalaisten seiskalaiturin ylitse pömpeliin ja peli tasoittui 5-5-lukemiin.

Tämän jälkeen haettiin tiukasti asetelmia ottelussa. Neljä minuuttia ottelun toista jaksoa pelattuna, kun Tihumäen heitto lipsahti pomppuheittorangaistukseksi ja saksalaiset iskivät pallon sisään kakkosesta. Miinala jysäytti puolestaan pallon saksalaisten ykköstolppaan, mistä pallo painui ikävä kyllä ulos kentältä. Tämän jälkeen Miinala otettiin hetkeksi vaihtoon teippailemaan kättään, jotta liukas pallo pysyisi paremmin miehen otteessa. Zoveidavi tuli paikkaamaan Miinalaa puoleksitoista minuutiksi. Tämän aikana Honkasta rangaistiin liian reippaasta pomppuheitosta, mutta saksalaisten rankkari painui reilusti ulos seiskapuolelta. Miinala palasi kentälle seiskalaitaan ja alkoi tarjoilemaan kovia pommeja saksalaispuolustusta kohti.

Ikävä kyllä saksalaisten heitot olivat tällä kertaa tarkemmalla tolalla, sillä neljä minuuttia jäljellä, kun saksalaisten terävä pomppu sujahti jälleen ykköstolpan kautta sisään ja Saksa 7-5-johtoon. Hetken kuluttua saksalaisten pomppu nousi kolmosesta Suomen ylärimaan ja siitä ilmoille, mistä se putosi varmistamaan tulleen Honkasen kautta epäonnekkaasti Suomen häkkiin. Hetken päästä saksalaiset innostuivat pomputtamaan palloa liikaakin ja tuloksena pomppuheittorangaistus, mistä seuranneesta rankkarista Miinala tulitti vuorenvarmasti pallon sisään kutosesta.

Kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä Tihumäki sai kovan saksalaisheiton kasvoihinsa, mutta leijonan lailla taistellut Tihumäki oli valmis jatkamaan ottelua, mutta verenvuodon vuoksi mies jouduttiin siirtämään vaihtopenkille ja Montonen tuli kentälle seiskalaituriksi Miinalan siirtyessä ykköseen. Valitettavasti tämän vaihtoepisodin jälkeen Miinalan seuraava heitto livahti pitkäksi ja saksalaisten rankkari leijasi miehen ylitse ja verkon perukoille. Tämän jälkeen Miinala alkoi ottamaan tarkoituksellistakin riskiä heittopelissään; tuloksena ensiksi pitkä heitto, mistä saksalaiset siirtyivät 10-6-johtoon. Ja seuraava miehen raju repäisy painui väkisin Saksan rysään. Loppulukemat siis 10-7 Saksalle, joten kalavelkojen maksaminen viimesyksyisestä Pajulahden EM-Kilpailuiden puolivälierätappiosta jäi toteutumatta.

Suomi – USA 2

Suomen miehet avasivat Liettuan pääkaupungissa Vilnassa pelattavan kansainvälisen maajoukkueturnauksen toisen päivän ottelulla USA 2-joukkuetta vastaan kokoonpanossa Miinala ykkösessä (oikea laita), Honkanen keskellä ja Zoveidavi seiskassa (vasen laita). Miinala avasi maalinteon ottelussa, kun miehen kova kierre sujahti verkon perukoille vitosesta. Kolme ja puoli minuuttia ottelua pelattuna, kun tuomari tuomitsi Miinalan heittotilanteessa vingahtaneesta kengästä metelirangaistuksen, ja liiankin tulisieluinen Miinala laukoi pari valittua sanaa tuomarille, mistä hyvästä miehelle myös rangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä. Jenkit iskivät molemmista rankkareista pallon ohi Miinalan ja tilanne hetkessä jenkkien hyväksi 2-1.

”Ei kahta ilman kolmatta”; Miinala yritti antaa palloa pois pelikavereille, mutta heikon kommunikoinnin vuoksi pallo jäi Miinalalle, joka pamautti vielä pomppuheittorangaistuksen kaupan päälle. Kolme virhettä Miinalalta kuuden sekunnin sisällä ja jenkit rokottivat joka kerta ja peli oli hetkessä 3-1. Tämän jälkeen suomalaiset ja erityisesti Miinala yrittivät saada pelinsä kasaan. Zoveidavi toi toivoa suomalaisille, kun mies kävi kiertämässä Miinalan puolelta ja onnistui yllättämään jenkkien seiskalaiturin. Avauspuoliskon puolenvälin jälkeen Honkaselta nousi pari palloa vitosesta Suomen häkkiin ja jenkit näyttivät karkaavan pelissä, mutta suomalaiset eivät luovuttaneet.

Miinalan korkea pomppu leijaili kohti lähellä maaliviivaa pelannutta jenkkisentteriä, jonka alta pallo ui sisään ja suomalaiset kahden maalin päähän. Zoveidavi iski heti seuraavalla heitolla pallon jenkkien ykköslaiturin kautta sisään kolmosesta. Ja hetken päästä Honkanen tasoitti jo ottelun hienolla pompulla, joka pomppi jenkkipuolustajien kautta sisään kolmospuolelta. Suomalaisilla oli hyvä vire päällä ja jenkeillä näytti olevan pahoja ongelmia puolustuspelissään. Vajaat kaksi minuuttia pelaamatta avauserää, kun Honkanen otettiin vaihtopenkille ja Tihumäki kentälle ykköslaituriksi. Miinala siirtyi seiskalaitaan ja Zoveidavi sentterin tontille. Valitettavasti jenkit onnistuivat nopeasti yllättämään Tihumäen terävällä heitolla miehen jalkapuolelle, mistä pallo nousi kuin nousikin Suomen verkkoon. Näissä jenkkien 6-5-johtolukemissa edettiin puoliajalle.

Jenkit avasivat toisen jakson todella raivoisalla hyökkäyspelillä ja kahdesti pallo nousi suomalaispuolustuksesta ylärimaan asti. Todella väkevien heittojen väliin jenkit heittivät kevyemmän kierteen, joka harhautti Tihumäen väärään suuntaan ja pallo helähti sisään kolmosesta. Suomalaiset alkoivat nostaa pelitempoaan, mutta valitettavasti tämä kostautui ja jenkit iskivät pallon Suomen rysään vitosesta. Neljä minuuttia toista puoliskoa pelattu, kun Tihumäki otettiin vaihtoon ja Eronen kentälle ykköslaituriksi. Miinala kävi kiertämässä Erosen puolelta, mutta valitettavasti eiliset käden liukkausongelmat jatkuivat tänäänkin ja aiheuttivat tilanteesta pitkän heiton, mutta tällä kertaa Miinala reagoi nopeasti ja nappasi jenkkiläisten rankkarin kiinni.

Hetken päästä Miinalakin jouduttiin ottamaan vaihtoon, jotta mies saisi tehdä pitävän teippauksen käteensä uudelleen, kun pallo alkoi lipeillä miehen otteesta heittotilanteessa. Zoveidavi palasi seiskalaituriksi. Reilut neljä minuuttia pelaamatta, kun Miinala palasi kentälle ja Eronen teki miehelle tilaa ykköslaidasta. Suomalaiset painostivat kovasti ja lopulta reilut kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä Zoveidavin nopea palautus upposi läpi jenkkien ykköslaiturin ja Suomi nousi kahden maalin päähän. Miinalan riskinotto tuotti pitkän heiton, mutta mies venyi hienoon torjuntaan. Suomalaisten kiri hyytyi lopullisesti, kun huipputarkka jenkkiläispomppu kiersi ohi Miinalan ja painui ykköstolpan kautta nuottaan, kun reilu minuutti oli enää ottelua jäljellä. Enempää maalimerkintöjä ottelussa ei tehty, joten loppulukemat USA 2-joukkueen hyväksi 9-6.

Sijat 5 – 8: Suomi – USA 2

Suomen miehet lähtivät hakemaan revanssia aamuisesta 6-9-tappiostaan USA 2-joukkuetta vastaan kokoonpanossa Eronen ykkösessä (oikea laita), Honkanen keskellä ja Montonen seiskassa (vasen laita). Ottelun alku oli todella tiivistä puolustuspeliä kummaltakin joukkueelta. USA hyökkäsi terävästi, mutta suomalaiset eivät suostuneet taipumaan. Avauspuoliskon puolivälissä Montosen torjunnasta pallo oli kiitämässä Erosen ylitse ulos kentältä, mutta epäonnekseen Eronen juuri nousi ylös varmistamaan noussutta palloa, mikä osui miestä rintaan ja kimposi siitä omaan maaliin.

Heti seuraava jenkkihyökkäys kimposi Erosen torjunnasta Suomen ykköstolpan kautta ulos. Jenkit intoutuivat liikaakin hyökkäyspelissään ja tuloksena pomppuheittorangaistus; Eronen veti syvään henkeä ja tämän jälkeen tinttasi rankkarissa pallon ykköstolppaa nuollen jenkkien rysään ja peli oli tasan. Kolme ja puoli minuuttia pelaamatta, kun Montonen ulos ja Miinala kentälle seiskalaitaan. Jenkit hyökkäsivät jälleen vaarallisesti kohti Erosen kulmaa, mutta jälleen ykköstolppa vain kolisi ja siitä pallo ulos kentältä. Reilu minuutti enää avauspuoliskoa jäljellä, kun jenkit onnistuivat yllättämään Miinalan seiskakulmasta, mutta vain hetki tästä, niin Miinala pomputti pallon vuorostaan jenkkipuolustuksen kautta lopulta nipin napin maaliviivan ylitse ja jälleen peli tasoittui. Jenkit iskivät kuitenkin 3-2-taukolukemat vain 25 sekuntia ennen puoliaikaa, kun voimakas jenkkiheitto painui sisään Miinalan ja Honkasen välistä vitosesta.

Puoliajalla Eronen siirtyi vaihtopenkille ja Zoveidavi sisään seiskalaitaan, Miinalan siirtyessä ykköslaituriksi. Jenkit hyökkäsivät voimakkaasti heti avausheitollaan kohti Zoveidavia, pallo nousi miehen torjunnasta ylärimaan ja pyöri sieltä maaliviivan tuntumassa Miinalan käsiin, joten takaiskulta vältyttiin. Puolitoista minuuttia toista puoliskoa pelattuna, kun Zoveidavin heitto lipsahti pitkäksi ja jenkit iskivät 4-2-maalin rankkarilla kutoseen. Seuraava jenkkiheitto nousi puolestaan Honkasen torjunnasta vastustamattomasti Suomen nuottaan ja tilanne jo 5-2.

Reilu minuutti tästä, niin pallo lipsahti jälleen Miinalan kädestä ja alkoi vierimään hitaasti; Miinala työnsi pallolle vauhtia, jotta se menisi ulos kentältä, mutta tämä tökkäisy tapahtui kuuden metrin viivan yläpuolella, joten Miinalalle tuomittiin rangaistus pitkästä heitosta. Miinala oli sisuuntunut rankkarissa ja syöksyi kolmoseen tulleen kovan rankkarin tielle. Tämän jälkeen Honkanen otettiin vaihtoon ja Montonen kehiin seiskalaituriksi ja Zoveidavi sentterin paikalle. Miinala kavensi ottelun, kun miehen terävä pomppu nousi vastustajan sentterin kautta kolmosesta verkon perukoille. Hetken kuluttua jenkeiltä pomppuheittorangaistus, mutta Miinalan rankkari jäi aivan keskelle ja oli helppo pala jenkkipuolustajalle.

Toisen jakson puolivälissä Honkanen palasi kentälle ja Zoveidavi siirtyi vaihtoon. Miinala sytytti toivoa suomalaisissa tykittämällä pallon väkisin sisään vitosesta. Hetken päästä jenkit heittivät todella kovan heiton, mutta epäonnekseen suoraan Miinalan syliin, jonka tuttuakin tutumpi nopea palautus vilahti jenkkipuolustajan alta häkkiin ja suomalaiset olivat nousseet upeasti tasoihin. Hetki tästä, niin pallo nousi Honkasen torjunnasta Suomen ylärimaan, mutta uhrautuvasti koko suomalaiskolmikko syöksyi pelastamaan pallon ja takaiskulta vältyttiin.

Vajaat kaksi minuuttia jäljellä, kun Montonen otettiin vaihtoon ja Zoveidavi takaisin kentälle seiskalaituriksi. Ottelun viimeisellä minuutilla nähtiin jenkkien aikalisä 16 sekuntia ennen ottelun päätöstä, minkä jälkeen suomalaiset torjuivat jenkkiyrityksen ja ottivat oman aikalisänsä 11 sekuntia ennen päätössummerin sointia. Tämän jälkeen suomalaiset tekivät hyökkäyskuvion, mutta valitettavasti Miinalan heitto oli pitkä, kun kellossa oli aikaa enää 3.8 sekuntia.

Jenkkien rankkari suuntautui kohti ykköstä, mihin Miinala syöksyi raivoisasti, mutta pallo jymähti ykköstolppaan ja siitä ulos. Samaan aikaan tuomari vihelsi myös pomppuheittorangaistuksen jenkeille, ja pienen sekaannuksen jälkeen Miinala otti pallon käteensä ja tällä kertaa mies oli horjumaton rankkaritilanteessa tulittamalla pallon pömpeliin kakkosesta. Jenkit hyökkäsivät vielä kerran kohti vitosta, mutta Honkanen syöksyi hurjasti pallon eteen ja tämän jälkeen päätössummerin sointi päästi suomalaiset juhlimaan upean nousun jälkeen saavutettua 6-5-voittoa jenkeistä. Näin Suomen miehet etenivät pelaamaan sijoista 5 – 6 Ukrainaa vastaan.

Sijat 5 – 6: Suomi – Ukaraina

Suomen miehet avasivat Liettuan Vilnassa käytävän kansainvälisen maalipalloturnauksen viimeisen ottelunsa, ottelun sijoista 5 – 6 Ukrainaa vastaan kokoonpanossa Miinala ykkösessä (oikea laita), Honkanen keskellä ja Montonen seiskassa (vasen laita). Suomalaiset aloittivat ottelun todella hyvällä puolustuspelillä ja kovalla painostuksella ukrainalaisten ykkös – kolmospuolelle. Tämä painostus tuotti parhaan mahdollisen tuloksen, kun parin minuutin pelin jälkeen Montonen aloitti suomalaisten kolmen peräkkäisen maalin kimaran; ensiksi Montonen, sitten Miinala ja lopuksi Honkanen iski pallon vapisevan ukrainalaispuolustuksen lävitse verkon perukoille ja hetkessä Suomi johti 3-0.

Ukrainalaiset onnistuivat rikkomaan kuparisensa reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun ukrainalaispomppu kiersi sisään Suomen seiskakulmasta. Vajaat viisi minuuttia pelaamatta avauspuoliskoa, kun Montonen siirtyi vaihtoon ja Tihumäki kentälle seiskalaituriksi. Ukrainalaisten kovan tykin jälkeen Miinala palautti nopeasti kierteisen pallon kohti ukrainalaispuolustusta, missä ukrainalaisten seiskalaituri harhaili pahasti ja pallo painui pömpeliin vitosesta. Suomalaiset puolustivat erittäin rautaisasti, eikä ukrainalaiset löytäneet aseita yllättää tiivistä ja uhrautuvaa suomalaismuuria, joten puoliajalle Suomen 4-1-johtolukemista.

Puoliajalla Honkanen otettiin lepäämään vaihtopenkille ja Zoveidavi sentteriksi. Ukrainalaisten avausheitto kimpoili todella vaarallisesti Zoveidavin ja Tihumäen kautta Suomen maaliviivalle, mutta Miinala tuli hätiin ja pelasti pallon selvemmille vesille. Valitettavasti ukrainalaisten seuraava heitto nousi kolmosesta Zoveidavin jaloista suoraan Suomen nuottaan ja ukrainalaiset kavensivat tilanteeksi 2-4. Puolentoista minuutin pelin jälkeen Zoveidavilta pitkä heitto, ja ukrainalaisten terävä rankkari sujahti vitosesta rysään ja ukrainalaiset olivat hiipineet jo maalin päähän.

Suomalaisvalmennus reagoi nopeasti; Zoveidavi ulos ja Honkanen takaisin sentterin tontille. Vajaat kahdeksan minuuttia pelaamatta, kun Miinala ulos ottamaan hieman lepoa ja teippailemaan kättään heittoiskuun. Eronen tuli kentälle ykköslaituriksi. Reilu minuutti tästä ukrainalaisten kova pomppu sujahti Honkasen alta Suomen häkkiin vitosesta. Ukrainalaiset hakivat kovalla riskillä johtomaalia ja tämä tuotti hyökkäysvirheen viisi ja puoli minuuttia ennen ottelun päätöstä. Samaan aikaan Tihumäki otettiin ulos ja Miinala sisään. Miinala otti pallon välittömästi käteensä ja tinttasi rankkarissa pallon ukrainalaispuolustajan kautta ykköstolppaan ja siitä sisään, joten Suomi oli jälleen kuskin paikalla. Heti perään uusi pomppuheittorangaistus ukrainalaisilta ja jälleen Miinala heittämään rankkaria. Jälleen Miinala ohitti ukrainalaispuolustajan, mutta valitettavasti pallo jysähti ukrainalaisten seiskatolppaan ja siitä ulos, joten ei lisämaaleja Suomelle.

Vajaat neljä minuuttia pelaamatta, kun kova ukrainalaisveto nousi kolmosesta Erosen jaloista yläilmoihin ja painui lopulta vastustamattomasti sisään ja Ukraina oli tullut jälleen tasoihin. Vain hetki tästä, niin ukrainalaisten heitto sujahti Honkasen ja Erosen välistä sisään ja Ukraina ensimmäistä kertaa johtoon ottelussa. Miinala käytti omaa pravuuriaan; mies lähti keskeltä kohti ykköskulmaa ja tinttasi rajun pommin, mikä puhkaisi ukrainalaispuolustuksen vitosesta ja jälleen oltiin tasoissa. Ikävä kyllä ukrainalaiset olivat löytäneet hyvän tarkkuuden pomppuihinsa ja 7-6-johtomaali Ukrainalle syntyi Honkasen ja Miinalan välistä, kun reilut kaksi minuuttia oli pelaamatta ottelua.

Tämän jälkeen suomalaiset tekivät kaikkensa tasoitusmaalin syntymisen eteen, mutta Ukrainan puolustus pysyi tiukkana loppuun asti ja näin Ukrainalle viides sija turnauksessa 7-6-voittolukemin. Suomen miehet kukistivat juuri Ukrainan Pajulahden EM-Kilpailuiden sijoitusottelussa sijoista 7 – 8, mikä pudotti ukrainalaiset takaisin B-Sarjaan, joten ukrainalaiset onnistuivat revanssissaan. Suomen miehet siis Vilnan turnauksessa kuudensia. Joukkue päästi vähiten maaleja turnauksessa, joten vaikka joukkuepuolustamisessa onkin vielä paljon työtä, niin hyvällä tiellä kuitenkin sillä saralla ollaan. Hyökkäyspelaamisessa on vielä terävöittämistä ja monipuolistamista ja tähän tullaan pistämään vielä lisää paukkuja harjoittelussa. Joukkueen peli-ilme oli kuitenkin kaiken aikaa taisteleva ja yhteen hiileen puhaltava, joten tästä on hyvä jatkaa. Suomen miehillä on ensi viikonloppuna edessä kolmen päivän leiri Kisakalliossa ja seuraava

Tilastot

Suomen miehet pelasivat turnauksessa viisi ottelua, joista se voitti kaksi ja hävisi kolme maalieron ollessa 37-35 / +2.